Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Dünyada En Çok Konuşulan 5 Dil Hangileridir?

Dünyanın En Çok Konuşulan Dilleri Hangileridir?

Dil oluşumu ve edinimi ile ilgili geçmişten günümüze pek çok teori ortaya atılmıştır. Bazı teoriler hayvanların çıkarmış olduğu seslerin dile yansıması ile dil oluşumunun ortaya çıktığını, bazıları zaten insanın kafasında bir dil bilgisi becerisi ile doğduğunu, bazıları ise bunun yalnızca insanlara verilen ilahi bir yetenek olduğunu ve böyle kabul edilmesi gerektiğini iddia etmektedir. Bu teoriler, dil edinimi ve oluşumu ile ilgili ortaya atılan teorilerden yalnızca birkaçıdır. 

Kocaman bir gezegen olan dünya, eski tarihlerden beri çeşitli yerlerinde çeşitli insan gruplarına yaşam alanı olmuştur. Birbirlerinden ayrı yaşayan bu gruplar farklı dillerin oluşmasına yol açmıştır. Zamanla ticaret, sosyalleşme, göç gibi etkiler sayesinde diller birbirleri ile etkileşim içine girmiş, yeni dillerin oluşumu da bu gibi yollarla gerçekleşmiştir. Aynı zamanda, farklı gruplardaki insanlar birbirlerinin dillerini konuşmaya başlamışlardır. Bu şekilde gelişim gösteren “dil”, çeşitli dil ailelerini oluşturmuştur. Zamanla bazıları, diğerlerine oranla çok daha fazla konuşulmaya başlanmıştır. Dünyanın en çok konuşulan dilleri şu şekilde sıralanabilmektedir: 

1. Çince

Çin Halk Cumhuriyeti, dünyanın en kalabalık ülkesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 1 milyardan daha fazla bir nüfusa sahip olan ülkede, en çok konuşulan dil Çince’dir. Bu şu anlama gelmektedir, dünya üzerindeki her altı kişiden bir tanesi Çince konuşmaktadır. Bunun yanı sıra, Çince yalnızca Çin Halk Cumhuriyeti’nde konuşulan bir dil değildir. Ülkenin yapmış olduğu ticari faaliyetler sayesinde Çince daha da büyük önem kazanmıştır. Aynı zamanda, Çinli turistler pek çok ülkeyi gezmekte ya da Çinli vatandaşlar farklı ülkelere yerleşmektedirler. Böylece farklı dilleri konuşan insanlar da Çince ile bir anlamda etkileşim kurmaktadırlar. 

Çin, son yıllarda Amerika ile birlikte en çok gelişen ve büyüyen ülke konumundadır. Hatta bazı ekonomistlere göre Çin gelecek 10 yılda dünyanın en büyük süper gücü olacaktır. Bu gibi gelişmeler üzerinde Çince öğrenmek isteyen kişiler de her geçen gün artmaktadır.

*** Çince dil eğitimi hakkında daha detaylı bilgi almak için Çin dil okulları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

2. İngilizce

İngilizce, dünyanın en çok konuşulan dilleri arasında ikinci sırada yer almaktadır. Yalnızca doğduğu topraklarda değil, dünyanın neredeyse her yerinde konuşulan bir dildir. Öyle ki, Germen kökenli bir dil olan İngilizce, “lingua franca” yani herkesin dili olarak kabul edilmektedir. Ticaret, iş, eğitim, teknoloji ve daha pek çok alanda İngilizce dünyanın önder olduğu ülkelerin anadili olarak karşımıza çıkmaktadır. İngilizce’nin anadil olarak kullanıldığı ülkeler şu şekilde sıralanabilmektedir: İngiltere, Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda, Malta, Kanada, İrlanda…. Bir işe girerken, bazı bölümlerde üniversite eğitimini tamamlarken, lise ve ortaokul/ ilkokul eğitiminde İngilizce eğitimi aranan bir özellik olmaktadır. İngilizce bilen bireyler günümüz toplumunda daha iyi konumlara gelebilmektedirler. Bu nedenlerle, her yıl binlerce öğrenci İngilizce dil eğitimi alma amacı ile yurt dışı dil okullarını tercih etmektedirler.  

*** İngilizce dil eğitimi hakkında daha detaylı bilgi almak için İngiltere dil okulları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

3. Hintçe

Hindistan da dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle son yıllarda oldukça popüler olan Bollywood filmleri ile büyük bir kitleyi kendine çeken Hint dili dünyanın en çok konuşulan dilleri listesinde ilk üçte yer almaktadır. Yaklaşık 500 milyon kişi tarafından konuşulan Hintçe, İngilizce’nin etkisi altında kalmıştır. Bazı sözcüklerinde Türkçe ile de benzerlik gösteren Hintçe, ilerleyen yıllarda dünya üzerindeki etkisini arttıracak gibi görünmektedir. 

4. İspanyolca

İspanyolca, İspanya’da, Latin Amerika’da ve dünyanın daha pek çok noktasında konuşulan bir dildir. Milyonlarca insanın konuştuğu bu dil, pek çok kişi tarafından öğrenilmek istenmektedir. Özellikle turizmin merkezlerinden biri olan İspanya, İspanyolca dil eğitimi konusunda her yıl binlerce öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca İspanya kültürü, edebiyatı, mutfağı ve daha pek çok özelliği ile insanların ilgisini çekmekte, hayatlarında bir yer kaplamaktadır. Bazı okullarda İngilizce’den sonra yabancı dil olarak İspanyolca eğitimi verilmekte, bu durum İspanyolca’nın önemini daha da arttırmaktadır. 

*** İspanyolca dil eğitimi hakkında daha detaylı bilgi almak için İspanya dil okulları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

5. Rusça

Rusça dünyada en çok konuşulan diller sıralamasında beşinci olarak yer almaktadır. Başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Belarus, Moldova ve pek çok Türk Cumhuriyeti’nde Rus dili bilinmekte ve konuşulmaktadır. Gerek tarihi, gerekse siyasi nedenler ile birçok ülkeden pek çok kişi anadil olarak Rusça’yı benimsemiştir. Aynı zamanda, Rusya’nın dünya üzerinde büyük bir etkiye sahip olması Rusça’nın oldukça rağbet görmesine sebep olmaktadır. Üniversitelerde Rus Dili ve Edebiyatı bölümleri açılmakta, her yıl Rusça öğrenmek ya da Rusça’sını geliştirmek isteyen öğrenciler Rus dil eğitimi veren yurt dışı dil okullarını tercih etmektedir. 

*** Rusça dil eğitimi hakkında daha detaylı bilgi almak için Rusya dil okulları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yurtdışında dil eğitimi hakkında daha detaylı bilgi için bilgi istek formumuzu doldurabilir ya da bizlere (0212) 227 0 227 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.


  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED