Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Dünyanın En İyi Sanat Okulları

Sanat Aşıkları İçin Dünyanın En İyi Sanat Okulları

Yurt dışında sanat eğitimi almayı düşünüyorsanız eğer, aşağıda yer alan yazımızda sanat aşıkları için dünyanın en iyi sanat okulları hakkında bilgi verdik.

Hepimizin bildiği üzere günümüzde insanların sanata olan ilgisi her geçen gün artmaktadır. Hal böyle olunca sanat eğitimi veren okulların sayısı da günden güne fazlalaşmaktadır. Önceden sanat okullarından mezun olan öğrencilerin önünün açık olmayacağı veya iş bulamayacakları gibi birçok algı vardı fakat bu algılar özellikle son yıllarda sanata duyulan itibarın artması ile yıkıldı. Üstelik sanat okullarından mezun olan öğrenciler için oldukça geniş bir iş imkanı var.

Öğrenciler sanat alanında profesyonel bir şekilde ilerlemek istedikleri için en başarılı sanat okullarına tercih etmektedirler. Her yıl, çok sayıda sanat aşığı olan, hayal gücü renkli olan ve herhangi bir sanat dalına tutunmak isteyen öğrenciler, kaliteli bir eğitim alabilmek için kendilerini geliştirebilecekleri en iyi sanat okulları arayışına girmektedirler.

Dünya çapında oldukça başarılı bir sanat eğitimi veren, sanat alanında kendinizi ilerletebileceğiniz çok sayıda muhteşem sanat okulları bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı yurt dışında sanat okumak güçlü bir sanat kariyerine sahip olmak adına atacağınız önemli adımlardan biridir.

Sanat olan sevginize, hayal gücünüze ve yaratıcılığına güveniyorsanız yurt dışında sanat eğitimi almanız sizin için harika bir seçim olacaktır. Tecrübeli eğitmenleri ve donanımlı eğitimleri ile tercih edebileceğiniz sanat okullarına birlikte göz atalım!

Dünyanın En Popüler 5 Sanat Okulu

Dünya çapında popüler olan bazı sanat okulları şunlardır :

Royal College of Art

Royal College of Art, dünyadaki en iyi sanat okulları denince ilk akla gelen okullardan biridir. 1837 yılında İngiltere’nin Londra şehrinde ‘’Devlet Tasarım Okulu’’ adıyla kurulan ve köklü bir geçmişe sahip olan, oldukça başarılı bir sanat ve tasarım üniversitesidir. Aynı zamanda dünyanın en eski sanat okulu olarak bilinmekte ve dünya üzerinde yalnızca lisansüstü düzeyde sanat eğitimi veren tek okuldur. Mükemmeliyetçi bir yaklaşıma sahip olan Royal College of Art, verdiği nitelikli eğitimi ile sanat aşıklarına birçok bölümde en iyi öğrenim sürecini sunmayı hedeflemektedir.

University of The Arts London

Avrupa’nın en büyük ve başarılı sanat okullarında biri olan University of The Arts London, İngiltere’nin Londra şehrinde yer almaktadır. Her yıl birçok farklı ülkeden gelen öğrenciye sanat, moda, tasarım, sahne sanatları ve iletişim gibi çeşitli alanlarda öğrencilerine nitelikli bir sanat eğitimi vermektedir. Eğitim kadrosu profesyonel sanatçılar ve tasarımcılardan oluşmaktadır. Dünyanın en popüler moda tasarımcılarından Alexander McQueen, John Galliano, Stella McCartney, Jimmy Choo gibi isimler bu okulun mezunları arasında yer alan isimlerdir. Bu üniversitede eğitim alarak, sanat alanında profesyonel bir şeklide ilerleme ve dünyanın en iyi öğrenci şehirleri arasında yer alan Londra şehrini doyasıya yaşama şansına sahip olabilirsiniz.

University of the Arts London hakkında daha fazla ve detaylı bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Juilliard School

Dünyanın en iyi sanat okulları arasında yer alan Juilliard School, Amerika’nın New York şehrinde bulunmaktadır. Prestijli bir sanat eğitimi veren Juilliard, özellikle dans, müzik ve sahne sanatları ile öne çıkmaktadır. Öğrencilerine profesyonel bir öğrenim süreci sunan Juiliard sanat okulu mezunları arasında dünyaca tanınan birçok ünlü sanatçı isimleri yer almaktadır. Juilliard School’da eğitim alırken hem sanata doyacak hem de New York şehrinin güzelliklerini hissederek yaşayacaksınız.

Rhode Island School of Design

Amerika’da bulunan özel bir sanat ve tasarım okuludur. Rhode Island School of Design, Amerika’nın en iyi ve en eski sanat okulu olarak gösterilmektedir. Dünya çapında büyük bir başarıya sahip olan bu okul her yıl birçok farklı milletten öğrenci ağırlamaktadır. Pek çok alanda eğitim veren Rhode Island School of Design, özellikle grafik tasarım, moda tasarımı, film, animasyon, video ve seramik gibi alanlarda oldukça öne çıkmaktadır. James Franco ve Shepard Fairey önemli mezunları arasındadır. Bu okulda eğitim almanın en büyük avantajlarından biri mezun olduktan sonra kolay bir şekilde iş bulabilmektir.

Parsons School of Design at The New School

Parsons School of Design at The New School, sanat okulları denilince ilk akla gelen şehirlerden biri olan New York’ta yer almaktadır. Dünyaca tanınan bu okul, modadan grafik tasarıma kadar birçok sanat alanında eğitim veren oldukça prestijli bir okuldur. Parsons, sahip olduğu endüstri ve iş ortaklıkları ile öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş bulmalarına yardımcı olmak için ihtiyaç duydukları tüm becerileri geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. Parsons mezunları arasında Marc Jacobs, Tom Ford, Donna Karan, Narcisco Rodriguez gibi dünya çapında tanınan en ünlü moda tasarımcıları yer almaktadır.

Dünyada öğrencilere oldukça başarılı bir sanat eğitimi veren birçok sanat okulu bulunmaktadır.

Yurt dışında iyi bir sanat eğitimi almak istiyorsanız tercih edebileceğiniz diğer okullar şunlardır :

  • Pratt Instute
  • The Glasgow School of Art
  • University of Music and Performing Arts Vienna
  • ESMOD International
  • School of The Art Institute of Chicago
  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED