Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Amerika'da Dil Eğitimi Almanın 10 Avantajı

Amerika’da Dil Eğitimi Almanın Avantajları Nelerdir?

1. Mükemmel bir öğrenci ülkesidir. 

Harvard University, Yale University gibi dünyanın en önde gelen eğitim kurumlarının yer aldığı Amerika’da yalnızca üniversite programlarında 1 milyona yakın öğrencinin eğitim almaktadır. 

Kolej filmleri ile milyonlarca öğrenciye Amerikan rüyası yaşatan bu ülke gerçekten de  misafir ettiği uluslararası öğrencilere klasik Amerikan Koleji tecrübesi sunar. 

Amerika dil okullarına devam eden öğrenciler, İngilizce eğitimlerinden arta kalan zamanlarda eğitim aldığı ve konakladığı bölgeye bağlı olarak bu yaş grubundaki öğrencilere yönelik sayısız aktivite ile sosyalleşme imkanına sahiptir.

2. Kariyerinize çok katkısı olacaktır.

Amerika’da dil eğitimi almak özellikle de dil yeterliliğinizi ileri bir düzeye taşıyabilirseniz, CV’nize büyük katkı sağlayabilir. Çünkü dil okulları çok fonksiyonel kurumlardır. Çok büyük oranda çalışan profesyoneller tarafından da tercih edildiği için İngilizce dilini iş hayatında kullanabilmenize, İngilizce sunum ve tartışma yeteneklerinizi geliştirmenize, CV hazırlama ve mülakat tekniklerini geliştirmenize olanak sağlayan ücretsiz workshoplar ve kariyer kulüpleri bulunur. İsterseniz belirli ek ücret karşılığında İş İngilizcesine yönelik derslere de devam edebilirsiniz. Bu sayede yalnızca Amerikan kültürünü ve insanlarını yakından tanımakla kalmaz hem iş networkünüzü genişleterek Amerika’da uzunca süre devam edebilecek dostluklar kurup hem de İngilizce akıcılık kazanırsınız.

3. En popüler turistik merkezlere sahiptir.

Amerika’da bambaşka bölgeler mekanlar, insanlar ile tanışır kültürünüzü artırırsınız ve eşsiz coğrafyası kendine hayran bırakır. Ayrıca ister turistik ister öğrenci vizesi olsun Amerika vizeniz daha başka bir çok ülkeden alacağınız vizeler sırasında size avantaj kazandıracaktır.  

Yaklaşık 10 Milyon kilometre kare üzerinde 50 farklı eyaletin yer aldığı ve 4 farklı zaman dilimine sahip Amerika’da kelimenin tam anlamıyla her mevsimi yaşayabilirsiniz. Walt Disney, Disneyland, Las Vegas gibi eğlence merkezleri, Rushmore Dağları, Hawai Yanardağlar Ulusal Parkı, Maui Adası, Grand Canyon, Venice Beach, Mesa Verde ve daha bir çok  ünlü filmlere konu ve dekor olmuş parkları, plajları ve eğlence merkezleri gibi Amerika denilince ilk akla gelen turistik lokasyonları ziyaret edebilirsiniz.

4. Amerika Turistik vizesiyle eğitim alabilirsiniz.

Genelde İngilizce dil eğitimi alabileceğiniz ülkeler eğitimi almanız için özellikle verilen öğrenci vizesi almasını şart koşarlar. Bu vizelerle haftada 20 ders ve üzeri İngilizce dersi almanız gerekecektir. Amerika ise haftada 15 ders İngilizce derslik programlar için Amerika turistik vizesine sahip öğrencileri kabul eder. Bu sayede vizenizi eğitiminiz bittikten sonra veya ileri ki dönemlerde  turistik giriş çıkışlarınız için de kullanabilirsiniz.

5. Para birimi İngiliz Poundu ve Euroya göre daha avantajlıdır.

Türk öğrenciler için son dönemlerde artan döviz kurları öğrencilerin seçimlerini bir hayli yönlendirmektedir. Bu anlamda pound ve euro karşısında bir miktar daha düşük sayılabilecek Amerikan doları ise dil eğitimi için Amerika’yı tercih etmenize sebep olabilir.

6. Sahil şehirlerinin, teknolojinin merkezinde dil okulları

İster bir sahil şehrinde, ister teknolojinin merkezinde istersenizde film setlerine yakın bir çevrede eğitim almak isteyin, yüzlerce dil okulu seçeneğine sahipsiniz.

Amerika’da irili ufaklı bir çok dil okulu bulunur. Bunlar butik okullar, dil okulu zincirlerinin Amerika merkezleri, kolej ve üniversiteler bünyesinde verilen dil kursları olarak değişiklik gösterir. Öne çıkan bir avantaj olarak dil okulu zincirlerini tercih edersiniz eğitiminizi farklı şehirlerde devam ettirebilirsiniz.

7. Dünyanın üst sıralamalarında yer alan üniversitelerle tanışabilirsiniz.

Bir çok sıralamaya göre dünyanın en iyi üniversiteleri olarak gösterilen Caltech California Institute of Technology, Stanford University, MIT Massachusetts Institute of Technology, Harvard Unversity, Princeton University, University of Chicago, Yale University, Columbia University gibi bir çok üniversite ve kampüsünü gezip görme muhteşem atmosferine tanık olma şansına sahipsiniz.

8. Dünyanın en büyük ekonomisi ve sermayesine sahip.

Dünya ekonomisine yön veren, trilyon dolarlık sermayeye sahip finans, teknoloji ve sanayi şirketlerine, ses getiren start up firmalarına ev sahipliği yapan ve Birleşik devletlerin karargahı olan Washington DC,  New York, San Francisco, Wall Street gibi etkileyici ve ilham verici merkezleri gezip görebilirsiniz. 

9. Dünyanın yakından takip ettiği sinema ve eğlence endüstrisine bir adıma daha yakın olabilirsiniz.

Hollywood yapımı önemli gişe filmlerin çekildiği, milyon dolarlık yatırımların yer aldığı film setleri, turistlere yönelik stüdyo turları ve daha bir çok seçenek... Siz de o çok sevdiğiniz filmlerin çekildiği stüdyoları ve mekanları gezebilir, unutulmaz hatıralara sahip olabilirsiniz. 

10. Fırsatınız varken Amerika’yı gidin!

Hem büyük bütçeler hem de hatırı sayılır bir zaman dilimi ayırdığınız bu dil eğitiminiz sizin Amerika’yı gezip görebilmeniz için belki tek fırsat. Belki hayatınız boyunca Amerika’ya gitmek için belki bir daha zaman yaratamayacaksınız.  Bu yüzden fırsatınız varken eğitiminize bahane ederek de olsa Amerika’ya kaliteli bir dil okuluna kayıt yaptırıp hem İngilizcenizi ilerletme hem de bir turist gibi Amerika’yı baştan keşfedebilirsiniz.


  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED