Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Dünyada En Çok Konuşulan 5 Dil

Dünyada En Çok Konuşulan 5 Dil Hangileridir?

Her ülkenin kullandığı kendine özgü dili bulunmaktadır ve bunun yanı sıra aynı ülkede yaşayan insanların da farklı diller kullandığı görülmektedir. Dünya üzerinde ortalama 7000’den fazla dilin konuşulduğu söylenmektedir. Peki, siz hiç dünyada en çok hangi dillerin konuşulduğunu merak etmiyor musunuz?

Konuşmak biz insanlar için anlaşmanın en etkili yolu. Ancak konuşabilmek demek maalesef her zaman anlaşmak için yeterli değil. Konuştuğunuz dili bilem biriyle konuşmanız şart bunun için de aynı dili konuşmanız gerekli. Ancak dünya üzerinde bu kadar fazla dil varken daha çok anlaşılabilmek için dünyada en çok konuşulan dillerinden birini konuşmak iyi bir alternatif. Biz de bu yazımız da dünyanın en çok konuşulan dilleri hangileridir sizin için araştırdık ve sizi daha anlaşılabilir kılmak için bu dillerin listesine yer verdik. Ne de olsa bir dil bir insan, iki dil iki insan.

Dil, bir toplumu oluşturan ve kuşaktan kuşağa aktarılabilen ve toplumun özelliklerini yansıtan bir varlıktır. Bir toplumun kültürünü korumaktadır ve kültürün taşımacılığını yapmaktadır.

Günümüzde globalleşen dünya ile gerek kariyer gerek sosyal hayatımız için hepimiz yeni bir dil öğrenmeye ihtiyaç duymaktayız. Sık konuşulan dillerin hayatımızın birçok alanında özellikle iş alanında etkisi oldukça büyüktür. Bundan dolayı dünyada en çok konuşulan diller çok fazla merak edilen konulardan biridir.

1) İngilizce

İlk sırada tahmin edilmesi çok zor olmasa gerek İngilizce gelmektedir. İngilizce, Hint-Avrupa dil ailesinin alt ailesi olan Cermen dillerine mensup olan bir dildir. Birleşik Krallık, Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda, İrlanda ve daha birçok ülkede resmi dil olarak konuşulmaktadır. Dünya üzerinde yaklaşık 1.5 milyar insan tarafından konuşulan bir dildir. İngilizce bilimin, turizmin ve medyanın dili olduğundan dolayı dünyada birçok insan tarafından konuşulmakta ve öğrenilmektedir. Dünyanın birçok ülkesinde İngilizce, yabancı dil olarak öğretilmektedir. Güçlü güçlü bir iş hayatına sahip olmak adına İngilizce öğrenmek isteyen insanların sayısı her geçen gün artmaktadır. İngilizce dilini öğrenmek için İngilizcenin konuşulduğu ülkelere dünyanın birçok yerinden öğrenciler gitmektedir.

Yurtdışında dil eğitimi almayı düşünüyorsanız, yurtdışı dil okulları hakkında bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz veya doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

2) Çince (Mandarin)

Mandarin Çincesi, dünyada en çok konuşulan diller arasında listenin 2. sırasında yer almaktadır. Çince, Çin-Tibet dil ailesinin üyeleri olan dillerden biridir. Çin nüfus olarak oldukça kalabalık bir ülkedir ve dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan ülkedir. Çin’in 1 milyarın üstünde olan nüfusunu göz önüne aldığınızda, sadece ana dili Çince olarak konuşanları sayarsanız bile dünyanın en çok konuşulan dillerden biri olduğunu kavramak kolaydır. Mandarin, Çin’de olan ayrı bil değildir. Mandarin, Çince dilinin bir lehçesidir. Çincenin kendi içinde birçok lehçesi bulunmaktadır ve Çin’de en yaygın kullanılan lehçe Mandarin lehçesidir.

3) Hintçe

Listenin 3.sırasında Hintçe dili bulunmaktadır. Hindistan, Çin’den sonra dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan 2. ülkedir. Hindistan büyük bir nüfusa sahip olduğundan dolayı Hintçe dünyanın en çok konuşulan dilleri arasında yer almaktadır ve 1 milyarın üstünde nüfusu vardır. Hint-Avrupa dil ailesine mensup olan Hintçe dilinde farklı lehçeler bulunmaktadır.

4) İspanyolca

Dünyanın en çok konuşulan dilleri arasında 4.sırada İspanyolca yer almaktadır. İspanyolca, Hint-Avrupa dil ailesinin bir kolu olan Romen dilleri ailesine mensup olan bir dildir. İspanyolca, İspanya dışında Dominik Cumhuriyeti, Küba, Arjantin ve Güney Amerika kıtasında bulunan ülkelerin neredeyse tamamı İspanyolca konuşmaktadır. İspanyolca birçok ülkede yabancı olarak okullarda öğretilmektedir.

5) Fransızca

Dünyada en yaygın olarak konuşulan dillerden 5.cisi Fransızcadır. Fransızca dili, Hint-Avrupa dil ailesinin bir alt ailesi olan Romen dilleri ailesine üye olan bir dildir. Fransızca, Fransa dışında Belçika, Lüksemburg ve daha fazla ülkede resmi dil olarak kabul edilmektedir ve birçok okulda yabancı dil olarak eğitimi verilmektedir. Fransızcayı ana dili olmasa da konuşan ve öğrenen bireylerin sayısı oldukça fazladır. Fransızca, sanat ve kültür dili olarak tanımlanmaktadır. İngilizce, bilim ve medya dili ise Fransızca sanat ve kültürün dili olarak adlandırılmaktadır.

Yukarıda yer verdiğimiz dünya üzerinde en çok kullanılan diller Ethnologue sayfasının verileridir.

Dünyada En Çok Konuşulan 10 Dil 2023 aşağıdaki şekilde verilmiştir:

15 yılı aşkın süredir dünyanın en büyük dillerinin listesini yayınlayan bu kurumun sunduğu verilere göre insanların % 88’i aşağıdaki dillerden en az birini konuşurken, yüz milyonlarcası da En az birini ikinci dil olarak kullanmaktadır. Aşağıda dünyada en çok konuşulan 10 dil 2023 listesi belirtilmiştir.

1.
İngilizce
2.
Mandarin Çincesi
3.
Hintçe
4.
İspanyolca
5.
Fransızca
6.
Standart Arapça
7.
Bengalce
8.
Portekizce
9.
Rusça
10.Urduca


Dünyanın en çok konuşulan dilleri hakkında daha fazla bilgi almak ve dillerin tam listesini incelemek için bu link üzerinden web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED