Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Avrupa’da Üniversite Okumak

Avrupa’da Üniversite Okumak Mantıklı Mı?

Avrupa’da üniversite öğrencisi olmak neredeyse çoğumuzun hayallerinden biridir. Eğer siz de Avrupa’da üniversite eğitimi almayı planlıyorsanız aşağıdaki yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Yurtdışında üniversite okumak, günümüzde oldukça popüler bir hale geldi. Sağlam bir kariyer ve parlak bir gelecek adına Avrupa’nın en saygın üniversitelerin birinde eğitim almayı isteyen öğrenci sayısı her geçen gün artmaktadır.

Prestijli ve donanımlı bir eğitim süreci geçirmek için Avrupa’da üniversite okumak oldukça mantıklı bir karar olacaktır. Üniversite eğitiminiz alırken aynı zamanda hem yabancı dil becerileriniz gelişecek hem de yeni bir ülkeyi keşfetme fırsatı yakalayacaksınız. Üniversite eğitimi alacağınız ülkenin kültürünü tanıyacak, uluslararası arası yeni arkadaşlıklar kurarak sosyal çevrenizi genişleteceksiniz.

Avrupa’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin tercih edebilecekleri ülkeler ve ülkeler hakkında kısa bilgi almak için aşağıda yer alan yazımızı okuyabilirsiniz.

Avrupa’da Üniversite Eğitimi Alabileceğiniz Ülkeler

Avrupa’da başarılı eğitim sistemine sahip ve birbirinden kaliteli üniversitelere ev sahipliği yapan ülkeler bulunmaktadır. İstediğiniz bölüm, maddi yeterlilik ve koşullarınıza uygun olacak ülkeyi seçmek oldukça önemlidir.

İrlanda’da Üniversite Okumak

Avrupa’da en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip olan İrlanda, diğer ülkelere kıyasla daha düşük maliyetlidir. Yüksek standartlarda ve kaliteli bir eğitim vermesi nedeni ile uluslararası öğrenciler tarafından oldukça tercih edilen ülkelerden biridir. İngiliz eğitim sistemine benzeyen İrlanda’da üniversite programları genel olarak 3 yıl (6 dönem)sürmektedir. Eğer gerekiyorsa Foundation programı bulunmaktadır. İrlanda üniversitelerinde herhangi bir bölüme yerleşmek için İngilizce yeterliliğiniz (IELTS), mezuniyet not ortalamanız gibi yeterli düzeyde olmanız gereken şartlar vardır. Öğrenciler İrlanda’da üniversite eğitimi alırken aynı zamanda öğrenci vizesi ile çalışma hakkına sahip olabilirler. Öğrencilerin öğrenim gördüğü sürece öğrenciler haftada 20 saat çalışabilmektedir.

İrlanda üniversiteleri hakkında bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Almanya’da Üniversite Okumak

Almanya, donanımlı ve prestijli üniversiteleri ile öne çıkan, Avrupa’da üniversite okuyabileceğiniz en iyi ülkelerden biridir. Geniş olanaklara sahip olan Almanya’da ekonomi açısından eğitim almak Türkiye’ye göre daha iyi bir karar olacaktır. Türkiye’de yerleştiğiniz bir vakıf üniversitelerinin yüksek maliyeti ile Almanya üniversitelerinin maliyeti karşılaştırıldığında Almanya’da eğitim almak daha mantıklı bir seçim olacaktır. Almanya’da üniversite eğitimi almak için genellikle eğitim dili Almancadır ve bazı üniversitelerde Almanca hazırlık eğitimi bulunmaktadır. Almanya’da lisans eğitimi genellikle 3 yıldır ve üniversiteye yerleşmek için Türkiye’de 4 yıllık bir lisans programına yerleşebilmeniz gerekmektedir. Fakat 2 yıllık ön lisans mezunu olarak Almanya’da öğrenim görme imkanınız olacaktır. Almanya’da üniversite eğitimi gören öğrenciler çalışma hakkına sahiptirler, haftada 20 saat olmak üzere çalışma izinleri vardır.

Almanya üniversiteleri hakkında bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Hollanda’da Üniversite Okumak

Dünyanın en mutlu 5 ülkesinden biri olan Hollanda Türk öğrenciler tarafından çok fazla sevilen ve tercih edilen Avrupa ülkelerinden biridir. Kendi dilinde sunduğu eğitimin yanı sıra, İngilizce olarak çok fazla sayıda yüksek öğrenim programı sunmaktadır. Ayrıca ülkenin yerlilerinin çoğunun İngilizce konuşabilmesi sizin oldukça avantajlıdır. Hollanda’da üniversite eğitimi genellikle 3 yıldır. Hollanda’da lisans eğitimi alırken aynı zamanda çalışabilmeniz mümkündür. Eğitim süreciniz boyunca haftalık yarı zamanlı olarak çalışabilirsiniz.

Hollanda üniversiteleri hakkında bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İspanya’da Üniversite Okumak

Avrupa üniversiteleri deyince akla ilk gelen üniversitelerden biri olan İspanya nitelikli ve başarılı üniversiteleriyle ev sahipliği yapan, öğrenciler tarafından çok fazla rağbet gören ülkelerden biridir. Dil şartı olarak İspanyolca veya İngilizce yeterliliği istenmektedir. Üniversite eğitim süresi 3 ile 4 yıla arasında değişiklik göstermektedir. İspanya’da lisans eğitimi alacak öğrencilere haftalık yarı zamanlı olarak çalışma hakkına sahiptiler. İspanya üniversite eğitimi, İngilizcenizin yanında İspanyolcanızı da geliştirebilmeniz için büyük bir avantaj olacaktır.

İspanya üniversiteleri hakkında bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere’de Üniversite Okumak

Eski Avrupa Birliği üyesi olan, Avrupa’nın batısında yer alan İngiltere, üniversite eğitimi için dünyada en çok tercih ülkelerden biridir. İngilizcenin anavatanı olan İngiltere’de hem İngilizcenizi ileri seviyeye taşır hem de İngiliz kültürünü yakından tanıyarak harika bir öğrenim süreci geçirirsiniz. İngiltere’ üniversite öğrencisi olmak için İngilizce yeterliliği aranmaktadır. İngiltere’de üniversite eğitimi 3 yıl sürmektedir, gerekiyorsa Foundation eğitimi de alınmalıdır. Dünyaca tanınan üniversitelere ev sahipliği yapan İngiltere’de, üniversite eğitimi alan öğrenciler çalışma hakkına sahiptirler. Öğrenciler öğrenim gördükleri süre boyunca haftada 20 saat yarı zamanlı olarak çalışma izinleri bulunmaktadır.

İngiltere üniversiteleri hakkında bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İtalya’da Üniversite Okumak

Zengin kültürü ile adını dünyaya duyuran İtalya, kaliteli üniversite eğitimi ile de ön plana çıkmaktadır. Genelde mimarlık, mühendislik, tıp gibi bölümleri tercih edilen İtalya’da genel olarak 3 yıl sürmektedir. Üniversite eğitimi için İtalyanca veya İngilizce dil yeterliliği şartı aranmaktadır. İngilizcenin yanında farklı bir dil olarak İtalyancayı sık sık duymak gelişiminiz açımından yararlı olacaktır. İtalya’da eğitim alırken aynı zamanda İtalya’nın eşsiz güzelliklerine ve mutfak kültürüne yakından şahit olarak harika eğitim süreci geçireceksiniz.

İtalya üniversiteleri ile çalışmamız bulunmamaktadır. Yalnızca sizlere ufak bir bilgi vermek amacıyla bu yazımızı paylaştık.

Yurtdışında üniversite eğitimi almak istiyorsanız bu link üzerinden sayfamıza göz atabilir veya doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED