Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

6 Adımda Daha İyi İngilizce Konuşmak

Daha İyi İngilizce Konuşabilmek İçin 6 Adım

Daha iyi İngilizce konuşmak için önce "Neden İngilizce konuşmalıyım?" sorusuna cevap vermek gerekiyor. İnanmak başarmanın yarısı sonuç olarak. Eğer ki siz kendinize nedenini açıklayamazsanız, öğrenebileceğinize gerçekten inanmazsanız pek bir sonuç alamıyorsunuz. "Neden İngilizce konuşmalıyım?" sorusuna cevap verdikten sonra da "Bu zamana kadar neden öğrenemedim?" sorusuna cevap vermek gerekiyor. Sorunu çözmeden çözüme ulaşamayız çünkü.

Sorulara cevap verdikten sonra aşamalara geçelim. Çıkarttığınız sonuca göre adımlar artabilir.

İlk Adım: Okumak

İngilizce metin. Anlasanız da anlamasanız da, okuyun bolca okuyun. Kelimeler tanıdık gelsin, cümle yapıları tanıdık gelmeye başlasın. Bilmediğiniz anlamları araştırın, kelime dağarcığınız gelişmeye başlasın. Peki bunu nasıl yapacaksınız?

İkinci Adım: Sözlük kullanın

Türkçe - İngilizce, İngilizce - Türkçe olanlardan değil tabii ki. Eş anlamlılar sözlüğü -thesaurus-, eş anlamlılarını öğrenmek, anlam bütünlüğünü yakalamak için iyi bir seçimdir. Ve ek olarak ana sözlük İngilizce - İngilizce olmalı. Basit cep sözlükleri var. Bu İngilizce düşünmek konusunda da çok fayda sağlıyor insana.

Üçüncü Adım: Yazın, yazışın

Yurtdışından arkadaş edinin kendinize. Mektup arkadaşı olun, mail arkadaşı olun. Bunun için web siteleri var. Yabancı forumlarda takılın, onların yazdıklarını okuyup yazı dili öğrenin. "Btw" görünce o ne diye kalmayın, yazı dili de önemli. Biz nasıl kısaltmalar kullanıyorsak onlar da resmi olmayan yazı dilinde btw, gr8, u2 gibi şeyler kullanıyorlar. Kısaltmaları ve bu kelimeleri öğrenmek sizi dilin içine daha çok çekecektir.

*gr8: Great

*u2: You too

*btw: By the way

Dördüncü Adım: Dinleyin

Okuduğunuz gibi dinleyin de. En iyi öğrenme yöntemlerinden biridir dinlemek. Dinleyin, sonra kendiniz sorgulayın içinizde. Kendinize düşünmek için zaman tanıyın ve çözümleyin. Yurtdışı dil eğitimi sırasında yapılan iş bu aslında. Çevrenizi dinliyorsunuz, onların söylediği şeyleri özümseyip siz de dahil olmaya başlıyorsunuz.

Beşinci Adım: İzleyin

Dizi izleyin, yabancı dizi. İngilizce altyazıyla izleyin. Telaffuz konusunda çok büyük yetiler kazanırsınız. "Friends" örneğin. Çok güzel, anlaşılır, akıcı bir İngilizce konuşuluyor dizide. Uzun da bir dizi. Keyifle izleyip dinleyebilirsiniz.

Altıncı Adım: Konuşun

Yukarıdaki maddeler tamamen altıncı maddeye ulaşabilmek için aslında. Konuşmak. Dinlemeden, izlemeden, kelime değil de cümle öğrenmeden konuşmak biraz daha yoruyor insanı. Kendinize zaman ayırıp düşünmeniz öyle hızlanmanız, heyecanı yenmeniz gerekiyor. Hata yapmaktan korkmayın. Konuşmak, pratik yapmak, her şeyi yerinde yaşamak için yurtdışında dil eğitimi, hazırlık eğitimi, yaz okulu katılımı yapmak için Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile iletişime geçebilirsiniz. Ücretsiz danışmanlık alabilir, geleceğinizi planlayabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED