Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere’de Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

‘’ İngiltereye nasil gidilir?’’ sorusunun cevaplarının başında dil okulu yer alır. İngiltere dil okulları her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce öğrenciye ev sahipliği yapar. Dil okulu ile İngiltere’ye gitmek son derece kolaydır. Dil eğitimini tamamlayan öğrencilerin ülkede kalarak eğitimlerine devam etmeleri sağlanabilir.

İngiltere’de Dil Okulu Vizesi Nedir?

İngiltere’de dil okulu vizesi, İngiltere’de bulunan eğitim kurumlarından dil kursu almak isteyenlere verilen öğrenci ziyaretçi belgesidir. Dil okulu vizesi, öğrencilerin eğitim süresi boyunca herhangi bir sorun yaşamadan ülkede konaklamaları için verilir. Ülkeye giriş ve konaklama izni olan dil okulu vizesi, çeşitli şart ve kurallara sahiptir.

Dil okulu vizesinin geçerlilik süresi minimum 6 aydır. 6 aya kadar süren eğitimler için uygun olan bu vize türünde, çalışma izni bulunmaz. Daha uzun süren dil eğitimleri için farklı vize türüne başvurulmalıdır. Dil eğitiminin ardından yeterli dil seviyesine ulaşılması durumunda ülkeye dönülüp öğrencinin akademik başarısı dikkate alınarak öğrenci dilerse gerekli vizeye başvurduktan sonra İngiltere’de bulunan lise ve üniversite gibi kurumlara başvurarak öğrenimine devam etmek için ilk adımı atabilir.

Dil okulu vizesine başvurmak için takip etmen gereken adımlar ve ihtiyacın olan bazı evraklar bulunur. Eğitim kurumu ve konsolosluğun istediği evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlayıp dosya haline getirerek gerekli şartları oluşturabilir ve dil okulu vizesi başvurunu yapabilirsin.

İngiltere’de Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere’ye gitmek için gerekenler düşünüldüğünde başta okula kabul ve vize bulunur. Dil okullarını araştırdıktan sonra kriterlerine en uygun okulu tercih ederek kurum ile irtibata geçebilirsin. Anlaşmaların sağlanmasıyla beraber vize işlemlerini başlatabilirsin. Vize işlemleri için eğitim kurumu ile anlaşmanın yanı sıra bazı şartlara uygun olman gerekir.

Dil okulu vizesi almak için öncelikle vize randevusu oluşturman gerekir. Vize için gereken evrakları hazırlaman vize alma aşaması için son derece önemlidir. Vize süresinin eğitim süresi ile denk olması olumlu sonuç almanı sağlar.

Dil okulu vizesinde çalışma izni verilmediğinden okuduğun süre boyunca ihtiyaçlarının karşılanacağını kanıtlayabilmelisin. Ülkeye giriş tarihi ve konaklayacağın yer ile ilgili bilgilerin de konsolosluğa bildirilmesi gerekir.

Randevu günü konsolosluğa giderek görevlilere evraklarını sunabilirsin. Evrakların konsolosluk personeli tarafından detaylı bir şekilde incelenip sonuçlandırılmasıyla beraber İngiltere’de dil okulu serüvenin başlar.

İngiltere Dil Okulu Vizesi Evrakları

İngiltere’de dil okuluna gitmek isteyen bireyler tarafından sorulan ‘’İngiltere vizesine nasıl başvurulur?’’ sorusunun yanıtı oldukça basittir. Öncelikle eğitim kurumunun talep ettiği belgeler ile ilgini çeken dil okullarına başvuru yapmalısın. Başvurunun sonuçlanmasının ardından konsolosluktan vize randevusu alabilirsin. İngiltere dil okulu vizesi için bazı gerekli evraklar şunlardır :

  • Başvuru formu
  • Geçerli ve boş sayfası bulunan pasaport
  • Öğrenci belgesi
  • Erkeklerin askerlik durumu belgesi
  • Banka hesap özeti veya maaş bordrosu
  • 18 yaşından küçükler için vasi irtibat bilgileri
  • Eğitim kurumuna ait niyet mektubu
  • Konaklama bilgileri
  • Diploma
  • Referans mektupları
  • Transkript
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Evli bireyler için evlilik cüzdanı fotokopisi


Vize başvurusunda kullanacağınız belgelerin resmi makamlardan alınması oldukça önemlidir. Verdiğin bilgilere uymadığın takdirde vize başvurun red ile sonuçlanır. Bu nedenle son derece dikkat etmelisin.

Konsoloslukların Dikkat Ettiği Konular

Konsolosluklar, vize onay işlemi sırasında birçok farklı konuya dikkat eder. Konsolosluğun göz önüne alacağı unsurları öğrenerek başvuru sürecini kolaylaştırabilir ve vizeni onaylatabilirsin.

Vize başvurusunda konsolosluk personeli, eğitim süresi ve istenilen vize süresini önemser. Eğitim süresinin üzerinde bir vize süresi istemen, şüphe uyandırabilir.

İngiltere’de eğitim aldığın süreçte masraflarının sorunsuz bir şekilde karşılanacağını kanıtlaman, konsolosluk personeli açısından olumludur. Dil okulu eğitimi için alacağın vize, çalışma izni haricindedir. Bu nedenle İngiltere’deki masraflarının karşılanacağına dair maaş bordrosu, hesap dökümü, sponsor hesap bilgileri gibi detaylar da önemlidir.

Eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri döneceğine dair bağlı olduğun okul veya iş kurumlarından belge alman, vize sonucunu büyük oranda etkiler.

Konaklayacağın yer ve özelliklerinin yaşaman için uygun olması da dikkate alınan etkenler arasında bulunur.

Dil okulundan aldığın kabul mektubu ve okulun niyet mektubu, konsolosluk için göz önüne alınan unsurlar arasında yer alır. Dönüş için uçak rezervasyonu yaptırdıysan rezervasyon tarihinin eğitimin bitişine denk gelmesi gerekir.

İngiltere Dil Okulları Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere dil okulu vizesinin çıkması için en az 4 hafta gerekir. Ortalama 8 hafta içerisinde çıkan dil okulu vizesinin alınabilmesi için net bir tarih aralığı bulunmaz. Dil okulunun akademik takvimini inceleyerek derslerin başlamasından en erken 3 ay önce vize başvurusunda bulunulabilir.

Eğitim veya uçak bileti ödemelerinizi organize ederken iptal ve ceza şartlarını incelemelisin. Vizenin çıkmasıyla beraber ödemeleri gerçekleştirebilirsin.

Uzatılmış Ziyaretçi Öğrenci Vizesi Nedir?

İngiltere dil okulu vizesi olarak bilinen ziyaretçi öğrenci vizesinin yanı sıra uzatılmış öğrenci ziyaretçi vizesi de bulunur. Uzatılmış öğrenci ziyaretçi vizesi dil okulu ve sertifika programlarına katılmak için kullanılabilir. Bu vize türüne sahip olan öğrenciler, İngiltere’de çalışamaz.

11 aya kadar geçerliliği bulunan uzatılmış ziyaretçi öğrenci vizesinin süresi sabittir. Vizenin bitiş tarihinde ülkeden çıkış yapman gerekir. Aksi durumda birtakım yasal yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilirsin.

Global Yurtdışı Eğitim, İngiltere’nin dört bir yanında bulunan dil okullarında kusursuz bir öğrenim görmen için hizmet veriyor. Kurumdan danışmanlık hizmeti alarak dil okulu seçiminden konaklamaya, dil okullarıyla iletişimden vize başvurusuna kadar bütün süreci sorunsuz şekilde yönetebilirsin.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED