Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere’de Yüksek Lisans Kabul Şartları Nelerdir?

İngiltere’de Yüksek Lisans Eğitimi ve Kabul Kriterleri

İngiltere yüksek lisans programları yüksek standartlardan oluşan kaliteli eğitim sistemi ve uluslararası geçerliliğe sahip diploması ile dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin tercihi haline gelmiştir. İngiltere yüksek lisans kabul şartları lisans hayatındaki genel not ortalaması, başarı sıralaması, mezun olunan kurumdan alacağın öneri mektupları gibi unsurlardan oluşur.

Dünya üzerindeki en iyi üniversitelerin yer aldığı sıralamada bulunan üniversitelerin önemli bir bölümü İngiltere’de yer alır. İngiltere üniversiteleri, özellikle lisans ve yüksek lisans programları öğrenci kabulünde oldukça titiz davranır. İngiltere yüksek lisans şartları da tüm bu nedenlerden kaynaklı detaylı ve özverili bir eğitim geçmişi ile sağlanabilir.

İngiltere’de yüksek lisans eğitimi alarak uluslararası şirketlerde kendine yer bulabilirsin. Kariyerin yanı sıra eğitim ve sosyal yaşamında da çeşitli bağlantılar edinerek gelecekteki yaşamına katkı sağlamış olursun. İngiltere’de yüksek lisans yapmanın avantajları için bu blog yazımıza göz atabilirsin.

İngiltere üniversiteleri yüksek lisans programlarına başvuru yapacak her öğrenci adayının güçlü bir ortalamaya, iyi yazılmış niyet mektubuna ve dil yeterlilik puanına ihtiyacı vardır.

İngiltere'de Yüksek Lisans Şartları Nelerdir?

İngiltere üniversiteleri yüksek lisans programlarına başvuru yapan her öğrenci adayından çeşitli şartların sağlanması istenir. Öncelikle yüksek bir not ortalamasına sahip olunmalıdır. Not ortalamasının yüksek olması akademik başarının da yüksek olduğu anlayışını destekler.

Grade Point Average olarak bilinen GPA, not ortalaması anlamına gelir. Başvuruda bulunan öğrenciler, not ortalamasına göre sıralanır. Ancak İngiltere yüksek lisans kabul için tek etken not değildir. GPA hakkında genel bilgiler için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere'de yüksek lisans kabul şartlarında bulunan not ortalamasının 4.00’lık bir puan sisteminde minimum 2.30 olması gerekir. Bununla beraber üst sıralardaki okullardan kabul almak için yine aynı puanlama sisteminde en az 3.00 ve üzeri bir not ortalamasına sahip olman gerekir.

İngiltere yüksek lisans programları not ortalamasının yanında öğrenci adaylarından bir adet niyet mektubu talep eder. Yüksek lisans başvurusu yaparken öncelikle bir niyet mektubu yazmalısın. Mektubunda samimi bir şekilde okul ve programı seçme sebebin, gelecek ile ilgili planların ve kariyer hedefin hakkında bilgi vermelisin.

Yapılan başvuru esnasında niyet ve motivasyon mektupları oldukça ciddiye alındığından bu mektupların bir danışman desteğinde özenle kontrol edilmesi önemlidir. Niyet mektubu örneği için bu linki ziyaret edebilirsin.

İngiltere’nin neredeyse her şehrinde bulunan üniversitelerin kendi kriterleri olsa da yüksek lisans öğrenci kabullerinde birtakım temel şartlar yer alır. Oxford, Cambridge, Brighton ve Londra yüksek lisans programları başta olmak üzere yüksek lisans seçenekleri arasında çeşitli farklılıklar bulunur.

Üniversitelerde bulunan araştırma bölümleri ve yetkinlikler bu farkları yaratır. Alanına en uygun üniversiteyi seçebilmek ve kendini geliştirmek için detaylı bir araştırma yapman tavsiye edilir. İngiltere’nin en iyi 7 öğrenci şehri için bu linke göz atabilirsin.

İngiltere’de yüksek lisans kabul şartları arasında transkript, IELTS puanının minimum 6.0 olması, en az 1 adet referans mektubu, niyet mektubu, öz geçmiş, ve pasaport kopyası talep edilir. Talep edilen belgelerin son başvuru tarihlerinden önce üniversiteye iletilmesi son derece önemlidir.

Başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla beraber vize işlemlerine başlaman gerekir. Vize onayının ardından İngiltere’ye yolculuk ederek hayatının en önemli adımlarından birini atabilirsin.

İngiltere'de Yüksek Lisans için Not Ortalaması Önemli mi?

İngiltere üniversite ve programları, uluslararası başarıları ile tanınır. Prestijini korumak isteyen kurumlar, öğrenci kabullerinde çeşitli şartlar arar. Akademiye katkı sağlayabilecek potansiyele sahip öğrencileri tercih etmek için öncelikle eğitim geçmişlerine ve not ortalamalarına bakılır.

İngiltere yüksek lisans programlarına başvurmak için not ortalamanı yüksek tutman oldukça önemlidir. İngiltere’de üniversiteler akademik başarıya büyük önem verir. İngiltere yüksek lisans kabul şartlarının başında not ortalamasının belirli bir seviyenin üzerinde olması yer alır.

Lisans eğitiminden yüksek not ortalaması ile mezun olan adayların İngiltere’nin en başarılı üniversitelerinde yüksek lisans eğitimi görme şansları artar. Not ortalaması kabul için tek şart olmasa da büyük bir paya sahiptir.

İngiltere'de Yüksek Lisans Burs Veriliyor mu?

İngiltere her yıl yüksek lisans programlarına kabul gören öğrenciler için çeşitli burs imkanları sunar. İngiltere yüksek lisans burs başvuruları okul kabul sürecinin tamamlanmasından sonra gerçekleşir. Bu burslar arasında devlet bursları başlığı altında değerlendirilen Chevening Bursu en çok bilinen burs türüdür.

İngiliz Milletler Topluluğu Bursu da özellikle yüksek lisans, doktora ve uzmanlık alanında kabul edilen öğrencilerin konforlu bir eğitim süreci geçirmesine olanak tanıyabilir.

İngiltere yüksek lisans programına kabul edilen bireyler devlet ve özel bursların yanı sıra kabul edildikleri üniversite tarafından da burs alabilirler. Her üniversitenin burs olanağı farklılık gösterdiği için resmi başvurunuzu yapmadan ilgili üniversitenin web sitesinden burs olanaklarına göz atabilirsiniz.

Ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra bazı şirketlerin sağladığı burs imkanlarından da yararlanmak mümkündür. Birleşik Krallık Bursu, Evrensel Eğitim Bursu ve Rhodes Bursu bu burs türleri arasında en sık başvurulan burslardır. Yurtdışı yüksek lisans bursları için bu linki ziyaret edebilirsin.

İngiltere'de Yüksek Lisans Kaç Yıl?

İngiltere yüksek lisans programı yeterlilik sağlandığı ve tüm derslerin başarıyla geçilmesi durumunda 1 yıl sürer. Yüksek lisans yapmak isteyen her öğrencinin en az 1 yıllık zaman aralığına göre planlama yapması ortaya çıkabilecek sorunları önlemeye yardımcı olur.

İngiltere yüksek lisans eğitimi veren üniversiteler tarafından talep edilen belgelerin toplanması, başvuru süreci, vize ve oryantasyon aşamaları ve yolculuk hakkında detaylı bir araştırma yapılmalıdır.

1 yıllık eğitim süresi boyunca konaklanacak en uygun yerin araştırılması ve ön hazırlık esnasında iletişimde kalınarak planlama yapılması öğrenci adaylarının dikkat etmesi gereken unsurlar arasında yer alır.

İngiltere Yüksek Lisans Çalışma İzni

İngiltere yüksek lisans programına kabul alan öğrenciler 1 yıllık eğitim süreleri boyunca haftada 20 saat yarı zamanlı çalışma iznine sahip olmaktadır. İngiltere yüksek lisans çalışma izni sayesinde öğrenciler haftalık yaşam giderlerine katkı sağlayabilmektedir. Yüksek lisans programınız sonrasında ise “Graduate Visa” ile İngiltere’de 2 yıl daha yaşama ve tam zamanlı çalışma iznine de sahip olabilmektesiniz. Dilerseniz bu yazımıza göz atarak İngiltere yüksek lisans çalışma izni hakkında ek bilgiye sahip olabilirsiniz.

İngiltere’de yüksek lisans eğitimi almak isteyen tüm öğrenci adayları Global Yurtdışı Eğitim danışmanlığında sorunsuz bir başvuru süreci geçirerek hayallerindeki eğitimi alabilirler.

İngiltere’de yüksek lisans hakkında detaylı bilgi için bilgi istek formu doldurabilir ya da bizimle bu link üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED