Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Butik Dil Okulları Neden Tercih Edilmeli?

Neden Butik Dil Okullarını Tercih Etmeliyiz?

Yurtdışı dil okulları, yurtdışında eğitim hizmeti sunan eğitim kurumlarıdır. Bu kurumlar, zincir dil okulları ya da tek şubeden oluşan butik dil okulları olarak ikiye ayrılmaktadırlar. 

Öğrenciler eğitim alacakları kurumları belirlerken yalnızca ülke ve şehre bakmayıp aynı zamanda okulun zincir dil okulu ya da butik dil okulu olup olmadığını da göz önünde bulundururlar. Bu durumdaki bir seçim, öğrencinin okuldan beklediği ilgi durumuna ve beklentilerine göre şekillenmektedir. Her iki tercihin de avantajları ve dezavantajları vardır. 

Son zamanlarda popülaritesi iyice artan butik dil okullarından bahsetmek gerekirse, şunları söylemek mümkündür:

Tek bir ülkede ve şehirde tek bir şubesi bulunan bu okullarda öğrenciler ile olan yakınlık daha fazladır. Tek bir merkezden oluştuğu için, insanlar zamanla birbirlerini tanırlar ve daha samimi bir ortam oluşur. Bu durum, öğrencilerin okulu daha çok benimsemesini ve eğitim süreçlerinin daha mutlu ve başarılı geçmesini sağlar. 

Tek şubeli okullar oldukları için, çalışanları da genel olarak yıllardır orada bulunmuş kişilerden oluşmaktadır. Kadrosu, aile gibi olmuş tecrübeli insanlardan oluşan bu okullarda eğitim kalitesi oldukça yüksektir.

Aynı zamanda, butik dil okulları kurallarını ve ders işleme şekillerini kendileri belirlemektedirler. Bu durum istenildiği takdirde bir şeyleri değiştirmeyi daha kolay kılmaktadır. 

Zincir dil okulları pek çok farklı dil programı sunmaktadır. Zincir dil okulları gibi butik dil okulları da bu imkanı öğrencilerine sağlamaktadırlar. Fakat bu noktada belirli bir farklılık mevcuttur. Butik dil okullarından bazıları özellikle belirli alanlarda uzmanlaşmış stratejilere ve eğitim kadrosuna sahiptirler. Örneğin, sunduğu kursların hepsinde çok yüksek başarılara imza atan Beet Dil Okulu, özellikle IELTS hazırlık kursları konusunda farkını ortaya koymaktadır.

Tüm bunlara ek olarak, butik dil okullarında yöneticiler de aynı merkezde bulundukları için herhangi bir problem yaşanması durumunda en yetkili kişi ile kolayca iletişime geçilebilmekte ve sorun kolayca kısa bir sürede çözülebilmektedir.

Ayrıca, genel olarak butik dil okulları, zincir dil okullarına oranla öğrencilere daha ekonomik fiyatlar sunmaktadır. Bu durum butik dil okullarını daha çok tercih etme sebeplerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Son olarak şunu da belirtmek gerekir ki avantajları oldukça fazla olan butik dil okullarının dezavantajları da bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse; zincir dil okuluna gitmiş bir öğrenci talep etmesi durumunda A merkezinden B merkezine geçiş yapabilmekte iken, butik dil okullarında tek merkez bulunduğu için böyle bir durum söz konusu değildir. 

Butik dil okullarının avantaj ve dezavantajları bu şekilde sıralanabilmektedir.

Butik dil okullarından birkaçı şunlardır:

1-) Beet Dil Okulu - Bournemouth

2-) Anglo Continental Dil Okulu - Bournemouth

3-) Studio Cambridge Dil Okulu - Cambridge

4-) ELC Dil Okulu - Brighton

5-) ILS Dil Okulu - Nottingham

6-) Frances King Dil Okulu - Londra

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED