Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Amerika’da Görülmesi Gereken Yerler

Amerika'da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler Listesi

Amerika’da keşfedilecek hayran olacağınız birçok güzellikler bulunmaktadır. Dünya’nın en büyük ekonomilerinden birine ev sahipliği yapan Amerika, toplamda 50 eyaletten oluşmaktadır. Geniş toprakları, kültürel zenginlikleri ve çeşitlilikleri ile dikkat çeken ve her yıl oldukça fazla turist çektiğini söyleyebiliriz. Peki nereye gitmeliyim, nereyi görmeliyim derseniz Amerika’da görülmesi gereken yerler listesine göz atabilirsiniz.

Amerika’da mutlaka görülmesi gereken 9 Yer

Grand Canyon (Büyük Kanyon)

Amerika’da Arizona’nın eyaletinde bulunan ve Colorado Nehri’nin zamanla oluşturduğu aşınmalar sonucu ortaya çıkmış bir kanyondur. Amerika’nın ilk ulusal parklarından bir olan Grand Kanyon Ulusal Parkı’nın içinde bulunmaktadır. Her sene sayısız turist tarafından ziyaret edilen Büyük Kanyon doğal güzellikleri keşfetmeyi seven insanların ilgi odağı olan ve Amerika’da gezilecek yerler listesine ekleneceklerden birisidir diyebiliriz.

Rocky Mountain National Park (Rocky Mountain Ulusal Parkı)

Amerika’nın Colorado eyaletinde yer alan Rocky Mountain milli bir parktır. 415 metrekarelik alana yayılan çam ormanları, yüksek dağları, buzul gölleri ve eşsiz bitki örtüsü ile oldukça dikkat çekmektedir. Her türlü doğa tutkununu kendine çekmeyi başaran Rock Mountain, kamp, fotoğrafçılık, kuş gözlemciliği veya yıldız gözlemi gibi birçok etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır. Rocky Mountain Parkı’nın 4.300 metreyi aşan yüksekliğe sahip Trail Ridge Road yolu dikkat çeken noktalardan biri olmaktadır.

Monument Valley (Monument Vadisi)

Monument Valley, Amerika’nın Utah eyaletinde yer alan bir doğa harikasıdır diyebiliriz. Kumtaşı kayalarının doğal aşınması sonucunda oluşan farklı şekillerde kaya oluşumlarından oluşur. Monument Vadisi macera severlerin ve fotoğrafçılar için popüler ziyaret noktalarından biridir. Ayrıca Forrest Gump gibi birçok film ve reklam çekimlerinde ev sahipliği bulunmaktadır. Vadide yürüyüş veya tırmanış sporlarıyla ilgilenebilir ayrıca manzaranın tadını çıkarmak isterseniz vadide aracınızla seyahat edebilrsiniz.

Golden Gate Bridge (Golden Gate Köprüsü)

San Francisco şehrini Marin County’e bağlayan meşhur bir köprüdür. 1937 yılında yapımı biten ve hizmete açılan Golden Gate Bridge, uzunluğu yaklaşık olarak 2.7 km’dir. Farklı etkinlikler için popüler bir köprü olan Golden Gate , fotoğrafçıların gözde çekim yerlerinden biridir.

The Statue of Liberty and Ellis Island (Özgürlük Heykeli ve Özgürlük Adası)

New York Limanı’ndaki Özgürlük Adasında yer alan Fransa’nın Amerika'ya hediye olarak vermiş olduğu Özgürlük Heykeli, Amerika denilince akla gelen ilk sembollerden biridir. Heykel’in sağ elinde bulunan meşale ile sol elinde ise Bağımsızlık Bildirgesinin tarihi olan 4 Temmuz 1776 yazılı taşıdığı kitabe özgürlüğü temsil etmektedir. Heykelin başındaki 7 sivri uç ise 7 kıtayı simgelemektedir. Özgürlük Adası’na feribotla ulaşabilrsiniz. Ardından 168 basamağı bulunan merdivenlerden çıkarak meşaleye çıkabilir New York Limanı’nı izleyebilirsiniz.

amerikada-gorulmesi-gereken-yerler-walt-disney

Walt Disney World Resort

Amerika’nın Florida eyaletine bağlı olan devasa bir tema parkıdır. Günümüzde oldukça rağbet gören Walt Disney World Resort yılda ortalama 52 milyondan fazla ziyaretçi ağırladığını söyleyebiliriz. Disney World, Magic Kindom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios, Disney’s Animal Kingdom olarak 4 ana temadan oluşmaktadır. Bunun yanı sıra birçok su parkları, oteller, yeme-içme mekanları ve golf sahaları da bulunmaktadır.

Alcatraz Island (Alcatraz Adası)

Amerika’nın San Francisco körfezindeki ünlü bir ada olan Alcatraz Adası, tarihi boyunca farklı amaçlarda kullanılsa da en büyük kullanım amacı 1934-1963 yılları arasında cezaevi görevinde kullanılmış olmasıdır. Bununla birlikte Amerika’nın en sıkı güvenliğe sahip cezaevlerinden biriydi. Kaçma girişimlerinin bulunduğu ve hapishane yaşamının en yoğun yaşandığı cezaevi olan Alcatraz 1963 yılında bazı sebeplerden dolayı kapatılmak zorunda kalınmıştır. Günümüzde turistik bir yer haline gelen Alcatraz Adası’na teknelerle ulaşım sağlayabilirler. Alcatraz Adasına yapılan turların çoğunluğu rehberler tarafından gerçekleşir ve cezaevindeki gerçekleşen yaşamlar hakkında detaylı bilgi sunmaktadırlar.

National Mall (Ulusal Alışveriş Merkezi)

Amerika’nın Başkenti Waschington DC’nin merkezinde yer alan büyük açık hava alanıdır. Bu alanda müzeler, ünlü anıtlar, yeşil alanlar ve etkinliklerin olduğu bir mekan olarak hizmet vermektedir. National Mall, Lincoln Anıtı ve Capitol Binası arasında geniş bir park ve tarihi anıtların olduğu bir bütündür. National Mall içerisinde Washington Anıtı, Vietnam ve Kore savaşları Anıtı, Thomas Jefferson Anıtı, Ulusal Sanat Galerisi gibi daha birçok önemli müze ve anıtları görebilirsiniz.

Times Square (Times Meydanı)

Amerika’da nereye gidilir, diye sorularınız varsa ilk duraklarınızdan biri Times Meydanı olmalı. Amerika’nın New York eyaletinde Midtown Manhattan bölgesinde yer alan ünlü bir meydandır. Times Square simgesi, büyük dijital reklam panoları ve Yılbaşı etkinlikleri ile oldukça popülerdir. Yılbaşı geceleri, binlerce insanın Times Meydanı’na toplanarak yeni yılı karşılamaktadırlar. Her yıl binlerce turist tarafından ziyaretçisi bulunan benzersiz ve canlı meydan popülerliğini günden güne arttırmaktadır.

Gezilecek yerlerden bahsetmişken yemeklerinden bahsetmemek olmaz. Amerika’nın meşhur yemekleri denilince akla gelen ilk seçenekler Amerikan Fast Food restoranlarıdır. Patates kızartması, hamburger, pizza, hot dog gibi birçok fast food ürünlerin en çok tüketildiği bu yiyeceklere Amerika’nın her şehrinde rastlayabilirsiniz.

Bu yazımızda Amerika’da görülmesi gereken eyaletler, Amerika’da gezilecek yerler ve Amerika’nın meşhur yemekleri hakkında bilgilere yer vererek turistler tarafından en çok rağbet gören ve rotalarında bulunanları sizler için listeledik.

Amerika’nın, kültürel zenginlikleriyle, tarihi yerleriyle, ününe ün katmış olan bir ülke olduğundan eminiz. Bu ülkede aynı zamanda İngilizce öğrenmek isteyenler için harika bir eğitim ortamı sunulduğunu da söyleyebiliriz. Amerika’da Dil Eğitimi denildiğinde akla gelen şehirler ve bu konuda yüksek standartlarda eğitim sunan köklü dil okulları hakkında bilgi almak için Amerika Dil Okulları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED