Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Elite Private Tutoring - Kişisel Eğitim Koçluğu

Elite Private Tutoring - Kişisel Eğitim Koçluğu Nedir?

Son yıllarda da dünya genelinde oldukça popüler hale gelen bir konsept “Elite Private Tutoring”. Çocuklarının en önemli okullara girmesi konusunda oldukça hassas olan özellikle Hong Kong, Japonya, Güney Kore, Rusya, İngitere, Amerika gibi ülkelerde çok revaçta olan bu elit eğitim koçlarının kazançları 6 haneli rakamlara kadar çıkabiliyor.

Türkiye’de bile Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ gibi önemli üniversitelerden mezun yüksek lisans eğitimini tamamlamış insanları bile eğitim sektöründe görmek mümkün. Rotasını özellikle yurtdışı eğitime çevirmiş veya çocukları uzun süredir yurtdışında eğitim gören ailelerin eğitime ayırdıkları bütçeleri de gördükten sonra eğitim koçlarının çoğalmasını da anlamak çok zor değil.

Niçin Eğitim Danışmanı tutulur?

Her ne kadar okulların verdiği eğitimin eksikliğini gidermek için alınıyor gibi görünse de kişisel eğitim koçluğu öğrenci için çok daha büyük anlam ifade eder. Bu yine son yıllarda herkesin dilinde olan Çoklu Zeka Teorisi üzerinden kolayca anlaşılabilir. Müziksel zeka, kuramsal zeka, kinestetik, sayısal, sözel ve sosyal zekadan birisine veya bir kaçına sahip öğrencilerin tahta anlatılan konuları aynı şekilde anlamasını beklemek ütopik olacaktır. Elite Private Tutoring ’de gerçek başarıyı ortaya çıkaran nokta öğrenci ile eğitim koçu arasındaki anahtar - kilit ilişkisidir. Bu anlamda öğrencinin kendi yetenekleri ve öğrenme kanallarına hitap edecek şekilde kısa zamanda en verimli şekilde bilgi alması için özel eğitim koçluğuna başvurulabilir.

Hedefiniz İngiltere, İsviçre, Amerika ve Kanada’da başta olmak üzere yurtdışında liseye veya yurtdışında üniversiteye girmek hatta sonrasında yüksek lisansa devam edebilmek ise eğitim koçluğunu anaokulundan üniversiteye kadar almanız mümkün. Amerika, Kanada ve İngiltere’de bir lise veya üniversiteye başvuracaksanız TOEFL, IELTS gibi dil sertifika sınavları, IB, GCSE & A Level, SAT, ACT ve GMAT gibi giriş sınavları için kendinize özel bir eğitim koçu tutabilirsiniz.

Eğitim Danışmanı tutulurken nelere dikkat edilmelidir?

Eğitim koçları özellikle sınavlara yönelik eğitim hizmeti verenler tek branşta uzmanlaşan standart eğitmenlere göre daha fazla çalışır. Örneğin A Level eğitimine devam etmek isteyen bir öğrenci GCSE sınavları için yardım aldığınız bir eğitim koçundan İngilizce dil ve kültüründen Matematiğe Kimyadan tarihe bir çok branşta uzmanlık sahibi olmasını beklenir. Elite Private Tutor tutarken, seçtiğiniz ülkeye göre İngiltere’de DBS onayı yani işe alınan tutorların eğitim vermeye uygun olup olmadığına, Amerika’da American Tutoring Association ve Association for Tutoring Professionals gibi kurumlardan sertifikası olup olmadığına dikkat edilmelidir.

Gelir getirisi anlamında kısa sürede büyük beklentisi olan eğitmenler yerine uzun süredir bu eğitim koçluğu yapan eğitmenlerle çalışmak yararlı olacaktır. Eğitim geçmişleri, CV’leri iyi değerlendirilmelidir. Kendisi prestijli bir üniversiteye girmemiş birinin sizin hedefleriniz konusunda sizi hem bilgi anlamında hem de motivasyon anlamında desteklemesini beklemek çok da yerinde olmayacaktır. Kimi eğitim koçları bire bir verdikleri eğitim neticesinde Ivy League okullarına girebilmek gibi belli garantiler veriyor olabilir. Yine de şunun akıldan çıkmaması gerekir ki ne kadar yüksek ücret ödenirse ödensin kısa zamanda mucizeler yaratılması mümkün değildir. Herkes bu sektörün getirisini çok yüksek olarak görür.

Yalnız bir insanı anlamaya, çözmeye ve eğitmeye ayrılan zamanın farkına varılmalı ve takdir edilmelidir.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED