Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

2022 IELTS Sınav Ücreti ve Tarihleri

IELTS nedir? IELTS Nasıl Bir Sınavdır?

IELTS (International English Language Testing System) 1989 yılından beri ana dili İngilizce olmayan kişiler için uluslararası standartlaştırılmış İngilizce dil yeterliliğini ölçen bir sınavdır. Dünyanın en çok kullanılan sınavlarından biridir, bir diğer en popüler sınav da TOEFL’dır.

IELTS nasıl bir sınavdır? Sorusunun cevabına gelmeden önce IELTS Academic ve IELTS UKVI’den biraz bahsedelim. Hangi IELTS sınavına girmeliyim sorusuna da açıklık getirmiş olacağız.

• IELTS Academic : Eğitim ve/veya iş hayatına İngilizce konuşulan bir ülkede devam etmek isteyen kişilerin alabileceği bir sınavdır. Birleşik Krallık, İrlanda, Yeni Zelanda, Amerika ve Kanada dahil olmak üzere birçok ülkede geçerlidir.

• IELTS UKVI : İngiliz hükümeti onaylı, İngiltere’ye okumak, çalışmak veya yasamak için gidiyorsanız ve vizeye ihtiyacınız varsa bu testi almanız gerekir.

• IELTS General Training : Genellikle çalışma ve staj veya göçmenlik başvuruları için gerekir.

IELTS Sınavına Ne Zaman Girmeliyim?

IELTS sınavına ne zaman girmeliyim sorusunun yanıtı eğitim düzeyinize göre değişkenlik gösterebilir. IELTS sınavına istediğiniz kadar girebilirsiniz. Tercih ettiğiniz üniversitenin giriş koşullarına bağlı olarak gerekli puanı alamadıysanız bir süre çalıştıktan sonra sınavı tekrar almanız tavsiye edilir. Her sınav arası kendinize 2-3 ay kadar çalışma suresi tanımanızda fayda olacaktır. IELTS sınavı sınav sonuç belgeniz iki yıl geçerlidir.

IELTS sınavına hazırlık aşamasında yurtdışında bir dil okulu arayışınız varsa alternatiflerinizi değerlendirmek için bu linke tıklayıp bizimle iletişime geçebilirsiniz.

IELTS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

IELTS computer based (bilgisayar) üzerinden aldığınız sınav sonuçları sınavı aldığınız tarihten sonraki 3-5 gün içerisinde görüntülenebilir. IELTS Paper-Based (kağıt üzerinde) sınavlar ise sınavı takiben 13. Takvim günü açıklanmaktadır.

IELTS Sınavı Kaç TL?

British Council tarafından düzenlenen ve 2022 yılı için türlerine göre belirlenmiş olan IELTS sınav ücreti bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.

Test TürüÜcreti
IELTS Akademik Testi(kağıt kalem ile veya bilgisayar ile) 
TRY 1,950
IELTS Genel Eğitim Testi(kağıt kalem ile veya bilgisayar ile) 
TRY 1,950
UKVI için IELTS Akademik Testi(kağıt kalem ile veya bilgisayar ile) 
TRY 2,290
UKVI için IELTS Genel Eğitim Testi(kağıt kalem ile veya bilgisayar ile) 
TRY 2,290
IELTS Life Skills (A1 ve B1) 
TRY 2,200


ielts-sinavi-nedir

IELTS 2022 Sınavı Ne Zaman? IELTS Sınavı Yılda Kaç Kez Yapılır?

British Council’in düzenlediği sınavlara Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İstanbul (Asya ve Avrupa), İzmir, Karaman ve Manisa’da bulunan merkezlerinde girebilirsiniz.

Test türüne göre IELTS sınav tarihleri ile ilgili aşağıdaki British Council’in linklerini takip edebilirsiniz.

Test TürüKayıt
IELTS Akademik Testi 
Test Tarihleri
IELTS Genel Eğitim Testi 
Test Tarihleri
UKVI için IELTS Akademik Testi 
Test Tarihleri
UKVI için IELTS Genel Eğitim Testi 
Test Tarihleri
IELTS Life Skills (A1 ve B1) 
Test Tarihleri


IELTS’e Nerelerde Girebilirsiniz?

IELTS sınavına nerelerde girebileceğinizle ilgili detaylı bilgiyi British Side’in web sayfasından detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. British Side Türkiye genelinde 10 farklı şehirde test imkan sunmaktadır.

IELTS’de En Yüksek Kaç Puan? IELTS’ten Kaç Almalıyım? İyi IELTS Puanı Nedir?

IELTS’den alabileceğiniz en yüksek puan 9 olup, IELTS’ten alabileceğiniz en düşük puan ise 0'dır. Okuma, Dinleme, Yazma ve Konuşma becerilerinizin ölçüldüğü sınavdan aldığınız puanlar bu dört becerinizin her birinden aldığınızın puanın yansıra toplam bant puanını da gösterir. Aldığınız skora karşılık gelen sonucun açıklamasını aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

Band ScoreSkill Level
Band 9 
 Expert user
Band 8
 Very good user
Band 7 
 Good user
Band 6
 Competent user
Band 5
 Modest user
Band 4
 Limited user
Band 3 
 Extremely limited user
Band 2
 Intermittent user
Band 1
 Non-user
Band 0
 Did not attempt the test


  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED