Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Lise Ücretleri ve Burs İmkanları

İngiltere Lise Ücretleri ve Burs İmkanları 

İngiltere Lise Ücretleri, İngiltere'de lise eğitimi almak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biridir. İngiltere'de burs imkanlarıyla çoğu öğrenci İngilizcesini devlet veya özel kurumların sağladığı burslar sayesinde geliştiriyor. İngiltere'de yatılı eğitimin maliyeti başlangıçta yüksek görünebilir yalnız eğitim ücretlerine dahil okul imkan ve donanımları, uzun yıllara dayanan ancak eğitim kalitesini, küçük sınıfları, bakım, denetleme ve güvenlik , iyi konaklama ve yemek imkanı, mükemmel akademik ve spor tesislerin ve çok sayıda ders dışı etkinliği de düşünüldüğünde oldukça uygun maliyetli bir eğitim planı haline gelmektedir.


İngiltere'de Lise Ücretleri

Ücretler okuldan okula değişiklik gösterir. 2016 verilerine göre üst düzey yatılı okul öğrencileri için dönem başına ortalama yatılı ücretlerin yaklaşık 10,300 sterlin’den ve day school denilen konaklamasız seçeneklerin ise ücretlerinin yaklaşık 6,200 sterlin’den başlamaktadır.  

Ücretlerin peşin olarak ödenmesi istenir ve dönem başına da ödeme kabul edilebilir. Faturalar dönem başlangıcından önce gönderilir ve ücretler dönemin ilk günü dolarak ödenmelidir. Birçok okul, toplu ödeme ile aylık otomatik ödemeye kadar çeşitli ödeme yöntemleri sunar. Tüm okullar, eğitim planlarının iptal edilmesi halinde bu iptalin en az bir dönem önceden haber verilmesini talep eder, aksi takdirde bir sonraki dönemin de ücretleri talep edilebilir.

Lise ücretleri, genelde eğitim öğrenim ücretini ve standart ders dışı aktiviteleri, konaklama ve yemek giderlerini kapsar. Ücretler temel çamaşır ve ders kitaplarını da içerebilir, ancak üniforma ücretleri genellikle dahil edilmez. Okula kayıt geçilmesini takiben dönemlik toplam ücrete dahil olmayan ekstra ödemeler hakkında bilgilendirilirsiniz. Muhtemel ekstralar özel müzik dersleri, binicilik, kuru temizleme ve tiyatro gezileri gibi bazı harcama kalemleri olabilir. Bu gibi hizmetler isteğe bağlı olduğundan ekstra olarak okula ödenmesi gerekecektir. Eğitim ücretlerinde yıllık ortalama ücret artışları gerçekleşecektir.

İngiltere'de Burs İmkanları

İngiltere’de liseler parlak ve yetenekli öğrencileri çekmek için burs imkanı veya eğitim ücretlerinde indirim şeklinde bazı kolaylıklar sağlar. Özellikle akademik, müzikal veya sanatsal yeterlilik açısından ödüllendirilir. En yaygın olanı ders notlarındaki başarılarla doğru orantılı akademik burslardır, ardından müzik, sanat, tasarım ve teknoloji ile spor dallarında burslar verilir.

Öğrencilerin kendi yetenek ve becerilerini gösterebilecekleri burs sınavları bulunur Okullar, bu sınava, Eylül-Aralık ve Ocak-Nisan dönemleri arasında, kayıt kabullerinden önceki yıl düzenler. Sınav kağıtları dünyanın dört bir yanındaki British Council ofislerine gönderilebilir, böylece diğer ülkelerdeki çocuklar sınava yerel olarak girebilirler.

Burslar genelde 11, 13 ve 16 yaşları arasında verilir. Eğitimine devam eden öğrenciler için burslar sıklıkla GCSE sonuçlarına göre verilir. Burs noktasında uluslararası öğrencileri arasında rekabet çok güçlüdür. Öğrenci ders notlarında veya okul genelinde tatmin edici ilerleme sağladığı sürece burs imkanlarından faydalanabilir. Burs seviyeleri genelde % 20 - %30 oranındadır.

İngiltere'de bulunan liseler hakkında daha detaylı bilgi almak için İngiltere lise ücretleri ,
İngiltere Lise Programları hakkında detaylı bilgi için İngiltere lise programları ,
İngiltere'nin en iyi liselerini merak ediyorsanız İngiltere'nin en iyi liseleri ve İngiltere'nin en iyi özel liseleri sayfamızı ziyaret edebilir, (0212) 227 0 227 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir veya bilgi istek formumuzu doldurabilirsiniz. Sizlere ücretsiz danışmanlık hizmetimizle en kısa sürede geri dönüş yapmaktayız.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED