Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'de Yaz Okuluna Gitmenin Yararları

Yurtdışı Yaz Okulu Nedir?

Yurtdışında yaz okulu programları; temelde öğrencilerin yaz döneminde yabancı dillerini geliştirirken sosyalleşip keyifli geçirebilecekleri en az bir hafta süre ile katılım gösterilen programlarıdır. İstenirse hafta içleri devam eden İngilizce ders saati artırılıp, dil derslerine ek olarak müfredat dersleri, sanatsal ve sportif kurslar ile de desteklenerek içeriği daha zengin hale getirilebilir. Öğrenciler kampüs ortamında, aile yanlarında veya yurtlarda konaklayabilir. Verimli geçen bir yaz programının sonucunda öğrenciler sertifikalarını alarak ülkelerine geri dönerler.

İngiltere’de Yaz Okulu Programlarına Katılmanın Faydaları 

İngilizce öğrenmenin verdiği kendine güven duymak, günlük yaşam becerilerini kazanmak ve üniversiteye yönelik bir bakış açısı sahibi olmak İngiltere’de yaz okulu programına katılım göstermenin en temel iki faydası olarak sıralanabilir. Ayrıca 4 saatlik direkt uçuş mesafesi ile Türkiye’ye yakınlığı bakımından küçük yaştaki öğrencilerin kolay ve güvenli ulaşım sağlarlar.

Öğrencilerin özellikle kendi alışık oldukları düzenden ayrılıp bambaşka bir çevrede bambaşka bir eğitim sistemi ile kendi sınırlarını zorlaması açısından da büyük önem taşır.

1.İngiltere Liseleri | İngiltere'de Yatılı Okullarda Eğitim

Yurtdışında lise eğitimi özellikle son dönemde ülkemizde hem veliler hem de öğrenciler tarafından oldukça talep görmektedir. İngiltere liseleri, uluslararası geçerliliği olan eğitim programları ve lise düzeyindeki eğitim fırsatları ile Türkler tarafından ilk sırada tercih edilen ülkedir.

İngiltere liseleri, ülke genelinde okutulan GCSE, A Level, Sixth Form programlarısportif ve sanatsal aktivite seçenekleri ile 13-17 yaş arasındaki öğrencilere sıradan lise eğitiminden daha çok üniversite öncesi altyapı kazandırmak ve onları verimli birer birey haline getirmeyi amaçlarlar. Bu noktada İngiltere’de yatılı liselerdeki yaz okulları ve akademik yaz kampları ile özellikle lise eğitimine İngiltere’de başlamak veya devam etmek isteyen öğrencilere  hem eğitim hem de konaklama konularında bir fikir verebilmek açısından avantajlıdır. Öğrenciler bu kısa süreli yaz programları ile İngiltere’de yatılı okulda eğitim alma konusunda kendilerini deneme fırsatına sahip olurlar.

2. İngiltere Üniversiteleri | İngiltere'de Yüksek Öğrenim İmkanları 

13-17 yaşları bi çok öğrencinin üniversite planlarının olgunlaştığı bir yaş aralığı olduğundan yaz okulları öğrencilerin bu yönde doğru kararlar alabilmesinde büyük rol oynar. 

Ülkemizdeki eğitim sisteminin aksine öğrencilerin yetenek ve potansiyellerine paralel bir gelecek kurmasına imkan sağlayan İngiliz eğitim sisteminde 17 yaş ve üstü direkt olarak bir lisans programına yerleşemeyen veya yerleşmeyi tercih etmeyen öğrencilere yönelik bir takım geçiş programları bulunur. Pathway, Foundation veya International Year 1 olarak bilinen bu programlar öğrencilerin İngilizcelerini geliştirirken hedefledikleri bölüme yönelik de giriş dersleri alabilecekleri programlardır. 

Transkript ve İngilizce dil yeterliliği ile kabul alınabilen bu programlarda düşük de olsa belli bir IELTS skoru istenir. Lise eğitimine ülkesinde devam eden bir öğrenci aynı zamanda yaz döneminde İngiltere’deki IELTS  hazırlık yaz okulu programlarına katılım göstererek sınavı belli bir IELTS skoru elde edebilir. Öğrenci Türkiye’de eğitimine devam etmek istemezse iki yıl geçerliliği olan bu skorunu kullanarak İngiltere’de üniversite geçiş programlarına veya İngiltere üniversiteleri lisans programlarına başvuruda bulunabilir.

İngiltere tıptan mühendisliğe, ekonomiden spor yönetimine, klinik psikolojiden  3D çizim ve grafik tasarımına, inşaat mühendisliğinden kodlamaya kadar bir çok farklı alanda programları bulunan çok sayıda kaliteli kolej ve üniversiteye ev sahipliği yapar. Belli çoğunluğu da kolej ve üniversite kampüslerinde yer alan yaz okulu programlarında ise öğrenciler kampüs ve üniversite hayatını da yakından gözlemleme, üniversite kütüphanelerinden faydalanma ve yaz döneminde de eğitimine devam eden üniversite öğrencileri ile dostluk kurma şansına sahip olur. Bu anlamda yaz okulları özellikle istediği bölümü Türkiye’de ki üniversitelerde bulamayan veya yüksek lisans için gözünü İngiltere’ye dikmiş öğrencilerin üniversite araştırmaları yapmaları, kariyer danışmanlığı almaları açısından büyük bir fırsattır. 

Daha detaylı bilgi almak için bilgi istek formumuzu doldurabilir yada (0212) 227 0 227 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Ücretsiz danışmanlık hizmetimizle sizlere en kaliteli danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED