Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Dünyanın En İyi Müzik Okulları

Dünyanın En İyi Müzik Okulları

Yurt dışında dünya standartlarında bir müzik eğitimi almak mı istiyorsunuz? Eğer cevabınız evet ise, aşağıda yer alan yazımızda müzik aşıkları için dünyanın en iyi müzik okulları hakkında bilgi verdik.

Hepimizin bildiği üzere günümüzde insanların sanata olan ilgisi ve sanat eğitimi alma isteği her geçen gün artmaktadır. İnsanlar tarafından en çok ilgi gören ve sıkça tercih edilen sanat dallarından biri de müziktir. Hal böyle olunca müzik eğitimi veren sanat okullarının sayısı gözle görülür şekilde artış göstermektedir. Önceden sanat okullarından mezun olan öğrencilerin önünün açık olmayacağı veya iş bulamayacakları gibi birçok algı yaratılmıştı fakat bu algı sanata duyulan ilginin artması ile yıkıldı. Üstelik sanat okulu mezunu olan öğrenciler için oldukça geniş iş imkanları bulunmaktadır.

Öğrenciler müzik alanında profesyonel ve sağlam bir şekilde ilerlemek istedikleri için en başarılı ve prestijli müzik okullarını tercih etmektedirler. Her yıl, çok sayıda müzik aşığı olan ve müzik alanında kendini geliştirmek isteyen öğrenciler, kaliteli bir eğitim alabilmek için yeteneklerini ileri seviyeye taşıyabilecekleri en iyi müzik okulları arayışına girmektedir.

Dünya çapında oldukça donanımlı müzik eğitimi veren ve öğrencilerine iyi imkanlar sunan çok sayıda harika müzik okulları bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı yurt dışında müzik okumak, ileride güçlü bir müzik kariyerine sahip olmak adına atacağınız önemli adımlardan biri olacaktır.

Müziğe olan sevginize ve yeteneğinize güveniyorsanız, yurt dışında sanat eğitimi almak sizin için muhteşem bir seçim olacaktır fakat doğru seçimi yapmak ciddi bir karardır. Ancak kendinizi iyi hazırlayıp bir plan yaparsanız doğru seçimi yapmak zor olmayacaktır. Büyük tecrübeye sahip eğitmenleri ve nitelikli eğitimleri ile tercih edebileceğiniz müzik okullarına birlikte göz atalım!

Dünya üzerinde oldukça başarılı eğitim veren pek çok sayıda müzik okulu bulunmaktadır fakat en popüler olan ve prestijli eğitim veren bazı okullar numaralandırılmadan şunlardır :

The Juilliard School

Dünyanın en iyi müzik okulları arasında yer alan Juilliard School,  Amerika’nın New York şehrinde yer almaktadır. 1905 yılında kurulan bu sanat okulu, sahne sanatlarında dünyanın önde gelen okullardan biridir. Juilliard, vokal sanatları, piyano gibi müzik alanında geniş bir program içeriğine sahiptir, Aynı zamanda Müzik Lisansı ve Müzik Yüksek Lisansı eğitimi de vermektedir.. Çok sayıda stüdyo odası, performans salonu ve özel koleksiyona sahip kütüphanesi gibi daha birçok çeşitli imkan ve olanaklarla öğrencilerine prestijli bir öğrenim süreci sunmaktadır. Dünyaca tanınan pek çok ünlü sanatçıların mezun olduğu bu okul ile hem müziğe doyacak hem de New York şehrinin güzelliklerini hissederek yaşama fırsatına sahip olacaksınız.

Berklee College of Music

1945 yılında Boston, Massachusetts’te kurulmuş olan Berklee College of Music, oldukça donanımlı bir eğitim veren müzik konservatuarıdır. Öğrencilerine profesyonel bir öğrenim süreci sunan bu müzik okulu, lisans ve yüksek lisans eğitimi de vermektedir. Müzik yönetimi, film müziği, müzik terapisi, caz kompozisyon, şarkı yazarlığı gibi ve daha birçok alanda birbirinden donanımlı öğrenciler yetiştirmektedir.

Yale School of Music

Yale, neredeyse herkes tarafından bilinen ve başarılarıyla dünyaya ün salmış okullardan biridir. Yale’nin müzik okulu da sahip olduğu başarı ve verdiği nitelikli eğitim ile oldukça dikkat çeken bir müzik okuludur, lisans ve yüksek lisans eğitimi de verilmektedir. New Haven’da kurulu olan bu okul, yüksek teknolojili müzik tesisleri ve çeşitli olanakları ile öğrencilerine harika bir öğrenim süreci sunmaktadır.

New England Conservatory of Music

New England Conservatory of Music, Boston, Massachusetts’te yer alan özel bir müzik okuludur. Dünyanın en iyi müzik okullarından biri olan bu müzik okulu, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini sunan çağdaş bir müzik okuludur. New England Conservatory of Music, özellikle enstrüman çalma tutkusu olanların, çalgılarda dünyanın en iyilerinden biri olmanızı hedeflemektedir.

University of Southern California Thornton School of Music

Los Angeles, Kaliforniya’da bulunan USC Thornton Müzik Okulu, uluslararası alanda büyük saygı gören ve Amerika’nın en eski müzik okullarından biridir. Organizasyon caz, klasik ve geleneksel konservatuar tarzda öğrenim sunan bu okul, öğrencilere ileriye dönük bir yaklaşımla eğitim vermektedir.

Curtis Institute of Music

Dünyanın en başarılı müzisyenlerini yetiştiren Curtis Institute of Music, Philadelphia’da yer alan özel bir konservatuardır. Bu prestijli enstitüde öğrenciler tam burslu olarak eğitim alabilmektedir. Müzik lisansı, operada müzik lisansı gibi daha birçok alanda öğrencilerine eğitim vermektedir.

The Royal Academy of Music

The Royal Academy of Music, 1822’de Londra, İngiltere’de kurulan ve Birleşik Krallık’taki en eski müzik okullarından biridir. Müzik alanında büyük tecrübeye sahip plan bu okul, akademi, caz, enstrümantal performans, müzikal ve tiyatro alanlarında donanımlı lisans ve lisansüstü eğitim vermektedir. Dünyanın en önemli enstrümanları ve sanat eserleri koleksiyonlarına ev sahipliğe ait müzesi vardır.

Royal College of Music

Londra’da yer alan Royal College of Music, 1882 yılında kraliyet tüzüğüyle kurulan bir konservatuardır. Performans, orkestra şefliği, müzik teorisi, kompozisyon ve tarih alanlarında lisans seviyesinden doktora seviyesine kadar eğitim vermektedir. Dünyanın en iyi müzik okulları arasında yer alan RCM, müzik dünyasının en önemli isimlerinden bazılarını yetiştirmiştir.

Indiana University Jacobs School of Music

Indiana University Jacobs School of Music, Bloomington, Indiana’da, 1921 yılında kurulmuş olan bir müzik konservatuarıdır. Yaklaşık 1500 kişiye öğrenciye ev sahipliği yapan bu okul, Ulusal Müzik Okulları Birliği tarafından akredite edilmiş okullardan biridir. Orkestra, opera, bale, caz ve daha fazla eğitim programı sunmaktadır.

Mannes School of Music

ABD’nin New York şehrinde bulunan Mannes School of Music, dünyanın en başarılı müzik okulları arasında yer almaktadır. Sayısız önemli isimleri yetiştiren bu okul öğrenciler için muhteşem bir seçim olacaktır. Ses, klasik müzik performansı kompozisyon ve daha birçok alanda oldukça kaliteli bir müzik eğitimi vermektedir.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED