Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Duolingo Nedir? Duolingo Sınav Ücretleri ve Tarihler

Duolingo Nedir?

Yeni bir dil öğrenirken eskiden kitaplardan veya sözlüklerden yardım alırken teknoloji çağına girmemizle birlikte bu araçların yerini dijital platformlar aldı. Duolingo’da yeni bir dili keşfetmenize katkı sağlayan dil öğretme platformlarından biridir. Peki, Duolingo’yu son zamanlarda sıklıkla duymamızın ana sebebi nedir? Yurtdışında lisans veya yüksek lisans eğitimi alacak olan öğrencilerin kesin kabul alabilmesi için mutlaka uluslararası geçerliliği bulunan dil sertifikası sunması gereklidir. Covid-19 ‘un hayatımıza girmesi ve birçok ülkede sokağa çıkma kısıtlamalarının yaşanması veya hastalık riskinden korunmak için kapalı alanlardan uzak durulması gerekmektedir. Bu sebeplerden dolayı yurtdışında yükseköğrenim görecek olan öğrenciler üniversitelerin talep ettiği sınavlara rahatlıkla ulaşamadı. Bundan dolayı yurtdışında bulunan belli başlı üniversiteler öğrencilerine kolaylık sağlaması açısından Duolingo İngilizce sınavını devreye soktu.

Duolingo Sınavı Nedir?

Daha önceden sıklıkla duyduğunuz popüler dil öğrenme platformu olan Duolingo tarafından oluşturulan İngilizce yeterlilik sınavıdır. Amerika, İngiltere ve Kanada’da gibi ülkelerde bulunan 3.000 kadar eğitim kurumu tarafından kabul edilmektedir. Duolingo sınav ücreti 49 Amerikan dolarıdır. Aşağıda daha detaylı bilgiler bulabileceğiniz Duolingo sınav sonucu sınavı bitirmenizi takiben 48 saat içerisinde istediğiniz üniversitelerle paylaşılır. Bir saatten az sürede tamamlayabileceğiniz test bir soruyu doğru yanıtlarsanız bir sonraki soru daha da zorlaşacak şekilde dizayn edilmiştir.

Neden Duolingo Sınavı?

Halihazırda online platformdan İngilizce eğitimi için dizayn edilmiş olan Duolingo’nun İngilizce sınavına istediğiniz yerde, istediğiniz zaman internet üzerinden girebilirsiniz. Sınavı bir saat içerisinde bitirebilirsiniz. Sonuçları iki gün içerisinde elinizde olur ve ayni hızda istediğiniz okulla paylaşabilirsiniz. Dünya’da 3.000 kadar eğitim kuruluşu tarafından da kabul görmektedir. Her şeyden önemlisi IELTS ve TOEFL gibi diğer sınavlara oranla daha uygun fiyatlıdır.

Dünyada birçok okulun kabul ettiği Duolingo sınavını hangi okulların kabul ettiğini görmek buraya tıklayabilirsiniz.

Duolingo Sınav Ücreti Ne Kadar?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi IELTS ve TOEFL gibi diğer İngilizce dil yeterliliğiniz için alabileceğiniz diğer sınavlara oranla çok daha uygun fiyatla Duolingo sınavına girebilirsiniz. Koronavirüsün de etkisiyle dünya çapında 3.000 okul tarafından kabul gören bu sınavı sadece 49 Amerikan Doları gibi uygun bir fiyata alabilirsiniz.

Duolingo Sınav Tarihleri

Herhangi bir sınav merkezine gitmeye gerek duymadan Duolingo İngilizce seviye belirleme sınavını dilediğiniz zaman ve yerden internet üzerinden tamamlayabilirsiniz. Sınava aşinalığınızı artırmak ve gerçek sınava girmeden önce istediğiniz kadar deneme testi yapabilirsiniz. Bu deneme testleri ise ücretsizdir.

Duolingo İngilizce Testine Girmek İçin İhtiyacınız Olanlar?

  • Resmi bir kuruluş tarafından verilmiş bir tür kimlik. Pasaport ya da T.C. kimliğiniz olabilir.
  • Güvenilir bir internet bağlantısı.
  • Dizüstü veya masaüstü bilgisayarınız. Bilgisayarınız ön kamerası, mikrofonu ve hoparlörü bulunmalı.
  • Teste odaklanabileceğiniz sessiz bir ortam.


Duolingo İngilizce Testi Sınav İçeriği

İki bölümden olan İngilizce testinin ilk bölümü okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinizi değerlendirmektedir. İlk bölümü tamamlamanız için verilen süre toplam 45 dakikadır. Bu bolümde sizden istenenleri su şekilde sıralayabiliriz.

  • Size okunan cümleleri yazmanız,
  • Verilen bir resimde gördüklerinizi yazmanız,
  • Kısa bir kompozisyon sorusunu sesli yanıtlamanız,
  • Gerçek ve gerçek olmayan İngilizce kelimeler arasından doğru İngilizce kelimeleri seçmeniz,
  • Bir cümlede verilen eksik harfleri tamamlamanız,
  • Yüksek sesle cümle okumanız,
  • Yazılı cevap vermeniz gereken sorulardan oluşmaktadır.


Testin puanı bilgisayar bazlı bir puanlama sistemiyle belirlenmektedir. Fakat yine de siz testi tamamladıktan sonra bir yetkili sizin test kaydınızı izleyecektir.

Duolingo İngilizce testinin ilk bölümünü tamamladıktan sonra video mülakat seklinde yapılan bir röportaj ve bir yazma örneği tamamlamanız için 10 dakikalık ikinci bölüme geçebilirsiniz. Testin ikinci bölümü ucu açık sorulara verdiğiniz yanıtları kaydeder ve bu bölümde notlandırma yapılmaz. Video röportajı seklinde olan bölümde 1-3 dakika arasında konuşmanız gereken iki soru yöneltilir. Sürenin kalan kısmında da iki soru arasından yazmak istediğiniz konuyu belirleyip 3-5 dakika içerisinde yazı yazmanız gerekmektedir.


duolingo-sinav-ucretleri

Duolingo İngilizce Testi Nasıl Puanlanır?

Bilgisayar tabanlı bir test olan Duolingo İngilizce testi okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinizi ölçerek gerçek dünyadaki dil becerinizi değerlendirmek için tasarlanmıştır. Sınavı tamamladığınızda 48 saat içerisinde 10-160 arası toplam puanınızın yani sıra bölümlere göre puanınızın tam bir dökümünü alabilirsiniz. Sınavın video kaydı yaptığınız bölüm ve yazma testi skorunuzu paylaşmak istediğiniz üniversiteler ile de paylaşılır.

Duolingo Skorları Nelerdir? Hangi Seviyeyi İfade Eder?

SkorAçıklama
10 - 55 arası

Temel İngilizce kelimeleri ve cümleleri anlayabilir.

Basit bilgileri anlayabilir ve kendisini basitçe ifade edebilir.

60 - 85 arası

Okul ve iş gibi rutin sayılan konuşma ve yazmanın önemli noktalarını anlayabilir.

Düşüncelerini, planlarını, deneyimlerini ve isteklerini acemice bile olsa tanımlayabilir.

90 - 115 arası

Aşina olmadığınız konularda bile iyi iletişim kurabilir ve verilen bilgiyi anlayabilirsiniz.

Hem somut hem de soyut bir yazının ana fikrini anlayabilirsiniz.

Yetkin bir şekilde konuşan kişilerle rahatlıkla etkileşimde bulunabilirsiniz.

120 - 160 arası

Uzmanlık isteyen konular dâhil zorlu yazılı ve sözlü dili anlayabilir.

Mecazi, deneyimsel, imali ve pragmatik dili anlayabilirsiniz.

İngilizceyi sosyal, akademik ve profesyonel amaçlar için etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

Duolingo İngilizce Testi ve TOEFL Arasındaki Farklar

Duolingo ve TOEFL arasındaki en büyük farklardan biri TOEFL’da sınav soruları bölüm bölüm ayrılmıştır. Okuma, yazma, dinleme ve konuşma olarak farklı bölümlerden oluşan TOEFL’dan farklı olarak Duolingo sınavında sorular bölümlere ayrılmamıştır. Duolingo’da okuma becerinizi test eden bir sorunun ardından dinleme becerinizi test eden başka bir soruya gelir. Bu da bir sonraki soruyu çözmek için hızlı bir şekilde adapte olmanızı gerektirir. TOEFL sınavının soruları bir önceki soruda verdiğiniz cevabin doğru olup olmadığından bağımsız ilerler. Fakat Duolingo sınavında bir önceki soruda verdiğiniz cevap doğruysa bir sonra gelecek olan sorunun zorluk derecesi ona göre ayarlanır.

Duolingo İngilizce Testi ve IELTS Arasındaki Farklar

Dinleme, okuma ve yazma testinin yanında ayrı bir konuşma testi de olan IELTS sınavında her zaman ayni gün sınava girme şansınız olmayabilir. Her iki sınav da İngilizce dilini 4 farklı kategoride değerlendirse de, Duolingo sınavında IELTS gibi uzun metinler görmezsiniz. IELTS sınav soruları adayları, kompozisyon soruları, kısa cevaplar, çoktan seçmeli sorularla test ederken, Duolingo ise sınava giren adayların tonlama ve deyim kullanma becerilerini test eder.

Duolingo - TOEFL - IELTS Skor Karşılaştırması

IELTSTOEFLDuolingoCEFR
2,5015 - 25 arasıA1
3,01 - 8 arası30 - 40 arasıA2
3,59 - 19 arası40 - 50 arasıA2
4,020 - 31 arası50 - 60 arasıB1
4,532 - 43 arası60 - 70 arasıB1
5,044 - 55 arası70 - 80 arasıB1
5,556 - 67 arası80 - 90 arasıB2
6,068 - 79 arası90 - 100 arasıB2
6,580 - 91 arası100 - 110 arasıB2
7,092 - 102 arası110 - 120 arasıB2
7,5103 - 112 arası120 - 130 arasıC1
8,0113 - 118 arası130 - 140 arasıC1
8,5119140 - 150 arasıC2
9,0120150 - 160 arasıC2
  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED