Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

IELTS Sınavı Nedir

IELTS SINAVI / IELTS SINAVI NEDİR?

Bu yazımızda sizler için fayda sağlayacağını düşündüğümüz IELTS sınavı nedir gibi bilgi amaçlı birçok noktaya değinmek istedik. Aşağıda yazımızda bahsettiğimiz konuların başlıklarını görebilirsiniz.

- IELTS sınavı

- IELTS sınavı nedir?

- IELTS sınav merkezleri

- IELTS sınav süreleri ve ödeme

- IELTS Online Akademik

IELTS Sınavı Nedir?

IELTS sınavı dünyanın en popüler İngilizce sınavlarından biri olmakla birlikte bazı kurumsal firmaların ve eğitim kurumlarının kişilerden tamamlamasını ve dil yeterliliğini ispatlaması için istenilen sınav olarak cevap verebiliriz.

IELTS sınavı yurtdışında çalışmak, okumak, yaşamak isteyen bireylerin hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktadır. Türkçe açılımı ile Uluslararası İngilizce Dil Sınavı Sistemi olan IELTS, dil değerlendirilmelerinde dünyanın önde gelen uzmanları tarafından geliştirilmektedir. Geliştirilen bu sınav bireylerin dört temel dil becerisi olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini ölçmektedir. Sınavda elde edeceğiniz başarı ile birçok üniversiteye kabul alabilir, IELTS sınavının gerekli görüldüğü yerlerde iş başvurularında bulunulabilir ve birçok avantaja sahip olabilirsiniz.

IELTS kursu Avustralya, İngiltere, Kanada, ABD, İrlanda, Yeni Zelanda ve Güney Afrika’daki kurumların neredeyse hepsinde kabul görmektedir. İlk kez 1989 yılında düzenlenen IELTS (International English Language Testing System), günümüzde de halen Cambridge Assessment English, British Council ve IDP Education tarafından düzenlenmeye devam etmektedir.

IELTS Online Test, 18 yaş ve üzeri akademik sınava girecek öğrencilere ev rahatlığında ya da kesintisiz internet bağlantısı bulunan herhangi bir özel mekânda erişim kolaylığı sağlamaktadır. Sadece IELTS Academic için geçerli olan bu IELTS Online, IELTS UKVI Academic için geçerli değildir.

*IELTS Online sınavı üniversiteler veya kurumlar tarafından geçerli olup olmadığı sınava girilmeden önce teyit edilmelidir. IELTS Online sonuçları sınavın gerçekleştiği gün sonrasında 6 – 8 takvim günü içerisinde belli olmaktadır.

Sınav formatı, sınav merkezlerinde yapılan sınavlar ile aynıdır. Konuşma sınavı ise tecrübe sahibi bir IELTS sınav görevlisi tarafından gerçekleştirilmektedir. Sınava girebilmek için Windows veya Mac bilgisayarlarınızda kullanılan “Inspera Exam Portal” platform yazılımının yüklenmesi gerekmektedir. Diğer online sınav ile ilgili tüm detaylı bilgiye British Council Online Sınav linki üzerinden erişebilirsiniz.

IELTS Sınav Merkezleri

Dünyada 130’u aşkın ülkede 800’den fazla IELTS sınav merkezi ve konumu bulunmaktadır. Türkiye’de IELTS sınavı yapmak için yetkili British Council bünyesinde 13, IDP Education bünyesinde ise 13 şehirde sınav merkezi faaliyet göstermektedir. Aşağıda yetkili kurumların hangi şehirlerde merkezi bulunduğunu görebilirsiniz.

British Council
IDP Education
İstanbul - Avrupa
İstanbul - Avrupa
İstanbul - Asya
İstanbul - Asya
Ankara
Ankara
Adana
Adana
Antalya
Antalya
İzmir
Bodrum
Erzurum
Bursa 
Kayseri 
Eskişehir
Karaman
Gaziantep
Gaziantep
İzmir 
Mersin
Kayseri
Muğla
Muğla
Bursa
Trabzon
Eskişehir
Van


 IELTS sınavı süresi değerlendirilen bantlara göre değişiklik göstermektedir. Sınav dört aşamadan oluşmakta ve toplam olarak 2 saat 45 dakika sürmektedir. Aşağıda her bir alanın sürelerini görebilirsiniz.

  • • IELTS Reading (okuma) – 60 Dakika
  • • IELTS Writing (yazma) – 60 Dakika
  • • IELTS Listening (dinleme) – 30 Dakika
  • • IELTS Speaking (konuşma) -10-15 Dakika


IELTS Sınavına Giderken Yanımda Ne Götürmeliyim?

Öncelikle yanınıza ilk almanız gereken şey sınava kayıt olurken sisteme hangi belgeyi yüklediyseniz o belgeyi almak olmalıdır. Online kayıt esnasında TC kimlik belgeniz ile sisteme kayıt olduysanız yanınıza kimliğinizi almanız, pasaportunuz ile kayıt olduysanız pasaportunuzu almanız gerekmektedir. Farklı bir belge ile sınava girişler kabul edilmemektedir.

Uçlu kalem, kurşun kalem, silgi, kalem tıraş, şeffaf ve etiketsiz şu şişesi bulundurmanıza izin verilmektedir. Fakat telefon, cüzdan, akıllı saat vb. gibi eşyalar ile sınav salonlarına giriş kabul edilmemektedir.

ielts-basvuru

IELTS Ödemesi

IELTS Sınav Ödemesi için öğrenciler / bireyler başvurularının tamamlandığı esnada online kayıt sistemi üzerinden kredi kartı/banka kartı ile veya kayıt sonrasından EFT/Havale yoluyla yapabilmektedir. Herhangi bir aksilik ve geçersizliği önlemek amacıyla öğrencilerin ödemeleri gerçekleştikten sonra başvuru yapılan kurumu arayarak ödeme teyitlerini almalarını tavsiye etmekteyiz.

Öğrenciler / bireyler ödeme esnasında eksiksiz bir şekilde işlemi tamamlamak için açıklama kısmına aşağıdaki bilgileri eklemesi gerekmektedir.

- Adayın adı ve soyadı

- Sınav Tarihi

- Başvuru esnasında verilen sınav referans numarası

** Ödemelerin sınav kurumlarına ulaşması ortalama bir iş gününü bulabildiği için öğrencilerin / bireylerin ödeme teyidi alamadığında hemen endişe etmemelidir. Daha sonra gün içinde veya 1-2 gün sonra yeniden arayabilir. Eğer ödemenin üzerinden üç gün geçmesine rağmen bir ödeme onayı alınamadığı takdirde sınav tarihinin aksamaması adına direkt olarak sınav merkezine başvurulması gerekmektedir.

IELTS başvuru esnasında öğrenciler / bireyler sınava ehliyet, oturum izni, çalışma izni, öğrenci kartı vb. gibi belgelerle katılım sağlayamamaktadır. Yalnızca başvuru esnasına sisteme yüklenilen TC kimlik belgesi veya pasaportla katılım sağlayabilmektedir. Pasaportla katılacak olan öğrencilerin / bireylerin pasaportlarının geçerlilik süresinin dolmadığına dikkat etmesi gerekmektedir.

IELTS Puanlama

IELTS sınav puanlama yapılırken 9 bant puanlama sistemi kullanılmaktadır. Dinleme, Okuma, Yazma ve Konuşma testleri ayrı olarak puanlandırılmaktadır. Her bir bant için 1 ile 9 arası puanlama yapılmaktadır.

IELTS sınav ücreti, IELTS sınav puanlamasını ve alınan skorların hangi seviyeye denk geldiği vb. gibi birçok bilgi için diğer IELTS Sınav Ücreti blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

*** Bu yazımız bilgilendirme amaçlı bir yazı olup, daha detaylı bilgiler için IELTS sınavı resmi merkezi British Council ve IELTS IDP ile iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED