Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İsviçre Yaz Okulları

İsviçre Yaz Okulları

Yaz aylarında genç öğrencilerin katılım gösterebileceği yaz kampı programları, başta İngiltere, Amerika, İsviçre, Almanya, Fransa, İrlanda, Malta, Kanada ve İtalya’da düzenlenmektedir. Öğrencilere eğitim alacağı ülkenin dilinde eğitim verilmekte olup, akademik içerikli dil programları da sunulmaktadır. Ana dili İngilizce olmayan bazı ülkelerde de İngilizce dil eğitimi sunulabilir. Üniversite & lise kampüsleri veya yıl boyunca dil eğitimi veren kurumların dil kampüslerinde sunulan bu programlar; öğrencilerin genç yaşta dünyanın birçok farklı ülkesinden arkadaşlıklar kurmasına, yurt dışı eğitim hakkında vizyon edinmesine, özgüven kazanmasına, dil & akademik becerilerini geliştirmesine ve lise – üniversite eğitimi öncesi tecrübe kazanmalarına olanak tanımaktadır.

Bu yazımızda; Batı Avrupa’da bulunan, kişi başına düşen gayri safi milli hasılası ABD ve Japonya’dan fazla olan, Alp Dağlarının eteklerinde yer alan, bünyesinde 4 ana dil barındıran ve muhteşem bir iklime sahip İsviçre’de düzenlenen yaz kampı programlarından aynı zamanda da En İyi İsviçre Yaz Okulları’ndan bahsetmek istedik. Öncesinde İsviçre'de sunulan yaz okulu programlarına bir göz atalım.

İsviçre Yaz Okullarında Sunulan Programlar

İsviçre; Fransızca, Almanca, İtalyanca ve Romansça olmak üzere 4 ana dile sahiptir. Çok kültürlü yapıya ve muhteşem doğal kaynaklara sahip İsviçre’de spor içerikli programların düzenlenmesi gayet doğal bir durumdur. Genellikle Fransızca ve İngilizce dil eğitimi sunulan programlar aktivite ve gezilerle desteklenmektedir. Akademik yönde kendisini daha ileriye taşımak isteyen öğrenciler için bu tarz içerikler de sunulmaktadır. Avrupa’nın en doğal ve refah ülkelerinden birisi olan İsviçre’de eğitim sektörü de oldukça gelişmiş, dünyaca ünlü kolejleriyle de dikkat çekmeyi başarmıştır. İsviçre’nin en gözde kolej kampüslerinde lise eğitimi almak için İsviçre Liseleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. İsviçre yaz okullarından sunulan genel ders içeriklerine ise aşağıdan göz atabilirsiniz.

  • Genel İngilizce / Genel Fransızca
  • Yoğun Dil Programları
  • Kodlama & Robotik
  • Macera Kampları (Tırmanış, Doğa Yürüyüşü)
  • Tiyatro & Dans & Drama
  • Su Sporları
  • Yaratıcı Sanatlar
  • Tenis & Binicilik & Aşçılık
  • Liderlik Kursları
  • Eleştirel Düşünme & Mantık
  • Matematik & Geometri
  • Entrepreneurship & STEAM
  • Adrenalin Sporları


Yukarıdaki programlar okuldan okula değişkenlik gösterebilir. Programlar hakkında daha fazla detay almak için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Gelin İsviçre’nin en iyi 5 yaz okulunu hep beraber inceleyelim.

isvicre-yaz-okullari-institut-le-rosey

İsviçre’nin En İyi 5 Yaz Okulu

1) Institut Le Rosey Yaz Okulu | Cenevre

Cenevre’ye bağlı Rolle bölgesinde bulunan Institut Le Rosey, 1880 yılında kurulmuş ve dünyanın en pahalı okulu olarak anılan köklü bir kurumdur. Dünyaca ünlü birçok kişi bu okuldan mezun olmuştur. Okulda şimdiye kadar; Rockefeller, Rothschild, Niarchos gibi dünyaya damga vuran ailelerin üyelerinden bazıları ve birçok ülkenin prensi & prensesi eğitim almıştır. Institut Le Rosey, yaz okulu programlarını bizzat kendi eğitmenleri ile organize etmektedir. Okulda 08-18 yaş aralığındaki öğrencilere 4 farklı yaz okulu programı sunulmaktadır. Dil ve akademik içerikli programlara ek olarak spor & adrenalin içerikli programlar da dikkat çekmektedir. 08-13 yaş grubuna özel sunulan ‘My Family Camp’ programı Gstaad Mountain kampüsünde düzenlenmektedir. Institut Le Rosey yaz kampı programları ve maliyetleri hakkında daha fazla detaya buradan ulaşabilirsiniz.

isvicre-yaz-okullari-college-du-leman

2) College du Leman Yaz Okulu | Cenevre

Lake Geneva kıyısına oldukça yakın, Cenevre’ye bağlı Versoix bölgesinde konumlanan ve İsviçre’nin en elit kolejlerinden birisi olan College du Leman 1960 yılında kurulmuştur. Cenevre’ye 20 dakikalık uzaklıkta bulunan College du Leman kurulduğu günden bu yana tanınmış birçok ismi de mezun etmiştir. College du Leman yaz okulu programlarında; Fransızca & İngilizce dil eğitimi, bilgisayar programlama, robotik, çoklu spor programları, geleceğin liderleri ve tenis & binicilik vb. spor dallarından içerikler sunulmaktadır. 08-18 yaş aralığındaki öğrencilerin katılımına açık olan College du Leman Yaz Okulu programlarının detay ve maliyetlerine buradan ulaşabilirsiniz.

isvicre-yaz-okullari-leysin-american-school

3) Leysin American School Yaz Okulu | Leysin

1960 yılından bir aile tarafından kurulan Leysin American School, IB merkezli yıl boyunca eğitim veren özel bir kolejdir. Leysin American School’da sadece eğitim almakla yetinmez aynı zamanda dünya vatandaşı olabilirsiniz. Sunduğu geniş ve yaratıcı içerikleriyle öğrencilere unutulmaz bir deneyim sunan ve yıl boyu uluslararası öğrencilere lise eğitimi veren Leysin American School, yazın belli tarihlerde 09-16 yaş aralığındaki öğrencilere kapılarını açmaktadır. İngilizce veya Fransızca dil eğitimine ek olarak öğrenciler öğleden sonra sunulan kulüplere katılım gösterebilirler. Liderlik ve zengin içerikli akademik kurslar da Leysin American Summer School’un tercih edilmesindeki önemli faktörlerden bazılarıdır. Alp Dağlarının eteklerinde konumlanmış Leysin’de yaz kampı programına katılmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yaz okulunda sunulan programların içerikleri hakkında daha fazla detay ve programların maliyetlerine buradan ulaşabilirsiniz.

isvicre-yaz-okullari-brillantmont

4) Brillantmont International School Yaz Okulu | Lozan

1882 yılında Lake Geneva kıyısında bulunan diğer bir şehir olan Lozan’da kurulan Brillantmont International School, İsviçre’nin en köklü yatılı kolejlerinden birisidir. Anglo-American sistemiyle eğitim veren Brillantmont, şehir merkezine 5 dakikalık mesafede yer almaktadır. Müzik stüdyosu, spor sahaları ve modern donanımlı derslikleriyle yaz aylarında yatılı yaz kampı programları organize eden Brillantmont Yaz Okulu bizzat kendi bünyesinde bulunan eğitmenleriyle eğitim vermektedir. Fransızca ve İngilizce dil eğitimine ek olarak öğrenciler öğleden sonra seçmiş oldukları alanda eğitim almaktadırlar. Tenis, kodlama & robotik, yaratıcı sanatlar, gölde spor etkinlikleri & su sporları öğleden sonra sunulan aktivitelere örnek gösterilebilir. 10-16 yaş aralığındaki öğrencilerin katılım gösterebildiği Brillantmont Yaz Okulu programları ve maliyetleri hakkında daha fazla detaya buradan ulaşabilirsiniz.

isvicre-yaz-okullari-college-alpin-beau-soleil

5) College Alpin Beau Soleil Yaz Okulu | Montreux

İsviçre’nin en prestijli yatılı kolejlerinden birisi olan College Alpin Beau Soleil, 1910 yılında kurulmuştur. Montreux’a özel araçla 35 dakikalık mesafede bulunan College Alpin Beau Soleil, Alp Dağlarının eteklerinde yer alan bir bölgede konumlanmıştır. College Alpin’de öğrencilere 3 farklı yaş grubuna özel program içerikleri düzenlenmektedir. 8-10 & 11-13 & 14-17 yaş gruplarına; Fransızca, İngilizce veya İspanyolca dil eğitimlerine ek olarak çeşitli spor & kültürel aktiviteler sunulmaktadır. ‘Odysses Week’ ismiyle sunulan 2 haftaya ek olarak alınan programda ise öğrenciler bir tema seçerek sadece o alanda eğitim alırlar. İsviçre’nin başarılı kolejlerinden birisi olan College Alpin Beau Soleil’de yatılı yaz kampı tecrübesi yaşamak ve yeni arkadaşlar edinmek için bu yaz okulunu da listenize ekleyebilirsiniz. Yaz okulunun program içerikleri ve maliyetleri hakkında daha fazla detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İsviçre içinde çalıştığımız tüm yaz okulları alternatifleri için İsviçre Yaz Okulları sayfamızı ziyaret edebilir, diğer ülkelerde sunulan yaz okulları alternatifleri için Yurtdışı Yaz Okulları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Ek bilgi talebi ve sorularınız için Global Yurtdışı Eğitim danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED