Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'de Yüksek Lisans

İngiltere'de Yüksek Lisans ve Master Eğitimi

Yurtdışında yüksek lisans düşünenler için, Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak öğrencilerimize, İngiltere üniversitelerindeki yüksek lisans programları üzerine ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiğimizi önemle belirtmek isteriz. Danışmanlığını yapmış olduğumuz İngiltere Üniversiteleri'nden bazıları şunlardır:


Anglia Ruskin University

Bournemouth University

City University London

Kingston University

Middlesex University

Queen Mary University

Solent University

Thames Valley University

University of Bristol

University of Brighton

University of East Anglia

University of Essex

University of Leeds

University of Manchester

University of Portsmouth

University of Reading

University of Sheffield

University of Surrey

Arts University College

Brunel University

Coventry University

Metropolitan University

Newcastle University

Roehampton University

Soas University

Bedfordshire University

University of Birmingham

University of Chichester

University of Exeter

University of Kent

University of Leicester

University of Nottingham

University of Plymouth

University of Salford

University of Southampton

University of Warwick

 

- İngiltere'de Yüksek Lisans

İngiltere üniversitelerinin yüksek standartlarda eğitim olanağı sunması, ülkemize yakın olması ve genellikle 1 yılda yüksek lisansın tamamlanması İngiltere'de yüksek lisans yapmayı popüler bir hale getirmiştir. Avrupa’daki diğer ülkelere göre en önemli artısı ise eğitim dilinin İngilizce olması olarak görülmektedir. İngiltere'de yüksek lisans yaparken yarı zamanlı çalışma imkanına sahip olma (haftada 20 saat) durumu da İngiltere'yi cazip bir hale getirmektedir. İngiltere’de yüksek lisans yapmaya karar verdikten sonra yapılması gerekenleri kısaca aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz.

- Bütçe Belirlenmesi

İngiltere’deki yüksek lisans eğitiminize ne kadar harcayabileceğinizi belirlemek İngilizce dil yeterliliği kadar önemlidir çünkü İngiltere'de yüksek lisans fiyatları Türkiye’de olduğu gibi geniş bir aralıktadır ancak işin içerisine yaşam masrafları da girdiğinde ülkemizden bir hayli pahalıya geldiği görülebilir. Ne kadar harcama yapmanız gerektiği hangi üniversitede hangi bölümde master yapacağınıza göre oldukça değişkendir. Bu sebeple önce bütçenizi belirleyip bütçenize uymayan okulları elemeniz vakit harcamanızı önleyecektir.

- İngilizce Dil Yeterliliğinin Belirlenmesi

İngiltere’de yüksek lisans yapabilmek için ileri seviyede İngilizce bilmeniz ilk şartlardandır. İngilizcenizin yüksek lisans yapmak için yeterli olduğunu düşünüyorsanız bunu IELTS sınavı ile belgelemeniz gerekecektir. Eğer İngilizceniz İngiltere’de yüksek lisans eğitimi alabilecek seviyede değilse ve İngiltere’de master eğitimi alma konusunda kararlıysanız öncelikle bir dil okuluna gitmeniz şarttır. Bu dil eğitimini yurtiçinde almak yerine İngiltere'de almak ülkeyi yakından tanımak ve İngiliz yaşantısına adapte olmak için çok avantajlı olacaktır. İngiltere dil okulları için linke tıklayabilirsiniz.

- Üniversite Seçimi

İngiltere’de yüksek lisans için çok geniş bir üniversite yelpazesi olsa da Amerika ile kıyaslandığında sayı oldukça azdır. Bu durum üniversitelerin içerisinde kaybolmak yerine daha rahat bir seçim yapma avantajı getirse de, sayının düşük olması kabul alma olasılığınızın Amerika’daki üniversitelere göre daha düşük olmasına da sebep olabilir. Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı üniversite seçimi konusunda size yardımcı olacaktır.

- Başvuru Süreci

İngiltere’de üniversitelerin yüksek lisans başvuru tarihleri ve aralıkları farklılık gösterir. Bu yüzden İngiltere'de yüksek lisans yapma niyetindeyseniz araştırmalara en az 1 yıl öncesinden başlamanız süreci sağlıklı bir hale getirecektir. Yüksek lisans araştırmalarına başladığınız andan itibaren, üniversitelerin belirlenmesi, evraklarınızın hazırlanması, vize işlemleri ve eğitiminiz süresince kadar Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yanınızda olacaktır.

Daha detaylı bilgi ve ücretsiz danışmanlık hizmeti almak için Bilgi istek formumuzu doldurun, sizinle temasa geçelim.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED