Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Dil Okullarında Dil Eğitimi

İngiltere’de Dil Eğitimi ve İngiltere Dil Okulları

İngiltere, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biridir. İngiltere'de Dil Eğitimi ve İngiltere dil okulları hakkında merak ettiklerinizi yazımızda aktarmaya çalışacağız. Zengin bir kültüre ve tarihe sahip olan bu güzel ülke, eğitim konusunda da bir hayli gelişmiştir. İngiltere; birçok dünyaca ünlü üniversitenin yanı sıra, pek çok kaliteli dil okuluna da ev sahipliği yapmaktadır. 

İngiltere’de bulunan dil okulları, zincir dil okulları ya da butik dil okulu şeklinde ikiye ayrılmaktadır. Tüm bu okullar kaliteli dil eğitimi sunmaktadır ve öğrenciler tarafından en çok Londra, Bournemouth ya da Brighton şehirlerinde bulunan dil okulları tercih edilmektedir. Londra, bu alanda öğrenci bütçesi için biraz daha pahalı olsa da İngiltere’nin merkezi olarak görülmesinden ve sunduğu fırsatlardan dolayı öğrenciler için hala dil eğitimi anlamında en gözde şehirlerden biridir. 


İngiltere’de dil okulları dünya genelinde en çok tercih edilen dil okullarındandır. Bunun belirli nedenleri vardır. İngiltere, İngilizce’nin ana vatanı olarak kabul edilir. Bu durum öğrencilerin öğrenecekleri dili, o dilin en temel iletişim kaynağı olduğu yerde öğrenmelerini sağlamaktadır. Nitekim, öğrenci ders sonrası da öğrendiklerini doğal bir şekilde pekiştirebilecek, o dili kullanıp öğrenilenleri kalıcı hale getirebilecektir. Tüm bunların yanı sıra, İngiltere çok zengin bir kültüre ve tarihe sahiptir. Öğrencilerin dil öğrenirken aynı zamanda, o dilin içinde şekillendiği kültürü ve toplumu tanımasına da olanak sağlamaktadır. İngilizce’nin temiz bir aksanda konuşulduğu İngiltere aynı zamanda Türkiye’ye, Amerika, Kanada, Avustralya gibi ülkelerden çok daha yakın konumda olduğundan yurtdışı dil okulları tercihlerinde ilk sırada yer almaktadır.

*** İngiltere dil okullarında promosyonların olması öğrencilerin buralarda eğitim almaları için büyük bir avantajdır. Bakıldığında kullanılan para birimi yani Sterlin (GBP), pahalı gibi görünse de TL’ye çevrildiğinde Kanada’daki, Amerika’daki okullara eşit tutarda, hatta daha ucuz bile olabilmektedir. 

- İngiltere’de öğrenciler genel olarak aile yanı konaklamasını tercih etmektedirler. Hem daha ekonomik olan hem de öğrencilerin kendilerini geliştirip İngiliz kültürünü daha yakından tanımaları için mükemmel bir fırsat olan aile yanı konaklamaları uzaklıklarına göre ayrılmaktadırlar. Genel olarak okula olan uzaklıkları 20-45 dakika arasında değişmektedir. İngiltere’de ulaşım oldukça gelişmiş olduğu için uzaklık öğrenciler için bir sorun teşkil etmemektedir. Ayrıca, aileler ile edilen sohbetler ya da geçirilen vakit öğrenci için eğlenceli ve yararlı olacaktır. Aileler; çocuklu / çocuksuz, genç çift ya da çocukları başka yerlerde yaşayan daha ileri yaşlardaki tatlı İngilizlerden oluşabilmektedir. Genel olarak evcil hayvanları bulunmaktadır. 


İngiltere’de dil eğitimi kursları haftalık en az 15 saatten oluşmakta olup iş İngilizcesi, IELTS / Cambridge sınavları hazırlık kursları, genel İngilizce gibi pek çok farklı çeşitlilikte öğrencilerin tercihine sunulmaktadır. Genel olarak her pazartesi başlayan kurslar, başlangıç seviyesinden ileri düzey seviyesine kadar tasarlanmaktadır. Sınıflar çok kalabalık olmamakla birlikte genel olarak 8-15 kişiden oluşmaktadır. İngiltere’de dil eğitimi ile öğrenciler IB, üniversite, yüksek lisans programlarına geçişte kolaylığa sahip olurlar. 

St. Giles Dil Okulları, Beet Dil Okulu, Studio Cambridge Dil Okulu, Anglo Continental Dil Okulu, Kaplan Dil Okulları, EC Dil Okulları, Frances King Dil Okulu, LSI Dil Okulu gibi pek çok dil okulu İngiltere sınırları içerisinde bulunmakta olan kaliteli dil okullarından bazılarıdır. 

İngiltere'nin en prestijli dil okullarının Türkiye temsilcisi olan Global Yurtdışı Eğitim güvencesi ile İngiltere Dil Okullarında Dil Eğitimi almak isterseniz bilgi istek formumuzu doldurabilir yada (0212) 227 0 227 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED