Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Vizesi Şartları

İngiltere Vizesi Şartları

İngiltere, Birleşik Krallık’ı meydana getiren dört ülkeden biridir. İngiltere çok zengin bir kültüre sahip kozmopolit bir ülkedir. Yüksek düzey ekonomisi ile çeşitli ve zengin uluslararası iş merkezlerine ev sahipliği yapmaktadır ve aynı zamanda dünyanın en güçlü ekonomilerinden biridir. Tarihi , kültürel güzellikleri ve turistik mekanlarıyla da öne çıkmaktadır. İngiltere yüksek yaşam standartları, başarılı eğitim sistemi ve hareketli sosyal hayatı sebebi ile insanlar tarafından oldukça rağbet gören bir ülkedir.

İngiltere her yıl ziyaret, eğitim, iş, turistik vb. gibi amaçlarla çok fazla ziyaret edilmektedir. Özellikle eğitim alanında dil eğitimi için ağırladığı uluslararası öğrenci sayısı oldukça fazladır.

İngiltere’yi farklı amaçlarla ziyaret etmek isteyen bireylerin en merak ettiği konulardan biri İngiltere vize şartları konusudur. Yurtdışına çıkarken en önemli ve kritik hususlardan biri hiç şüphesiz vizedir. Her ülkenin olduğu gibi İngiltere vizesinin de farklı gereklilikleri ve şartları bulunmaktadır. Bu şartlar ve gereklilikler de alacağınız vize tipine göre kendi içinde değişiklikler göstermektedir.

Birçok İngiltere vize türü bulunmaktadır. Bu vize türleri İngiltere’de bulunma amacınıza veya kalacağınız süre zarfına göre farklılık göstermektedir.

Yurtdışında eğitim almak deyince akla ilk gelen ülkelerden biri hiç şüphesiz İngiltere’dir. İngiltere yüksek standartlarda başarılı bir eğitim sistemine sahip olduğu için öğrenciler tarafından çok fazla rağbet gören ülkelerden biridir. İngiltere birbirinden kaliteli dil okullarına ve üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır. İngilizce dil eğitimi, üniversite, yüksek lisans ve sertifika programları gibi vermiş olduğu eğitim programları ile öğrenciler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Önemli bir eğitim tecrübesine sahip olan İngiltere her yıl birçok farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrenci ağırlamaktadır.

İngiltere’de eğitim almak için başvuracağınız vize türü alacağınız eğitim ve eğitim sürecinize göre değişmektedir. İngiltere’de uzun süreli eğitim alacaksanız Uzun Dönem Öğrenci Vizesi (Short-term Study Visa), kısa süreli bir eğitim alacaksanız Standart Ziyaretçi Vizesi (Standard Visitor Visa for Study) vizesi almanız gerekmektedir.

Size direkt olarak İngiltere vize şartları ile ilgili bilgi vermeden önce dilerseniz eğitim için tercih edilen vize türlerinden kısaca bahsedelim.

Standart Ziyaretçi Vizesi ( C Tipi İngiltere Vizesi)

Standart Ziyaretçi Vizesi (Standard Visitor Visa) C tipi İngiltere vizesi olarak da bilinmektedir. İngiltere’de kısa bir süre (6 ay ve altı) bulunacak bireylerin başvurabileceği vize türüdür. Aile ziyareti, iş görüşmesi, eğitim (dil eğitimi, sertifika programları vb.), akademi veya turistik gibi belirli kısa bir süre zarfı için İngiltere’ye seyahat etmek için bu vize türüne ihtiyaç vardır.

İngiltere’yi ziyaret etmek için gerekli vizeleri ve şartları GOV.UK resmi sitesi üzerinden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Standart Ziyaretçi Vizesi ile Kısa Dönem Öğrenci Vizesi

Bu vize türü ile 6 ay ya da 11 ay olarak verilmektedir. Ziyaretçi Öğrenci Vizesi (Student Visitor Visa) olarak da tanımlanmaktadır. Genel olarak İngiltere’ye dil eğitimi gibi kısa süreli eğitim programlarına katılanların başvurduğu vize türüdür. Bu vizeye sahip olmak için genellikle dil şartı aranmamaktadır. Bu vize türü ile İngiltere’de eğitim alırken çalışma hakkınız bulunmamaktadır ve vize süreniz bittiği gibi ülkeni dönmeniz gereklidir. Ayrıca İngiltere kısa dönem öğrenci vizenizi uzatma şansınız da yoktur.

İngiltere Öğrenci Vizesi 

Eski adıyla Tier 4 yeni adıyla ise Student Visa olarak bilinmektedir. İngiltere’de alacağınız eğitim 6 aydan fazla sürecek bir eğitim programı ise bu vize türüne başvuru yapmanız gerekmektedir. Özellikle üniversite, yüksek lisans veya 6 aydan uzun süreli bir eğitim alacak öğrencilerin sahip olması gereken vizedir. Bu vizeye sahip olmak için dil şartı aranmaktadır. Genel olarak B1 seviyesinde İngilizce yeterliliğiniz olmalıdır. Bu vize ile İngiltere’de eğitim sürecinizde çalışma hakkınız bulunmaktadır. Uzun dönem öğrenci vizesi ile eğitim alırken aynı zamanda haftalık 20 saat part-time olmak üzere çalışabilirsiniz.

İngiltere öğrenci vizesi hakkında daha fazla bilgi almak için GOV.UK sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere Vize Şartları

İngiltere vize şartlarını tek tek sıralamak kabul edeceğiniz üzere mümkün olmayacaktır çünkü vize türüne göre şartlar değişiklik göstermektedir. Ancak oldukça sık tercih edilen vize standart visitor visa ile Student visa türlerine değinecek ve İngiltere vize şartlarını detaylandıracağız.

 İngiltere Öğrenci Vizesi (Student Visa) için Genel Şartlar hakkındaki bilgilere yazının devamında yer verdik.

  • 16 yaşında veya daha büyük olmalısınız.
  • Birleşik Krallık’ta ileri veya yüksek bir öğrenim programına kayıt olmalısınız.
  • İngilizce konuşabilmeli, okuyabilmeli, yazabilmeli ve anlayabilmelisiniz.
  • Kendinizi geçindirmek ve eğitim programına ödeme yapmak için yeterli finans düzeyine sahip olmalısınız.
  • 16 veya 17 yaşındaysanız ailenizin izni olduğunu gösteren bir kanıtla başvuru yapmalısınız.


16 ve 17 yaşındaysanız ve İngiltere’de bağımsız bir eğitim almak istiyorsanız bunun yerine 4-17 yaş grubundaki öğrenciler için uygun olan Child Student Visa başvurusu yapılmalıdır. 

Standart Ziyaretçi Vizesi için Genel Şartlar

Herhangi bir vatandaşlığı olmayan veya geçerli vizesi ya da pasaportu bulunmayan kişiler İngiltere’de iş, turizm veya eğitim (6 aya kadar olan kurslar) için Standart Ziyaretçi Vizesi başvurusunda bulunmalıdır.

Genel olarak bu vize türüyle ilgili dikkat edilmesi gereken noktalardan bazılarını aşağıda listeledik.

- Kısa dönem için yapacağınız seyahatler için başvurmanız gereken bir vize türüdür

- Online olarak başvuru formu doldurulmalı ve başvuru merkezine randevu alıp bizzat gidilmelidir.

- Seyahat amacınızı ve seyahat belgelerinizi vize formunuzda mutlaka göstermelisiniz.

- Vize randevunuzu alırken gerekli ödemeleri online olarak yapmalısınız.

- Randevu günü gerekli belgelerle başvuru merkezine gitmeniz gerekmektedir.

- Başvurunuzu en erken seyahatinizden 3 ay önce yapabilmektesiniz.

- Vize başvurunuzun sonuçlanması dönem yoğunluğuna göre değişmekle birlikte 4 hafta kadar sürebilmektedir. Süre kısalabilir veya daha da uzayabilir net bir bilgi vermek mümkün değildir. 

İngiltere’ye sadece eğitim amaçlı gidilmediğinden bahsetmiştik. Bu sebeple yazımızı sonlandırmadan önce İngiltere çalışma vizesi hakkında da ufak bir bilgi vermek istedik.

İngiltere’de Çalışmak için Vize

İngiltere’ye çalışmak için seyahat etmek istiyorsanız Uzun Dönem Çalışma Vizesi ve Kısa Dönem Çalışma Vizesi seçenekleri bulunmaktadır. Tier 1 ve Tier 2 çalışma vizeleri uzun dönem, Tier 5 ise geçici çalışma vizesi türüdür. Bu vizeler kendi içlerinde de kategorilere ayrılmaktadır. Bu vize türleri ihtiyacına göre değişmektedir. Yapacağınız işe ve iş sürenize göre farklılıklar göstermektedirler. Örneğin; Hayır Kurumu çalışanı vizesi (Charity worker visa) kısa dönem çalışma vizesi olarak geçmektedir.

Nitelikli işçi vizesi (Skilled worker visa) uzun dönem çalışma vizesi olarak geçmektedir. İngiltere Çalışma Vizesi hakkında daha fazla ve detaylı bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz (Fatma’nın yazısı)

İngiltere Öğrenci Vizesi ve çalışma izni adlı blog yazımızı okumak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED