Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

IELTS UKVI

IELTS UKVI

Yurtdışında eğitim, kariyer veya yaşama planınız varsa mutlaka IELTS sınavıyla bir noktada karşılaşacaksınız demektir. İster İngiltere, İster Amerika İster İrlanda isterseniz de İngilizcenin geçerli olduğu herhangi bir ülke olsun, İngilizce yeterliliğinizi belgelemek için gerekli belgeler denilince TOEFL ve IELTS akla gelen en popüler yeterlilik sınavları arasında gelir.

IELTS her ne kadar İngilizce yeterlilik belgesi çatısı altında dil yeterlilik sınavını ifade ediyor olsa da kendi içerisinde bir çok türü vardır ve bu sınav türleri doğru amaçlar için alınmalıdır. Uygun sınav türüne girilmesi durumunda başvurulacak yere göre sınav skoru geçersiz sayılabilmektedir. Bugünkü yazımızda IELTS sınav türlerinin neredeyse en önemlilerinden biri olan IELTS UKVI sınavı detaylarından bahsediyor olacağız.

IELTS UKVI Nedir?

IELTS UKVI sınavı içerik olarak IELTS sınavıyla aynı olsa da İngiltere içişleri bakanlığı tarafından onaylı  ve ekstra güvenlikli bir sınav olmasıyla  farklılık göstermektedir. IELTS UKVI sınavı da kendi içerisinde General Training, Life Skills veya Academic olarak kategorilendirilmektedir. IELTS UKVI ile ilgili resmi web sayfası tıklayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.

IELTS UKVI Akademik, özellikle İngiltere’de genel olarak lise veya yükseköğrenim planlayan öğrencilerin hem üniversite kabulleri hem de vize başvuruları için sahip olması gereken sınav türlerinde biridir. Türkiye’de British Council ve IDP olarak 2 farklı kurumun bünyesinde sunulan bu sınav aynı ay içerisinde bir çok kez alınabilmektedir. Bilgisayar tabanlı ve kağıt üzerinde olmak üzere 2 farklı alternatif sunan IELTS Academic UKVI sınav içeriği, zorluk derecesi, değerlendirmesi ve biçim anlamında IELTS Akademik ile aynıdır.

IELTS UKVI ile IELTS farkı IELTS UKVI sınavının sonucunda TRF ile başlayan bir kod taşıması ve daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi İngiltere içişleri bakanlığı tarafından onaylı ekstra güvenlikli olması diyebiliriz. Bu sınav türü eğitim öncelikli olmak üzere iş veya göçmenlik için de gerekebilmektedir.

Artık IELTS UKVI nedir biliyorsunuz şimdi dilerseniz IELTS UKVI sınavı eğitimin hangi alanlarında kullanılıyor gelin biraz o kısmı detaylandıralım.

İngiltere’de akademik bir eğitim sürecine başvuru aşamasındaysanız kaçınılmazdır ki İngilizcenizi resmi bir belge ile kanıtlamanız gerekir. Özellikle bazı liseler ve üniversiteye International Foundation Year veya International Year One gibi sadece uluslararası öğrenciler için sunulan programlara katılım gösterecekseniz mutlaka bu IELTS türünü almanız istenmektedir.

İngiltere’de lise eğitimi veya İngiltere’de üniversite eğitimi ile ilgili detaylı bilgi için bilgi istek formu doldurabilir veya bizimle buradan doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

IELTS UKVI Sınav İçeriği

IELTS UKVI sınav içeriği elbette iş için göçmenlik için veya akademik amaçlarla başvuracak olmanız doğrultusunda farklılık gösterecektir. Temelde 4 farklı modülden oluşan sınavda konuşma ve dinleme kısımları sınav içeriği olarak aynı olmakta ancak yazma ve okuma kısmında sınav türüne göre içerikler farklılık göstermektedir.  Dilerseniz detaylar için bu linki tıklayabilirsiniz.

Sınavları bilgisayar tabanlı olarak seçerseniz sonuçlarınız  genel olarak 3-5 iş günü arasında açıklanmakta ve dinleme, okuma veya yazma modülleri bilgisayar üzerinde gerçekleşmektedir. Konuşma modülü ise çoğunlukla aynı gün ancak farklı saatlerde ve genelde yüz yüze olmaktadır fakat konuşma modülünün de online gerçekleşmesi mümkün olabilir.

IELTS UKVI Sınav Ücreti

IELTS UKVI sınav ücreti hangi amaç için bu sınavı aldığınızla ilgili olarak fiyat anlamında değişiklik göstermektedir. Ayrıca sınavı gerçekleştiren resmi kurumlar arasında da ufak da olsa fiyat farkı gözlenebilmektedir.

Fiyatlar yıl içinde değişiklik gösterebilir. Şu an için British Council IELTS UKVI sınav ücretleri aşağıdaki gibidir. British Council güncel fiyat bilgisi için bu linki takip edebilir seçtiğiniz sınav türü üzerinden fiyat bilgisine erişebilirsiniz.

IELTS UKVI Türü2023 Yılı Ücretleri
IELTS UKVI General Training5.160 TL
IELTS UKVI Academic5.160 TL
IELTS Life Skills 4.800 TL


IELTS UKVI Sınav Yerleri

IELTS UKVI sınav yerleri tercih edeceğiniz şehre göre değişiklik göstermektedir. O sebeple mutlaka sınavı alacağınız şehre göre sınav merkezinin adresini kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

IELTS UKVI Academic sınavını dikkate aldığımızda yetkili kurumlardan biri olan British Council bu sınavı sadece Adana, Ankara, Gaziantep, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa ve İzmir şehirlerinden birinde almanızı mümkün kılmaktadır. Aynı sınav türü için bir başka resmi kurum olan IDP ise az önce belirtmiş olduğumu şehirlere ek olarak Konak/ İzmir ve Antalya şehirlerinde de bu sınavı sunmaktadır. Ülkelere göre sınav yerlerini detaylı olarak incelemek için bu linki tıklayabilirsiniz.

IELTS UKVI  Sınavı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

IELTS UKVI sınavının en popüler türlerinden biri elbette ki IELTS UKVI Academic. Bu sınav resmi kurumlardan online olarak direk sayfalar üzerinden organize edilip uygun olan bir gün ve saat için organize edilebilir.

Ancak sınavı alırken dikkat edilmesi ve göz önünde bulundurulması gereken noktalar vardır. Sizler için bu bilgilerden bazılarını aşağıda listeledik. 

1- Doğru sınav türünü seçmelisiniz.

2- Size yakın olan en uygun sınav merkezini seçmeli ve sınav saatlerini ona göre organize etmelisiniz. (Speaking sınavı genel olarak diğer sınavlardan ayrı yapıldığı için mümkün olduğunda aradaki saat farkının çok olmamasına dikkat edilmelidir) 

3- Sınav tarihleri yoğunluğa göre hızlıca dolabilmektedir. O yüzden sınavınızı vakitlice almanız önemlidir.

4- Mutlaka 18 yaşın altındaysanız ebeveyniniz üzerinden hesap oluşturmanız ve işlemlere devam etmeniz gerekir.

5- Kişisel bilgilerin ve adres bilgilerinin tam ve eksiksiz işlenmesi önemlidir (Resmi sınav sonuç belgeniz aksini belirtmediğiniz sürece belirteceğiniz adresinize teslim edilecektir)

6- Online kayıt işlemlerinizi tamamlarken size belirli bir süre tanınır ve o süre içinde formların tamamlanması beklenir.

7- Sisteme geçerli kimliğiniz ya da pasaportunuzdan hangisiyle kayıt yaptırıyorsanız sınav merkezine mutlaka belge ile gitmeniz gerekir.

8- Ödemeyi sistem üzerinden doğrudan yapabilir veya havale işlemi tercih edebilirsiniz.

9- Ödeme tamamlandıktan sonra sistem üzerinden sınav bilgilerinizi kontrol etmelisiniz.

10- Sınav merkezi tarafından mail adresinize yönlendirilen mailleri takip edip incelemelisiniz.

11- Sınav günü sınav saatinden en az 15 dk önce sınav yerinizde olmanız gerekmektedir.

12- Sınavlar açıklandığında online sistemden skorunuzu görüntüleyebilirsiniz.

IELTS ile IELTS UKVI Arasındaki Fark

IELTSIELTS UKVI
Yıl içinde haftanın bir kaç gününde alınabilir.Yıl içinde daha belirli günlerde alınabilir. 
Fiyatı daha uygundur.Fiyatı daha yüksektir.
İngiltere'de her kurumda kabul görmez.İngiltere İçişleri Bakanlığı onaylı bir sınav olduğundan vize için daha avantajlı görülebilir
Uluslararası alanda kabul oranı daha geniştir.Lise ve üniversite için zorunlu alınması gerektiği durumlar vardır 
Özel bir koda sahip değildir.TRF ile başlayan özel bir koda sahiptir.
Daha fazla lokasyonda sınav alınabilir. Belli şehirlerde sınav alınabilir. 


  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED