Facebook Pixel Code

İngiltere'de Dil Eğitiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

İngiltere'de Dil Eğitiminde Vize Türleri 

İngiltere’de dil eğitimi almak isteyenlerin başvuracağı iki vize türü vardır. Birincisi 6 aylık kısa dönem öğrenci vizesidir. Bu vize tipine sahip öğrenciler İngiltere’de en fazla 6 ay İngilizce dil eğitimine katılım gösterebilir. Altıncı ayın sonunda ülkelerine geri dönmek zorundalar. İkincisi vize türü ise 11 aylık kısa dönem öğrenci vizesi olarak geçer. Bu vize tipinde öğrenciler 11 ay boyunca İngilizce dil eğitimi alma hakkına sahiptir. İki öğrenci vizesinin arasında öğrenim süresinden uzunluğundan başka bir kaç farklı nokta bulunur. Uzun dönem öğrenci vizesinde öğrencilerin üzerine düşen bir takım sorumluluklar bulunmaktadır. İngiltere'de Dil Eğitimi alacak öğrenciler dil okulu seçimlerini İngiltere dil okulları sayfamızdan bakarak yapabilirler..

Öğrencilerin Dikkat Etmesi Gerekenler | İngiltere Dil Eğitimi
(Uzun Dönem Dil Eğitimi)


1. Zorunlu Sağlık Sigortası 



3 ay öncesinden başvurabileceğiniz bu vize türünde İngiltere’de dil eğitimi veren dil okulu, kolej veya üniversiteye kayıt yaptırmanız mümkün. Vize başvuru ücreti 6 aylık kısa dönem öğrenci vizesinin nispeten iki katı olan bu vize türünde ise öğrencinin istediği bölgeye göre göre değişiklik gösteren yaklaşık 250 USD civarında IHS yani International Health Services olarak geçen zorunlu sağlık sigortası bulunmaktadır. Bu ücretin vize başvurusu ödemesi esnasında online olarak ödenmesi gerekmektedir.

2. Polise Kayıt Olma



Uzun dönem öğrenci vizesi
pasaport üzerinde bir aylık tarihli olarak gözükür. Öğrencinin yapması gereken ise İngiltere’ye ulaştığı anda İngiliz konsolosluğu tarafından belirtilen posta ofisine gidip adına çıkarılan BRP yani Biyometric Resisdence Permit denilen ilgili vize ile 11 ay İngiltere’de eğitim alma hakkının olduğunu belirten kartını alıp bunu en yakın polis merkezine bildirmektir. Öğrenci, İngiltere’ye adım atmasını takiben 7 gün içerisinde bilgilerini polis merkezine göstermek zorundadır.

3. Eğitim Alma Süresi ve Çalışma İzni



İster 6 ay yani 24 haftadan bir hafta fazla bir İngilizce kursuna kayıt yaptırın isterseniz 44 haftalık bir İngilizce programına katılın 11 aylık vizeye başvurmanız gerekecektir. Buna ek olarak 26 haftalık bir kursa katılırsanız 11 aylık vizeniz ile İngilizce eğitim programınıza İngiltere’deyken ilave yapmanız da mümkün. Yalnız bu vize ile 11 aydan fazla eğitim alamazsınız çünkü bu vize türünde geçerlilik tarihi kesinlikle uzatılamaz. Ayrıca dil öğrencilerinin 6 veya 11 aylık dil eğitim vizesi ile İngiltere’de yasal çalışma izni bulunmamaktadır.

İngiltere'de Dil Eğitimi almak isteyip daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçmek için bilgi istek formumuzu doldurabilir yada (0212) 227 0 227 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Ücretsiz danışmanlık hizmetimizle sizlere en kısa sürede geri dönüş yapmaktayız.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED
Bilgi İstek Formu