Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Kültürü ve İngilizler Hakkında Bilmedikleriniz

İngilizler, İngiltere Kültürü

İngiliz kültürü, dünyanın en eski kültürlerinden biridir. Tarihin pek çok noktasında rast geldiğimiz bu milletin yıllar boyunca biriktirmiş olduğu çok zengin, yerleşmiş gelenek ve görenekleri vardır. Hiç İngiltere’de bulunmamış olsak bile, duyduğumuz, izlediğimiz, bir yerlerden bildiğimiz bu gelenek ve görenekler, özellikler nelerdir? Bazılarını hatırlayacağınız bazılarını da yeni duyup öğreneceğiniz İngilizlere, İngiltere’ye ait ilginç adetlerin, özelliklerin listesini burada bulabilirsiniz! İngiltere dil okullarında dil eğitimi ya da İngiltere'de lise eğitimi almak isteyen öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biridir İngiliz kültürü...

Çay içmeyi çok severler


İngilizlerle Türkleri birbirine bağlayan bir özelliktir bu. Türk kültüründe çay hiçbir zaman eksik olmaz sizin de bildiğiniz gibi. Her zaman bir yerlerde demlenen bir çayın olduğu ülkemiz gibi, İngiltere’de de çay hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Bunu her zaman yapmamakla birlikte, İngilizler çaylarını bizden farklı olarak sütlü içerler. Gelenek haline gelmiş olan “5 Çayı” molaları meşhurdur. Çaydanlık olarak porselen çaydanlıklar kullanırlar ve Türkiye’ye geldiklerinde de Türk çayını içme zevkini mutlaka tadarlar. 

Üzerinde güneş batmayan imparatorluk


İngiltere hava olarak çoğu zaman yağışlı bir ülke olarak karşımıza çıkmaktadır. Londra fotoğraflarına genel olarak bakıldığında yağışlı havaya rastlamak oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Fakat; hiç güneşli hava olmuyormuş gibi şehir efsanelerinin de gerçeklik payının oldukça düşük olduğunu belirtmek gerekir.

Güneşte kalmak korkulu bir rüya


Hava koşulları böyle olunca insanların ten renkleri ve hassaslıkları da buna bağlı olarak değişiyor. Güneşin altında kalmış bir İngiliz’i görüp de onun İngiliz olduğunu anlamak oldukça kolaydır. 

İngilizlerin kalelerde yaşadığı inancı


İzlediğimiz filmlerde, dizilerde genel olarak İngilizler kocaman köşklerde ya da tarihi kalelelerde yaşıyorlar. Bu doğal olarak insanın, İngilizlerin yaşam tarzı hakkında böyle ilginç ve yanlış bir algıya kapılmasına neden oluyor. 

En sık kullanılan iki kelime


Nereye giderseniz gidin her zaman duyacağınız iki kelime olacaktır İngiltere’de, “Sorry ve please.”. Kibar ve saygıya çok büyük önem veren İngiliz halkı için bu kelimler olmazsa olmazlar listesinde başı çekiyor.

Meşhur telefon kulübeleri


Ulusal bir sembol olarak görülen “Telephone Box” adındaki telefon kulübeleri ile ilgili pek çok hikaye duymak mümkündür. Hatta bir rivayete göre insanlar eskiden telefon kulübesi sırasında beklerlerken birbirleri ile tanışıp evlenirlermiş. 

Londra’nın simgesi iki katlı otobüsler


Ne zaman bir Londra fotoğrafı görsek, orada iki katlı üst katında – muhtemelen- turistlerin eğlenip çevrelerini keşfettikleri bir fotoğraf vardır. Kırmızı renkli bu otobüsler, Londra’nın simgesi haline gelmiş durumda.

İngilizler üşümüyor mu?

Her insanın soğuk havada üşümesi gibi elbette İngilizler de üşüyor. Fakat yine de İngiltere sokaklarında yürürken, en soğuk havada bile incecik giyinmiş birilerini görüyorsanız, bilin ki İngiliz olma ihtimalleri oldukça yüksektir. 

İngiltere gezilip görülmeli, İngilizler ile ise tanınıp sohbet edilmeli. 

Siz de İngiltere'de eğitim almak isterseniz bizimle iletişime geçmek için bilgi istek formu doldurun, sizi en kısa sürede arayalım. Beklemek istemezseniz bizlere (0212) 227 0 227 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.


  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED