Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Amerika'da Oyunculuk Eğitimi Alabileceğiniz Okullar

Amerika'da oyunculuk eğitimi alabileceğiniz 3 okul

Amerika.. Dil okulu, yaz okulu, lise ve üniversite eğitimleri için çoğu insanın bir numaralı tercihi olmuştur. Oyunculuk, bir çoğumuzun yapmak istediği, çeşitli sebeplerle yapamadığı (Aile baskısı, toplum korkusu vb.) bir meslek dalıdır. İçimizde cesur insanlar da var tabi ki. Oyuncu olmak isteyip güzel bir eğitimi nereden alabilirim diye düşünenlere Amerika oyunculuk eğitimi için çok iyi bir tercih olacaktır. Peki oyunculuk eğitimi için Amerika nasıl? Hangi okullarda oyunculuk eğitimi alabilirim? gibi soruların cevaplarını vermeye çalışalım.

1. Santa Fe University of Art and Design | Amerika Oyunculuk Eğitimi

İsmini New Mexico eyaletindeki Santa Fe şehrinden alan Amerika Santa Fe University of Art and Design sanat, sinema, tiyatro ve tasarım alanlarında programlar sunan bir üniversitedir.

Görsel sanatlar, grafik tasarım, tiyatro, fotoğrafçılık, yaratıcı yazarlık, müzik, film making gibi lisans programları bulunur. Okul kuralları uyarınca yalnızca seçtiğiniz alanda değil diğer alanlarda da kendinizi geliştirme fırsatı bulursunuz. En az lise mezuniyetini ve 18 yaşından büyük olma şartı bulunur. TOEFL veya IELTS dereceniz ile İngilizce yeterliliğini belgelemeniz gerekmektedir.Son olarak hazırladığınız dosyayla okula başvuruda bulunabilirsiniz. 

Başarıları dünyaca kanıtlanmış filmlerden olan True Grit, No Country for Old Men, Paul, Legion, Haywire ve Brothers, Santa Fe University of Art and Design Garson Stüdyolarında çekilmiştir. Yaklaşık 65,000 metrekare alana yayılmış olan prodüksiyon merkezine sahiptir. Buna ek olarak şehre hareket katan üniversite tesisleri öğrencilerin iyi vakit geçirmelerine ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı olan bir çok olanağa sahiptir. Bulunduğu konum dolayısıyla akademik eğitimlerinin dışında öğrencilerinin kendilerini geliştirebileceği bir çok sanatsal platforma yakındır. Sayısız sanat galerisi, müze ve opera binaları bölgeyi uluslararası öğrenciler için çekici hale getirmektedir. Kampüs civarındaki ünlü kafeleri, gösteri merkezleri, sanat galerileri ile sanattan bir an bile olsun uzaklaşmayacaksınız.

Kampüs ortamında yer alan Garson Film stüdyolarıyla öğrencilerine bu imkanı sunan tek okul Santa Fe University of Art and Design’dır. Bu nedenle Amerika’nın en önemli sanat çevrelerini ağırlar ve okul öğrencileri belki seçmelerine bile giremeyecekleri önemli filmlerde ve yapımlarda çalışma fırsatı bulur. 

2. New York Film Academy | Amerika Oyunculuk Eğitimi

Dünyaca ünlü oyuncuların yanı sıra Türkiye’den de bir çok öğrencinin tercih ettiği bir okul olan New York Film Academy oyuncu olmak veya oyunculuğunu geliştirmek isteyen herkes için önemli imkanlar sunan popüler bir okuldur. 1992 yılından beri hizmet sunan okulun New York ve Los Angeles’ta  şubeleri bulunur. Okul görsel sanatlar alanında, New York Eyaletince kabul gören NASAD’ın akreditasyonuna sahiptir. 

En kısa 1 hafta en uzun 2 yıl eğitim alabileceğiniz okulda oyunculuk, senaryo yazarlığı, sinema, film ve animasyon gibi bir çok dalda sertifika programları ve workshoplardan, master programlarına uzanan geniş bir akademik program yelpazesi bulunur. Sunduğu teknolojik altyapısı sağlam ve yenilikçi ders içerikleri sayesinde her akademik yılda dünyanın bir çok yerinden öğrenci çeker. Ayrıca öğrencilerine Harvard Üniversitesi deneyimi kazanmalarına olanak tanır. Yaz aylarında açılan workshop programlarına katılarak sizde bu deneyimin bir parçası olabilirsiniz.

New York Film Academy teorik eğitimden çok pratik uygulamalarla öğrencilerine altyapı kazandırmayı hedefler. Buna paralel olarak bünyesinde binlerce öğrencinin kullanımına sunduğu ekipmanlar diğer sinema okullarına oranla çok daha zengindir. Öğrenciler yazarlıktan yapımcılığa prodüksiyonların her aşamasında aktif rol alır.

3. The NY Conservatory for Dramatic Arts | Amerika'da Oyunculuk Eğitimi

The New York Conservatory for Dramatic Arts, film televizyon ve tiyatro oyunculuk eğitimleri vermektedir.1980 yılında bu yana hizmet veren okul New York’un tarihi bölgesi Flatiron'da yer alır.

En az 16 yaşındaki öğrencileri kabul etmektedirler. İngilizcenizin Upper Intermediate düzeyinde olduğu kanıtlayan belgeniz ve 2 adet referans mektubu ile başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Okul yapısı gereği bütün öğrenciler platform denen ilk yıllarında genel bir eğitim görürler. Sonrasında tiyatro veya sinema-televizyon olarak uzmanlaşmak istedikleri alanda 1 yıllık sürecek eğitimlerine devam ederler. Buna ek olarak yaz döneminde 4 hafta teorik ve 4 hafta pratik olmak üzere 8 haftalık programlar açmakta ve uluslararası bir çok öğrenci kabul etmektedir. Ayrıca burs imkanı da bulunmaktadır.

Zengin içerikli ders programlarının yanında öğrenciler okul bünyesindeki tiyatro, kamera, dans stüdyoları ile kendilerini geliştirme fırsatı bulurlar. Teknik ve performans olarak farklılaştırılmış eğitimlere tabi tutulurlar. Platform yılında işlenen konular şöyle sıralanabilir; ses ve konuşma, doğaçlama, film türleri ve tarihi, kameraya giriş, Meisner tekniği. Tiyatro yılında ise öğrenciler tiyatro tarihi ve stilleri üzerine de çalışmaktadırlar, aldıkları eğitim sonucunda jüri karşısında tek kişilik oyun hazırlayıp sunarlar. Eğer film ve televizyon alanında eğitiminize devam ederseniz, kamera karşısında oyunculuk süreci ve sahne çalışmalarına dayalı eğitimler alırsınız. Derslerde komedi atölyeleri, monologlar ve ses konularının üzerinde durulur. Öğrencilere ait çalışmalar eğitmenler tarafından yakından takip edilip değerlendirilir ve yılı sonunda öğrenciler, sanat yönetmeni tarafından seçilen bir performansı sergilerler. En az 2 yıllık eğitim alan öğrenciler Amerika’da bir yıllık çalışma iznine sahip olurlar.

Daha detaylı bilgi almak isterseniz yurtdışı eğitim sektöründe öncü Global Yurtdışı Eğitim Danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED