Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Amerika En İyi Dil Okulları

Amerika'nın En İyi Dil Okulları Hangileridir?

Amerika’da dil eğitimi almak, öğrencilerin en çok ilgilendikleri konular arasında ilk sıralarda gelmektedir. İngilizce dil eğitim denilince ilk akla gelen ülkelerden olan Amerika, kaliteli eğitimi ile olsun, anadilinin İngilizce olması olsun, birbirinden çeşitli dil okulları ile olsun her öğrencinin hayallerinden biridir.

Özgürlükler ülkesi olarak da sıkça adından bahsettiren Amerika, dil eğitimi için birçok öğrenci ve turistik açıdan birçok insanın hayalini kurduğu ama gerçekleştirmekte biraz zorlandığı planları arasında yer almaktadır. Ülkemizden oldukça uzak Amerika hem mesafeden hem de zorlu vize sürecinden insanların ilk etapta tereddüt ettiği bir tercihtir.

Amerika’da dil eğitimi almak öğrencilerin farlı kültürlerle tanışmalarına imkân sağlayan, iş hayatlarına yönelik adımlar atmalarını kolaylaştıran, yeni bir perspektif kazandıran ve öğrencilerin kendi benliklerini keşfetmelerine kolaylık sağlayan bir süreçtir. Eğitim, bilim, sanat ve teknoloji açısından pek çok fırsat barındırmasından kaynaklı olarak her yıl binlerce öğrenci dil eğitimi için Amerika’yı tercih etmektedir. Neden o öğrencilerden biri siz olmayasınız?

ACCET, AAIEP ve ALTO gibi dünyaca bilene kurumlar tarafından akredite edilen okulları sayesinde Amerika dil okulları açısından kalitesini göstermektedir. Akredite edilmiş olan dil okulları öğretmen, müfredat, öğrenci hizmetleri, eğitim ortamı gibi birçok açıdan denetlenerek belirli standartları sunması sağlanmaktadır. Sınıflardaki öğrenci sayılarının daha interaktif ve daha iletişim kolaylıkla sağlanabilmesi adına 12-16 arası tutulmaktadır. Öğrenciler dil eğitimlerine başladıkları ilk gün belirli bir seviye testine tabi tutularak seviyelerine göre sınıflara yerleştirilmektedir. Öğrencilerin Amerika dil okulu vizesi alabilmeleri için haftada en az 18 saatlik bir dil programına kayıt olmaları gerekmektedir.

Amerika dil eğitimi programları çeşitliliği ve birbirinden alternatifleriyle her öğrenciye hitap etmesinden dolayı bütçe ve taleplere uygun şekilde planlanabilmektedir. Dileyen öğrenciler dil eğitimlerinden sonra ülkede kalarak lisans ya da yüksek lisans eğitimlerini de Amerika’da tamamlayabilmektedir.

Amerika’da Dil Kursu Fiyatları

Amerika’da dil okulu fiyatları her okula ve ihtiyacınız olan eğitim süreçlerine göre değişiklik göstermektedir. Sizlerde web sayamızda yer alan Amerika’daki dil okullarının fiyatlarını incelemek için bu linke tıklayarak hem okullarımızı hem de fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Amerika Dil Okulu Vizesi

Eğitim için Amerika’ya gitme isteyen öğrencilerin Amerika öğrenci F1 vizesine başvurmaları gerekmektedir. Amerika dil kursu vizesi alacak öğrencilerin ilk olarak bir dil okuluna kayıt olmaları ve öğrencilerin Amerika’daki bir dil okuluna kabul edildiğini, okul bilgilerini, program süresini ve başlangıç-bitiş tarihlerini içeren kabul belgelerine sahip olmaları gerekmektedir.

Amerika’nın En İyi Dil Okulları

Aşağıda Amerika’daki en iyi bazı dil okullarını görebilirsiniz.

Kaplan International Languages
EC English
Oxford International Schools 
California Language Academy
Connect English San Diego 
CEL- College of English Language
Kings Education
Q International School


*Amerika Dil Okulları hakkında daha fazla detaylı bilgi için bu linke tıklayabilirsiniz.

- Kaplan International Languages

Kaplan International 1938 yılında ABD’li iş insanı Staler Henry tarafından kurulmuş, 80 yılı aşkın süredir eğitim hizmeti vermeye devam eden, Amerika’da 7 farklı şehirde ve dünyanın pek çok ülkesinde eğitim veren çok köklü bir dil okuludur. Şubeleri arasında İngiltere, Kanada, Avustralya, İrlanda, Almanya, İsviçre gibi ülkeler yer alan zincir bir dil okuludur.

- EC English

Ec English 1991 yılında Malta’da kurulmuş ve şu anda 18 merkezde dil eğitimi veren zincir bir dil okuludur. Verdiği kaliteli eğitim ile ön plana çıkan EC, sadece İngilizce eğitim vermesiyle kalmayıp, Amerika’nın kültürünü, tarihini keşfetmeye, aktiviteler ve gezilerle sosyalleşip arkadaşlar edinmeye olanak sunmaktadır. ACCET ve English US tarafından da tanınan EC English ile harika bir deneyime atılabilirsiniz.

- Oxford International Schools

Yurtdışında İngilizce eğitimi denildiğinde en çok akla gelen ülkelerden olan Amerika, İngiltere ve Kanada'da toplam 8 farklı lokasyonda şubeleri bulunan Oxford International Schools, 30 yılı aşkın süredir öğrencilerin İngilizce öğrenmek için başvurduğu başarılı kurumlardan biridir.

Öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik sunduğu dil eğitim programları ile ders içi ve ders dışı eğitim ve aktivite desteğiyle nitelikli ve deneyim sahibi akademik kadroya sahiptir.

- California Language Academy

Evli bir çift tarafından 2010 yılında kurulan dil okulu, Los Angeles ve San Diego’da öğrencilerin dil eğitim ihtiyaçlarına yönelik hizmet veren bir dil okuludur. California Language Academy’i tercih eden öğrenciler alanında profesyonel eğitim kadrolarıyla, az sayıda öğrenci bulunan sınıflarıyla öğrencilerin dil becerilerini geliştirmelerinin yanında ülkenin kültürünü de birebir deneyimlemek için fırsatlar sunmaktadır.

- Connect English San Diego

Connect English San Diego 3 farklı kampüste sunduğu dil eğitim ile 2015 yılında 2 öğretmen tarafından kurulmuştur. Kaliforniya’nın ikinci Amerika2nın ise sekizinci büyük şehri olan San Diego, dil eğitimi için öğrenciler tarafından sıklıkça tercih edilen bölgelerden biridir. Dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapmasından dolayı da öğrencilere keyifli zaman geçirebilecekleri imkanlar sunmaktadır.

- CEL- College of English Language

1981 yılında kurulmuş olan College Of English Language, Amerika Kaliforniya’da 3 farklı merkezde şubeleri bulunan eşitli dil eğitimi programlarıyla öğrencilere hem dil becerilerini geliştirebilecekleri hem de ülkenin keyfini çıkarabilecekleri fırsatlar sunmaktadır.

- Kings Education

İlk olarak 1957 yılında Bournemouth’da hizmet vermeye başlamış olan Kings Education English, yıllar içerisinde ise İngiltere ve Amerika’nın farklı şehirlerinde şubeler açarak, 80 farklı ülkeden gelen öğrencileri ağırlamaya devam etmektedir.Amerika’da Los Angeles, New York ve Boston’da şubeleri bulunan Kings Education English ile benzersiz bir dil eğitim deneyimi öğrencileri beklemektedir.

- Q International School

Plajları, parkları ve sıcak iklimiyle tanınan San Diego, Kaliforniya kıyısında yer alan güzel bir şehirdir. Q International School, kültürel çeşitliliğin takdir edilmesini ve kişisel gelişim için bir temel sağlarken, öğrencilere akademik mükemmelliğe ulaşmaları için ilham vermeye adanmış yenilikçi ve öğrenci merkezli bir dil okuludur.

Bu yazımız bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Amerika hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz web sayfamızda bulunan Amerika hakkında birçok şey blog yazımızı üzerine tıklayarak inceleyebilirsiniz. Amerika hakkında ki diğer blog yazılarımıza ulaşmak için bu linke tıklayabilirsiniz.


İlginizi çekebilecek diğer blog yazılarımızı aşağıda tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Yurtdışında dil eğitimine ne zaman gidilir?

Yurtdışında dil okuluna gitmek için 10 adım

Amerika'da görülmesi gereken yerler

Amerika hakkında 17 ilginç bilgi

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED