Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Foundation Programına Katılarak Dünyanın En İyi Üniversitelerinde Eğitim Alabilirsiniz

International Foundation Programı

Dünya’da 20.000 ‘in üzerinde üniversite olduğunu ve ilk 100’de yer alan üniversitelerden birinde eğitim alabileceğinizi biliyor musunuz? 

Dünyaca ünlü medya yayınlarından Times Education Higher tarafından sunulan 2020'nin en iyi 100 üniversitesi arasında bu yıl birçok İngiliz üniversitesi de yer aldı. İşte İngiltere'nin en iyi 10 üniversitesi ve dünya sıralamaları:

  • 1. University of Oxford (Dünya Sıralamasında 1.)
  • 2. University of Cambridge (Dünya Sıralamasında 3.)
  • 3. Imperial College London (Dünya Sıralamasında 10.)
  • 4. UCL - University College London (Dünya Sıralamasında 15.)
  • 5. London School of Economics and Political Sciences (Dünya Sıralamasında 27.)
  • 6. University of Edinburgh (Dünya Sıralamasında 30.)
  • 7. King's College London (Dünya Sıralamasında 36.)
  • 8. University of Manchester (Dünya Sıralamasında 55.)
  • 9. University of Warwick (Dünya Sıralamasında 77.)
  • 10. University of Bristol (Dünya Sıralamasında 87.)


İngiltere'nin ilk 10 üniversitesi dışında kalmasına rağmen dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan diğer İngiliz üniversiteleri: University of Glasgow, Queen Mary University, University of Birmingham, University of Sheffield, University of Southampton, University of York, Durham University, Lancaster University,  University of Exeter, University of Sussex, University of Nottingham

İngiltere'de International Foundation Programlarına katılarak hem yukarıda yer alan hem de yine dünyanın en iyi üniversiteleri arasına giren bir çok İngiliz üniversitesinde eğitim alabilirsiniz.

International Foundation Programı Nedir?

International Foundation programı; İngiltere’de üniversite eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilere yönelik lise ve üniversite eğitimi arasındaki boşluğu tamamlayabilmeleri için dizayn edilmiş bir yurtdışı eğitim programıdır. Türkiye eğitim sistemiyle kıyasladığımızda; İngiltere’de lise ve üniversite eğitim süreçleri farklılık göstermektedir. Özellikle Türk öğrenciler, İngiltere’de üniversite eğitimlerine başlamadan önce, Foundation eğitimi sayesinde dil ve çalışma becerilerini geliştirip aynı zamanda akademik eksikliklerini tamamlayarak üniversite eğitimlerine başlamaktadırlar. Bu program sayesinde öğrenci, akademik eksikliğini tamamlarken aynı zamanda İngilizce diline de daha hakim olmaktadır.

Foundation programının içeriği tamamen tercih edeceğiniz ve eğitim görmek isteyeceğiniz bölümün derslerine göre düzenlenmektedir. İlgi alanınıza ve kariyer planınıza göre İşletme & Finans, Hukuk, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Eczacılık, Sanat & Dizayn, Mimarlık, Bilgisayar Programcılığı, Müzik & Sahne Sanatları, Sosyoloji, Medya, Fizik, Mühendislik ve Sağlık gibi konular üzerinde Foundation eğitiminizi tamamlayabilirsiniz.

Toplam 1 akademik yıl (9 Ay) süreyi kapsayan Foundation programı, öğrencilerimize yıl kaybettirmez. Çünkü İngiltere’de üniversite eğitimi 3 yıl sürmektedir. Bu nedenle 1 yıl Foundation eğitimi + 3 yıl üniversite eğitiminizle beraber toplamda 4 yıl içerisinde mezun olabilirsiniz. Türkiye’de birçok üniversitenin İngilizce hazırlık programı olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda öğrencilerimize artı 1 yıl kazandırdığından bahsetmek mümkündür.

Foundation Programına kabul edilebilmeniz için öncelikle olarak lise eğitiminizi tamamlamış ya da lise son sınıfa başlamanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra İngilizce seviyenizin belirli bir düzeyde olması gereklidir. (İngilizce seviyeniz yeterli değilse üniversite veya kolej bünyesinde düzenlenen İngilizce hazırlık + IELTS hazırlık programlarına katılabilirsiniz). Genellikle istenilen İngilizce seviyesi Akademik UKVI IELTS 4,5 - UKVI IELTS 5,5 arasıdır. Ancak, IB (Uluslararası Lise Diploması), AP (Amerika Lise Diploması), Abitur (Alman Lise Diploması) veya Matura (Avusturya Lise Diploması) diplomalarına sahipseniz, başarı durumunuz ve İngilizce seviyeniz ileri düzeyde ise Foundation eğitimi almadan direkt üniversitenin ilk senesinden itibaren eğitiminize başlayabilir ve toplamda 3 yılda mezun olabilme hakkını elde edebilirsiniz.

International Foundation programınızı İngiltere’de başvuru yapmak istediğiniz üniversite bünyesinde veya İngiltere’deki üniversitelerin anlaşmalı olduğu özel kolejlerin veya devlet liselerinin herhangi birinde tamamlayabilirsiniz. İngiltere’deki en iyi üniversitelerden örnek vermek gerekirse; Dünya sıralamasında olan King’s College London Üniversitesi olmak üzere, Manchester Üniversitesi ve Southampton Üniversitesi ’nde Foundation eğitimini tamamlayabilirsiniz. King’s College London ‘da foundation eğitimini tamamlayarak Biyomedikal, Elektronik, Bilgisayar Bilimi ile Robotik Mühendisliği gibi bölümlere veya İşletme, Finans, Uluslararası İlişkiler gibi bölümlere giriş hakkını elde edebilirsiniz. University of Manchester’da foundation eğitimini tamamlayarak Kimya, Makine, İnşaat veya Havacılık Mühendisliği veya Matematik, Fizik ve Bilgisayar Bilimi gibi bölümlerdeki eğitimlerinize devam edebilirsiniz. University of Southampton’da foundation eğitimini tamamlayarak Hukuk, Sanat, İşletme, Sosyal Bilimler, Politika, Ekonomi, Havacılık ve Uzay, Biyomedikal, Gemi Mühendislikleri gibi bölümlerde üniversite birinci sınıftan eğitiminize başlama hakkını elde edebilirsiniz.

Yukarıda örneklerini verdiğimiz üniversiteler dışında ayrıca, Foundation eğitiminizi 1987 yılında vakıf olarak kurulmuş NCUK (Northern Consortium) bünyesinde tamamlayabilirsiniz. NCUK’yi diğer kurumlardan ayıran en önemli özellik; Foundation eğitiminizi tamamlamanızı takiben Russell Group (İngiltere’nin en iyi 24 üniversitesini grup bünyesinde bulundurmaktadır) dahil toplamda 16 üniversiteye girme garantisi elde edebilirsiniz.

İngiltere’de bulunan ve eğitiminize başlayabileceğiniz 130’dan fazla üniversitenin bilgisini veya üniversitelerin ortaklaşa çalıştıkları İngiltere’deki özel kolejleri ve İngiltere devlet liselerini öğrenmek ve Foundation programları ile üniversiteye girme garantisi hakkında daha fazla bilgi almak için 0212 227 0 227 ‘den bize ulaşabilir, bilgi istek formumuzu doldurabilir veya ofisimize karşılıklı görüşmeye gelebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED