Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'de Yüksek Lisans ve Çalışma İzni

Sadece 1 yılda yüksek lisans diplomasına sahip olma fikri size de cazip gelmiyor mu? İngiltere Yüksek Lisans başvurunuzu şimdi yaparak şartlı kabul alıp üniversitedeki yerinizi ayırtın!

Sadece 1 yıl eğitim alarak yüksek lisans diplomasına sahip olabileceğiniz İngiltere’nin size hem zaman hem de maliyet anlamında avantaj sağladığını biliyor muydunuz? Ayrıca İngiltere, eğitim sırasında haftada 20 saat, mezuniyetinizin ardından ise +2 yıl tam zamanlı çalışma izni sunarak ülkede bir kariyer planı oluşturmanız için size ayrıcalık tanıyor.

Üniversiteden mezun olduktan ya da henüz daha mezun olmadan iş hayatına atılmanın tatlı ama bir o kadar da stresli heyecanını yaşıyoruz. Artık sadece tek başına üniversite diplomasının iyi bir kariyer hayatı için yeterli olmadığının hepimiz farkındayız. Özellikle yurtdışında eğitim programına katılarak diğer adaylardan bir adım olabilmeniz mümkün. İngiltere gibi eğitim koşulları, sosyal olanakları ve yaşam kalitesi açısından yüksek standartlara sahip bir ülkede yüksek lisans eğitimi alarak sadece daha başarılı bir kariyerin kapısı aralamakla kalmazsınız. Bununla birlikte eğitim alırken tanışacağınız farklı ülkelerden gelen kişilerle kültürel anlamda kendinizi geliştirmek, tek başınıza İngiltere’de kendinize bir hayat kurmak, sadece İngiltere’de değil Avrupa’nın farklı ülkelerinde kariyer fırsatlarını araştırmak gibi birçok etkeni bire bir yaşayarak tecrübe etme imkânı yakalarsınız. İngiltere’de yüksek lisans eğitimi yapmak size sadece iyi bir kariyer fırsatı sunmaz aynı zamanda kişisel gelişiminizin, bakış açınızın, eğitimde araştırmanın ne denli önemli olduğunun da farkına varmanızı sağlar. Ayrıca duyduklarınızın aksine İngiltere’de yüksek lisans eğitimi fiyatları Amerika veya Kanada’ya göre daha uygun olmakta. Dilerseniz İngiltere’de yüksek lisans avantajları yazımıza ve diğer ülkelerle arasındaki farkların yer aldığı kıyaslama tablosuna buradan ulaşabilirsiniz.

İngiltere tüm bu bahsettiklerimizin haricinde henüz mezun olmadan size başvuru hakkı tanıyan ve şartlı kabul almanıza imkân tanıyan bir ülkedir. Özellikle yıllardır en sıklıkla karşılaşılan durumlardan biri; geç başvurudan dolayı kabul şansını bir sonraki seneye ertelemektir. Çok geç kalmadan ve henüz mezun olmadan birden fazla üniversiteye aynı anda başvuru yaparak şartlı kabul mektubunuzu alabilirsiniz.

Peki, nedir bu şartlı kabul (conditional offer)?

İngiltere’de yüksek lisans başvurusu yapabilmeniz için bazı akademik evrakların ilgili üniversiteye gönderilmesi gerekmektedir. Ancak mezun olmadığınız için diploma, son notlarınızın yazılı olduğu transkript belki de geçerli IELTS belgesi gibi okula kabul edilmenizde önemli etkisi olan evraklar elinizde olmayacaktır. Bu gibi durumlarda, üniversite tarafından belirlenen ileri bir tarihte eksik olan belgeleri teslim etmek şartı konularak kabul mektubunuz üniversiteden gelmektedir. İşte belirlenen tarihte eksik dokümanları kuruma teslim etme şartıyla almış olduğunuz belge şartlı kabul (conditional offer) olarak adlandırılmaktadır.

ingilterede-yuksek-lisans-yaparken-calismak

Ayrıca İngiltere;

  • İngilizce seviyesi düşük olan öğrencilere Pre-Sessional programı sunarak vakit kaybetmeden yüksek lisansa başlamanızı sağlar.
  • Eylül dönemi haricince Ocak başlangıç ile öğrencilerine esneklik sunar.
  • Not ortalaması düşük öğrenciler için dizayn edilmiş Pre-Master sayesinde programa hazırlanma ve kabul alma sürecinizi destekler.
  • Birçok üniversitede sunulan Work Placement (İşe Yerleşme) programını seçerek mezuniyetiniz sonrasında kendi mesleğinize yönelik iş bulabilme oranınızın artmasına destek olur.
  • Eğitim alırken haftada 20 Saat çalışma iznine ek mezuniyet sonrası tam zamanlı toplam 2 yıl daha ülkede çalışmanıza & yaşamanıza olanak sağlar.
  • Son olarak Amerika ve Kanada’ya oranla çok daha uygun rakamlara eğitim imkânı sunar.


Ayrıca unutmayın ki yüksek lisans eğitiminizi mezun olduğunuz bölümden bağımsız bir bölümde de yapabilirsiniz. Farklı bir konuda kendinizi geliştirmek veya uzmanlaşabilmek iş hayatınızda farklı bakış açıları kazanmanıza, çözüme daha profesyonel yaklaşmanıza ve olabilecek eksiklikleri önceden gidermenize destek olacaktır. Mesela, mühendislik mezunu olan bir öğrenci İşletme, Dijital Pazarlama, Yönetim veya Yapay Zeka & Robotik vb. alanlarında eğitimi alabilirken sözel bölümlerden mezun olan adaylar da gene eşdeğer olabilecek yönetim, MBA, insan kaynakları, pazarlama vb. birçok farklı konuda kendilerini geliştirebilirler.

2024 başvuruları devam eden İngiltere yüksek lisans programlarında, üniversiteden mezun olmayı beklemeden yerinizi şimdiden ayırıp, eğitim hayatınızın en önemli basamaklarından birini en iyi İngiliz üniversitelerinde tamamlamak sizin elinizde.

İngiltere’nin en iyi üniversiteleri tarafından sunulan burs imkânlarından faydalanmanın yanı sıra eğitim ve kariyer hayatınıza yeni bir yön vermek ve rakipleriniz arasından sıyrılarak daha ön planda olabilmek için daha fazla beklemeyin.

İngiltere yüksek lisans ve master programları, en çok tercih edilen bölümleri ve başvuru şartlarından gerekli evraklara kadar tüm detayları öğrenmek için buraya tıklayabilir veya bizi arayabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED