Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

IELTS Sınavından Yüksek Skor Almanın Yolları

IELTS 7 bandı ve üzeri almak için nasıl çalışmalıyım?

Uluslararası eğitim almak isteyen öğrenciler için IELTS 7.0 – 7.5 skorlarını elde etmek önemli gerekliliklerden biri. IELTS’inizin 7.0 – 7.5 bandında olması demek de İngilizcenizin dünyanın önde gelen Oxbridge, Ivy Leauge ve Russell Group üniversitelerinden birinde okuyabilecek kadar da iyi olduğu gösterir.

Listening, Reading, Writing ve Speaking bölümleri üzerinden ayrı ayrı fikir verecek olursak;

IELTS Listening 30 Dk
Genelde öğrenci ve öğretmen arasına okul ortamında geçen bir kaç diyalogdan meydana gelir. Öncesinde size verilen dinleme bittiği zaman cevaplayacağınız kağıtların üzerindeki yönlendirmelere dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Örneğin, “İki kelimeden fazla yazmayınız” şeklinde bir uyarı varsa, cevabınız doğru olsa bile ikiden fazla kelime yazarsanız, puan alamazsnız. Verilen kağıttaki sorulara hızlıca göz gezdirmeniz parçayı daha dikkatli dinlemenizi sağlayacaktır. Soruların sırası, size dinletilen parçadaki konuların sorusu ile aynıdır. IELTS Listening bölümünde en az bir telefon numarası verilir ve tekrar edilmez. Karışıklığı önlemek için dinlerken notlarınızı farklı bir yere yazıp sonrasında sorulara cevap vermeniz yararınıza olacaktır. Bu bölümünde 40 sorudan 30’unu doğru cevaplarsanız, 7.0, 32’sini doğru cevaplarsanız 7.5 alırsınız.

IELTS Akademik Reading 60 dk
Üç parçadan oluşur. Çoğu parçada soruların sırası cevapların sırası ile aynıdır. Bir soruda çok uzun süre vakit kaybedilmemeli, işaret koyulup devam edilmedilir. Yazının tamamını anlamaya çalışmadan tarama yoluyla paragrafa hakim olmanız gerekir. Belli sayıda soru kalıbı vardır. Bu kalıpları fark ederek anahtar kelimeleri yani cevapları paragraf içerisinde daha kolay bulmak doğru bir yöntem olacaktır. Bu bölümünde 40 sorudan 30’unu doğru cevaplarsanız, 7.0, 33’ünü doğru cevaplarsanız 7.5 alırsınız.

IELTS Akademik Writing 60 dk
İki bölümden oluşur.İlk bölüm ikinciden daha kısa süreceğinden ilk bölüme 20 dk ikinci bölüme 40 dk verilmesi tavsiye edilir. Birinci bölüm için minimum 150 kelime, ikinci bölüm için minimum 250 kelime kullanmanız istenir. Birinci bölümde grafik veya tablolar verilir, bunları yazarak açıklamanız etmeniz beklenir.Bu bölümünde 7 ve üstü bandında almak istiyorsanız istenilen konu başlığında doyurucu bir dil ve gramer kullanmanız gerekir. Her paragraf bir ana fikre ve destekleyici cümlelere sahip olmalıdır. Birbirinin tekrarı kelime kullanmaktan kaçınılmalı ve zengin kelime dağarcığı bilgisine sahip olunmalıdır. Cümlelerde gramer hatası bulunmamalıdır. Yazma becerisi düşünme becerisini yansıtır. Bu yüzden düşünme sisteminiz karışıksa yazılarınız da dağınık ve anlaşılmaz olabilir.

IELTS Speaking 11- 14 dk
Speaking genelde yazılı testten farklı bir günde bire bire mülakat şeklinde gerçekleşir. Aksanınızdan çok kelimeleri nasıl telaffuz ettiğinize ve tonladığınıza dikkat edilir. Üç aşamalı bir görüşme gerçekleşir. İlk bölümde kendinizden bahsetmeniz beklenir. İkinde bölümde sizin için önemli olan bir anınız örneğin bir seyahat veya bir konser hakkında konuşursunuz. Son bölümde çevrenin önemi, geçmiş ve gelecek gibi daha çok soyut konulardan bahsetmeniz gerekir.Bu bölümünde 7 ve üstünde bir skor alabilmek için verilen başlıkta belirli sürede akıcı konuşma sağlanabilmelidir. Bağlantı kelimelerini yerinde kullanabilmek önemlidir. Günlük dil ve deyimlerden kaçınılmalıdır Zayıflıklarınızın farkına varmak ve stres faktörünü en aza indirmenin yolu ise IELTS’e yönelik testler çözmektir. Pre-IELTS testleri size istediğiniz skora ne kadar yakın olup olmadığınızı gösterir. Ve yaptığınız testleri tekrar çözmek hatalarınızı daha kolay görmenize, aslında ne kadar basit noktalarda yanlış yaptığını anlamanızı sağlar.
  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED