Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Amerika'yla Yaşanan Vize Krizi Kanada'ya Yaradı

Amerika vize zorluklarından sonra Kanada’ya yükselen talep

Amerika’nın eğitim ve sosyal politikaları son dönemlerde özellikle Donald Trump’ın seçimleri kazanması ile birlikte diğer ülkeleri politik düzeyde bir hayli etkiledi. Vize kısıtlamaları, yeşil kart başvurularında sınırlandırılmalar gibi kararlar Amerika ile bağı olan her kademeden bir çok insanı, öğrenciyi ve ticari kurumu tedirgin etti. Amerika vizelerinde son durum sayfamıza göz atıp, daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Liseden yüksek lisansa bir çok Kanada eğitim kurumu tarafından, bu yıl başta ABD öğrencileri olmak üzere Hindistan, Asya Ülkeleri ve Türkiye’den kabul başvurularında önemli bir artış kaydedildiği belirtildi. Henüz politikalarını uygulamaya başlamadan önce bile, Trump’ın başkan seçildiği gün olan 9 Kasım’da Kanada’nın önemli üniversitelerinden University of Toronto istatistiklerine göre ise sitelerinin ziyaretçi sayısının bir günde 1.000 kişiden 10.000 kişiye çıkmıştı. 

Aynı şekilde Times Higher Education’nın ABD ziyaretçilerinin Kanada'daki en iyi üniversiteler hakkındaki makalesinin de seçim gecesinde tıklanma oranının diğer dönemlere oranla daha fazla olduğu belirtmiştir. Ayrıca The University of British Columbia’nın da lisansüstü programlarına ait web sitelerine sadece 9 Kasım 2016 tarihinde 30.000 binden fazla tıklanma almış olması önümüzdeki yıllarda Kanada’da uluslararası öğrencilerin yoğunluğunun oldukça artacağını göstermektedir.

"Trump Etkisi" olarak da adlandırılan bu süreç sadece akademik ve yabancı dil eğitim almak isteyen öğrenciler için değil çalışan profesyonel kesimi de önemli ölçüde etkilenmeye devam ediyor. Özellikle IT yani Bilgi Teknolojileri alanında uzman yerli yabancı bir çok profesyonelin Kanada’nın özellikle Ottowa’nın metropol bölgelerinde ve Toronto’da çalışmayı tercih ettiği biliniyor. Öyle ki dünyanın bir numaralı teknoloji ve start up merkezi San Francisco, Amerika’da yer alan ve Apple, Google gibi çok önemli teknoloji devlerinin doğduğu yer olan Silicon Valley ile yarışan Kanada Toronto merkezli  “Silicon Valley North” “Yeni Silikon Vadisi” iddiası şimdiden literatüre girmiş bulunuyor.

Bu noktada ABD'de yeşil kart almak isteyen IT uzmanlara yönelik kısıtlamaları  etkisi ve teknolojide iddialı yatırımları ile Kanada, binlerce kalifiye uzmanın çalışmak istediğini bir yer haline geliyor. 

Akademisyenler için de durum çok farklı değil. Yüksek eğitim ve yaşam kalitesi ile özellikle tercih edilen Kanada üniversiteleri de değişen siyasi manzara neticesinde uluslararası işe alımlarda daha aktif olmaya başladı.

Son dönemlerde Amerika Türk öğrencilere yönelik öğrenci vize başvurularını kısmen rahatlattı. Yine de öğrenciler Amerikan yönetiminin kısıtlayıcı politikaların tekrarlanmasından duydukları endişe yüzünden eğitim rotalarını Kanada’ya çeviriyor. Yaşama izni, yıllık yüksek gelir ve güvenli bir atmosferde yaşamayı tercih ediyor. Kanada'da dil okullarına göz gezdirmeniz, okul kararınızı vermenizde size yardımcı olacaktır. Daha fazla bilgi almak isterseniz bizlere (0212) 227 0 227 no’lu telefondan ulaşabilir yada bilgi istek formumuzu doldurabilirsiniz. Ücretsiz danışmanlık hizmetimizle size en kısa sürede geri dönüş yapmaktayız.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED