Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

IB Diploması Veren Liseler

IB Diploması Veren Liseler

İsviçre merkezli olan ve şuan dünyanın önde gelen ülkelerindeki lise eğitiminin bir parçası olan IB – International Baccalaureate (Uluslararası Bakalorya) programı Türkiye’deki eğitim kurumları tarafından da sunulan bir programdır. IB hakkında detaylı bilgiler için IB (International Baccalaureate) Nedir? yazımızı buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Okulların IB programları sunabilmeleri için belirli şartları sağlaması gerekir. Üstelik Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından yetkilendirilmesi şarttır.

Türkiye’de IB diplomanın denkliği bulunmadığı için lise eğitimine ek bir program olarak uygulanmaktadır. IB diploması, yurtdışında ek bir sınav olmadan doğrudan üniversiteye geçiş imkânı sunabilir. Türkiye’de IB diploma ile genelde burs veya üniversitede derslerden muafiyet alabilmektedir.

Türkiye’de genelde, Uluslararası Bakalorya diploması puanı en az 32 olan öğrenci okulun sunduğu çeşitli olanaklardan faydalanabilir.

Beykent Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi. Türkiye’de IB diplomasını tanıyan özel üniversitelerden bazılarıdır.

Türkiye’de de sunulan IB diploma programları, yurtdışında da köklü yükseköğrenim kurumları tarafından uluslararası öğrencilerine sunulmaktadır.

Türkiye’de IB programı sunan 90 tane yetkilendirilmiş IB okulları bulunmaktadır. Bu okullardan yalnızca 56 tanesi IB Diploma eğitimi verme yetkisine sahiptir.

1994 yılından beri sunulan IB programı veren liseler Türkiye listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Aka Koleji
Kültür2000 Koleji
ALKEV Okulları
Marmara Eğitim Kurumları
American Collegiate Institute
MEF Schools of Turkey
Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi
Nesibe Aydın Eğitim Kurumları (Ankara)
Balıkesir Açı Koleji
NUN Okulları
Bilkent Erzurum Laboratory School
Özel Acarkent Doğa Anadolu Lisesi
Bilkent Laboratory and International School
Özel Ankara ABC Okulları
Bodrum Private Marmara College
Özel Arı Anadolu Lisesi
British International School Istanbul
Özel Bilkent Lisesi
Çakır Okulları
Özel Kocaeli Bahçesehir Anadolu Lisesi
Deutsche Schule Izmir
Özel Kocaeli Marmara Koleji Anadolu Lisesi
Enka Okulları
Özel ALEV Okulları
Eyüboğlu Koleji Özel Şahin Okulları
FMV Erenköy Işık High School
Privatschule Der Deutschen Botschaft Ankara
FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi
SEV Amerikan Koleji
Gazi Üniversitesi Anadolu Lisesi Tarsus Amerika Koleji
Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli College TED Ankara Koleji
Gökkuşağı Koleji TED Bursa Koleji
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi Terakki Vakfı Okulları
IELEV Özel Lisesi
Şişli Terakki Tepeören Lisesi
Işıkkent Anadolu Lisesi
Tev Inanc Turkes High School For Gifted Students
Istanbul International Community School Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi
Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi
Üsküdar Amerikan Lisesi
İSTEK Özel Atanur Oğuz Anadolu Lisesi Vefa Lisesi
İSTEK Özel Acıbadem Okulları Yeni Yol Okulları
ITÜ Geliştirme Vakfı Özel Ekrem Elginkan Lisesi Yüce Okulları
Jale Tezer Eğitim Kurumları Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi
Kartal Anadolu Imam Hatip Lisesi Zafer Koleji
Koç Lisesi

İngiltere, okullarında IB programlarını 1971 yılından beri vermektedir. 96 farklı okulda ise IB diploma programı sunulmaktadır. Boxhill School, Bradfield College, Buckswood School, Bromsgrove School, CATS Canterbury, King’s College School Wimbledon, Sevenoaks School, St. Edwards School Oxford, TASIS The American School in England, The Abbey School, Wellington College IB Diploma programı sunan okullarından bazılarıdır. İngiltere'de lise eğitimi hakkında ayrıntılı bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Amerika’da IB programlarını 1971 yılından beri vermektedir. 960 farklı okulda IB diploma programı sunmaktadır. Cheshire Academy, The Calverton School ve Thornton High School. IB Diploma programı sunan okullarından bazılarıdır. Amerika'da lise eğitimi hakkında ayrıntılı bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kanada’da 1974 yılında sunulmaya başlayan IB programları 188 farklı okulda IB diploma eğitimi vermektedir. Ashbury College, Bronte College, Ridley College IB diploma programı sunan okullar arasındadır. Kanada'da lise eğitimi hakkında ayrıntılı bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Lise eğitiminize Türkiye’de devam ediyor ve yurtdışında üniversite hayalleri kuruyorsanız IB diploma programlarıyla hedeflerinize daha yakınsınız. Uluslararası müfredata uygun eğitimler alarak akademik ve dil becerilerinizi geliştiriyorsunuz. Bununla birlikte, eleştirel düşünme, problem çözme gibi önemli yetkinliklere de sahip bir şekilde mezun oluyorsunuz.

Aynı şekilde liseye yurtdışında başlamak veya devam etmek de istiyor olabilirsiniz. Her iki durumda da IB diploması sahibi olma ve hayalinizdeki üniversitede eğitim alma şansınız olabilir. IB Diploma programlarıyla ilgili herhangi bir sorunuz olması durumunda bilgi istek formu doldurabilirsiniz. Dilerseniz randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED