Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Amerika Hakkında 17 İlginç Bilgi

Amerika Hakkında 17 İlginç Bilgi 

Amerika Birleşik Devletleri, kıtalar topluluğu olan Kuzey Amerika, Güney Amerika, Orta Amerika ve bu bölgelere bağlı adalardan oluşan bir ülkedir. Amerika’nın kuzeyinde Kanada güneyinde ise Meksika bulunmaktadır. Bu ülkeler Amerika’nın sınırını belirlemektedir.

Dünyanın en büyük üçüncü ülkesi olan Amerika’da anadil olarak çoğunlukla İngilizce ve İspanyolca konuşulmaktadır.  Eyaletlerle yönetilen ülkede 50 kadar eyalet ve bir federal bölge bulunmaktadır. Ülkenin federal bölgesi Washington DC’dir ve bu bölge ismini ilk başkan olan George Washington’dan almıştır.

Özgürlükler ülkesi olarak da bilinen Amerika farklı sebeplerden dolayı dünyanın dört bir yanından oldukça fazla turisti kendine çekmektedir.

Amerika Üniversiteleri dünya çapında başarılı bir çok üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır. Times Higher dünya üniversiteleri sıralamasında üst sıralarda yer alan birçok üniversitesi vardır. Aynı zamanda ülke uluslararası iş ve bilim insanları tarafından da en çok ziyaret edilen destinasyonlardandır. Amerika'daki kültürel değişim programları ve dil eğitimi gibi programlarıyla da oldukça yüksek oranda tercih sebebidir.

Amerika bilinenleri ile göz önünde olmasının yanında bilinmeyenleriyle de dikkat çekmektedir. Sizin için derlediğimiz Amerika Hakkında 17 İlginç Bilgi aşağıda bulabilirsiniz.

1. ABD’nin en eski üniversitesi Harvard Üniversitesi'dir.

1636 yılında kurulan üniversite ülkenin en eski ve ilk üniversitesidir. Bu zamana kadar resmi 79 Nobel ödüllü ve 48 Pulitzer ödülü öğrencilere ve sahip üniversite dünyanın en büyük akademik kütüphanesine sahiptir.

2. Milyarderlerin  ülkesi

Amerika ortalama 705 adet milyardere ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda dünyanın en zengin 10 insanından 7'sine ev sahipliği yapmaktadır.

3. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülke

1871 yılından beri bu özelliğini elinde ülke süper güç olarak bilinmekte ve küresel ekonominin dörtte birini oluşturmaktadır.

4. Tüm zamanların en iyi sanatçıları bu ülkedendir.

Hem film hem de müzik endüstrisindeki olağanüstü başarısı sayesinde tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Elvis Presley, Michael Jackson, Whitney Houston, Madonna, Marlon Brando, Robert De Niro, Johnny Deep, Brad Pitt, Marliyn Monroe gibi birçok müzisyen ve aktörü Amerika’dan çıkmıştır.

5. Dünyanın en şişman ülkelerinden biridir.

Neredeyse her 3 Amerikalıdan 1’i obezdir.

6. Alaska, Amerika’nın en uzun sahil şeridine sahiptir.

1867 yılından Rusya’dan Amerika’ya satılan Alaska ABD’nin diğer eyaletleri ile karşılaştırıldığında en uzun kıyı şeridine sahiptir.

7. Dünyanın en uzun kara sınırı

ABD ve Kanada aynı zamanda yaklaşık 8.000 km ile dünyanın en uzun kara sınırına sahiptir.

8. Özgürlük heykeli ABD’ye hediye olarak geldiğini biliyor muydunuz?

1886 yılında Fransa halkından ABD’ye hediye olarak gönderilen Özgürlük Heykeli sadece Amerika’nın değil tüm dünyada en ikonik sembollerden biri haline gelmiştir. Hediye olarak gönderilen heykelin amacı 100 yıllık Fransız ve Amerikan dostluğunu kutlamak için gönderilmiştir.

9. Liberty Bell

Amerikan bağımsızlığının en büyük sembollerinden olan Liberty Bell aslında İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılmıştır. Londra’da bulunan Big Ben ile aynı yerde yapıldığı söylenmektedir.

10. Golden Gate Bridge

Amerika’nın en ikonik bir diğer sembollerinden olan köprü dünyanın en uzun 7. asma köprüdür. 2.7 km uzunluğunda olan köprü 1937 yılında açılmıştır. Şehir ile uyumlu olması için sıcak turuncu renlerde boyanan köprünün onarımı ve boyası için ortalama 35-38 kişilik bir kadro çalışmaktadır.

11. New York eskiden New Amsterdam olarak biliniyordu.

1615 yılında Manhattan’a yerleşen Hollandalılar tarafından  kurulan New York’un eski ismi New Amsterdam’dı. 1664 yılında İngilizlerin ele geçirmesiyle ismi değişen şehir şimdiki ismini almıştır. Wall Street civarlarında halen New Amsterdam isminin yer aldığı tabelalara rastlamak mümkündür. Bir zamanlar Amerika’nın ilk başkenti olarak New York tarihe geçmiştir.

12. Amerika bayrağını tasarlayan bir lise öğrencisidir.

1958 yılında lisede okuyan Robert G. Heft bir proje kapsamında tasarladığı bayrak ABD Kongresi tarafından da kabul edilince ülkenin resmi bayrağı haline gelmiştir. İlk Amerika bayrağında 13 şerit ve 13 yıldız bulunmaktaydı. Bu sembol ve sayı İngiliz sömürgesinden kurtularak bağımsızlığını ilan eden 13 koloniyi simgelemektedir. En son günümüzdeki bayrakta ise yine 13 şerit ve 50 eyaleti temsil eden 50 yıldız bulunmaktadır.

13. Dünyanda en fazla pizza tüketilen ülke

Pizza deyince akıllara ilk İtalya gelse de tüketim açısından birinci sırada Amerika vardır. Ortalama yılda 3 milyardan fazla pizza tükettikleri hesaplanmıştır. Amerika’daki ilk pizzacı 1905 yılında açılan “Lombardi’s” adlı dükkandır.

14. Aya ilk ayak basan insan Neil Armstrong

Amerikalı astronot 1969 yılında aya ayak basan ilk insan olmuştur. Aynı zamanda uzay keşifleri ile ünlü olan NASA dünya araştırmalarında bir numaradır.

5. Dünyanın kumar başkenti “Las Vegas”

Nevada eyaletinin en kalabalık şehri olan Las Vegas, kumarı, gece hayatı, kaliteli yemekleri, mega casino otelleri ve alışveriş alternatifleri ile dünyada en çok ziyaret edilen turistik şehirlerdendir. İlginç olarak iş toplantıları içinde en çok tercih edilen şehirlerden biridir.

16. Amerika hapishanelerindeki mahkumların ortalama %60'dan fazlası okuma-yazma bilmemektedir.

17. Kongre Kütüphanesi önceden, Amerikalıların attığı her tweeti arşivlenmekteydi.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED