Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere’de Dil Okulu İçin Vize Nasıl Alınır?

İngiltere’de Dil Okulu İçin Vize Başvurusu

‘’İngiltere’ye nasıl gidilir?’’ sorusunun cevaplarının başında dil okulu yer alır. İngiltere dil okulları her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce öğrenciye ev sahipliği yapar. Dil okulu ile İngiltere’ye gitmek son derece kolaydır. Dil eğitimini tamamlayan öğrencilerin ülkede kalarak eğitimlerine devam etmeleri sağlanabilir.

İngiltere’de Kısa Dönem Ziyaretçi Vizesi Nedir?

Kısa dönem ziyaretçi vizeleri, 6 aya kadar ki olan turizm, iş ve eğitim gibi alanlarda ihtiyaç duyulan vize türüdür.Kısa dönem ziyaretçi vizesinin kullanım süresi genellikle 6 aydır. 6 aya kadar süren faaliyetler için uygun olan “standard visitor” vize türünde, eğitim amaçlı giden öğrencilere çalışma izni sunmamaktadır.

Daha uzun süren eğitimler için farklı vize türlerine başvurulmalıdır. Dil eğitiminin ardından gerekli vize şartlarını ve kabul koşullarını yerine getirerek İngiltere’de bulunan lise ve üniversite gibi kurumlara başvurarak öğrenimine devam etmek için ilk adımı atabilirsin.

“Short Term Study Visa” Nedir?

İngiltere kısa dönem eğitim vizesi olarak bilinen öğrenci vizesi altı ayı geçen dil okulu ve sertifika programlarına katılmak için kullanılabilir. Bu vize türüne sahip olan öğrenciler, İngiltere’de çalışamaz.11 aya kadar geçerliliği bulunan öğrenci vizesinin süresi sabittir. Vizenin bitiş tarihinde ülkeden çıkış yapman gerekir. Aksi durumda birtakım yasal yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilirsin.

İngiltere’de Eğitim için Vize Nasıl Alınır?

İngiltere’ye gitmek için gerekenler denilince ilk akla gelenler arasında okula kabul ve vize bulunmaktadır. Dil okullarını araştırdıktan sonra kriterlerine en uygun okulu tercih ederek kurum ile irtibata geçebilirsin. Anlaşmaların sağlanmasıyla beraber vize işlemlerini başlatabilirsin. Vize işlemleri için eğitim kurumu ile anlaşmanın yanı sıra bazı şartlara uygun olman gerekir.

İngiltere vizesi almak için öncelikle vize randevusu oluşturman gerekir. Vize için gereken evrakları hazırlaman vize alma aşaması için son derece önemlidir. Vize süresinin eğitim süresi ile denk olması olumlu sonuç almanı sağlar. "Standard Visitor ve Short Term Study Visa" vize türlerinde çalışma izni verilmediğinden okuduğun süre boyunca ihtiyaçlarının karşılanacağını kanıtlayabilmelisin. Ülkeye giriş tarihi ve konaklayacağın yer ile ilgili bilgilerin de konsolosluğa bildirilmesi gerekir.

İngiltere Vizesi için Gerekli Evraklar

İngiltere’de dil okuluna gitmek isteyen bireyler tarafından sorulan ‘’İngiltere vizesine nasıl başvurulur?’’ sorusunun yanıtı oldukça basittir. Öncelikle eğitim kurumunun talep ettiği belgeler ile ilgini çeken dil okullarına başvuru yapmalısın. Başvurunun sonuçlanmasının ardından konsolosluktan vize randevusu alabilirsin. Vize başvurusunda kullanacağınız belgelerin resmi makamlardan alınması oldukça önemlidir. Verdiğin bilgilere uymadığın takdirde vize başvurun red ile sonuçlanır. Bu nedenle son derece dikkat etmelisin.

Konsoloslukların En Çok Dikkat Ettiği Konular Nelerdir?

Konsolosluklar, vize onay işlemi sırasında birçok farklı konuya dikkat eder. Konsolosluğun göz önüne alacağı unsurları öğrenerek başvuru sürecini kolaylaştırabilir ve vizeni onaylatabilirsin.

İngiltere’de eğitim aldığın süreçte masraflarının sorunsuz bir şekilde karşılanacağını kanıtlaman, konsolosluk personeli açısından olumludur. Eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri döneceğine dair bağlı olduğun okul veya iş kurumlarından belge almak, vize sonucunu büyük oranda etkiler. Konaklayacağın yer ve özelliklerinin yaşaman için uygun olması da dikkate alınan etkenler arasında bulunur.

Dil okulundan aldığın kabul mektubu ve okulun niyet mektubu, konsolosluk için göz önüne alınan unsurlar arasında yer alır.

İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere vizesinin çıkması için en az 3 veya 4 hafta gerekir. Dil okulunun akademik takvimini inceleyerek derslerin başlamasından en az 2 ay önce vize başvurusunda bulunman tavsiye edilir.

Yukarıdaki konu ile ilgili olarak merak ettiğiniz birçok sorunun cevabını aşağıdaki sizler için hazırladığımız blog yazılarıma tıklayarak öğrenebilirsiniz.


Global Yurtdışı Eğitim, İngiltere’nin dört bir yanında bulunan dil okullarında kusursuz bir öğrenim görmen için hizmet veriyor. Kurumdan danışmanlık hizmeti alarak dil okulu seçiminden konaklamaya, dil okullarıyla iletişimden vize başvurusuna kadar bütün süreci sorunsuz şekilde yönetebilirsin.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED