Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Dil Eğitiminizde Yaşayabileceğiniz 5 Zorluk


İngiltere'de Dil Eğitimi Sırasında Karşılaşabileceğiniz 5 Zorluk

Dil eğitimi çekici anlatılıyor ama her zaman çekici gelmiyor. Hep kolaylıklarından, artılarından bahsediliyor. E bu işin de eksileri, soru işaretleri var tabii ki. İngiltere'de dil okulu başvurusu yaptınız. Yaptığınız andan itibaren stres başlıyor.

1- Dil Okulu Vize Süreci

İngiltere vize süreci başladığı anda dert, tasa başlıyor. Vize çıktı mı, çıkacak mı, hangi belgeler lazım olacak, onu unuttuk mu, bunu koyduk mu, takibini nasıl yapacağım ben bunun derken eğitime mi gidiyorum acı çekmeye mi diye düşünüyor insan. Bu düşünceye girdikten sonra da o kadar sıkıcı hale geliyor ki her şey, bir belge unuttuğunuzdan vizeniz verilmiyor ve o anda hem vize için ödenilen para hem de o süreçte geçen zaman yanmış oluyor. Bu süreç ve daha gitmeden ödenilen paralar geri çekilmenize sebep oluyor.

2- Vize Aldıktan Sonrası

Hiçbir sorun çıkmadı, 8-10 gün geçti ve vizeniz çıktı. Tam rahatladım derken bu sefer de İngiltere uçak bileti giriyor işin içine. Hangi havayolu iyidir, hangisiyle gitmeliyim, hangisi daha ucuzdur, tanıdık bulabilir miyiz soruları dönüyor bu sefer. Bileti almaya tam karar vermişken fiyatlar fırlar, A acentasının verdiği fiyatla B acentasının verdiği fiyatlar, sitelerin verdiği fiyatlar birbirlerini tutmaz ve daha gitmeden yorulma iyice artar hale geliyor...

3- Dil Okuluna Ulaşım

Uçuş günü geldi çattı. Kontroller her şey tamam. Biletinizi verdiniz, 2. kapıdan da geçtiniz. Uçağa geçiş yapacağınız kapıyı buldunuz ve ilerliyorsunuz. Adım adım yalnızlık, belirsizlik sarıyor. Nereye gidiyorsunuz, nerede kalacaksınız, nasıl gideceksiniz... Her şey belirsiz, karanlığın getirdiği korku ve keşfedecek olmanın verdiği heyecan var. İki hissin de ortak noktası stres. İngiltere'de dil eğitimi almaya gidiyorsunuz ama sonuçta bir bilinmezlik.

4- Dil Okulunda Konaklama, Arkadaşlık

Kolay değil yeni bir ortama, yeni arkadaşlara hızlı bir şekilde farklı bir dilde alışmak. Başınıza ne gelecek bilmiyorsunuz, destek alamıyorsunuz. Keşfe doğru ilerliyorsunuz. Çok büyük bir ihtimalle kendinize çok şey katacaksınız, çok güzel zaman geçireceksiniz ama beklentiyi de yükseltmek istemiyorsunuz. Odanız ve arkadaşlarınız, ilk sohbetler.

5- İngilizce Anlıyorum Ama Konuşamıyorum Problemi

İngilizce anlıyorum ama konuşamıyorum en büyük derdimizden. Ben oraya gidince ne yaparımı düşünürken bir anda o ortamın içinde buluyorsunuz kendinizi. İngiliz aksanı zaten biraz zor; ama anlamaya başlıyorsunuz. Konuşamıyorsunuz. Bu konuşmayı da orada geçirdiğiniz vakit arttıkça çözüyorsunuz. Sonrası tamamen sizde zaten, adapte olup devam ediyorsunuz.

Şu 5 soruna baktığımızda aslında problemin süreçte olduğu kanısına varıyoruz. İşte biz Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak burada devreye giriyoruz. Süreçteki stresinizi sizin üstünüzden kendi üstümüze alıp sizi süreçte rahatlatıyoruz. Algılar en açık halde, düşüncesiz bir şekilde yola çıkmanızı sağlıyoruz ve İngiltere'de dil eğitimi sizin için en verimli hale gelmiş oluyor. Eğer böyle bir planınız varsa ve korkuyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED