Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere En İyi Yaz Okulları

İngiltere'nin En İyi Yaz Okulları Hangileridir?

Süresi ne kadar olursa olsun erken yaşta yurtdışında İngilizce eğitim almanın hayatın geri kalanında unutulmaz deneyimler ve başlangıçların ilk adımlarından olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Okul tatil zamanlarına denk gelen yaz okulları, bireyin dil ve akademik gelişimin ötesinde kişisel gelişimine de büyük oranda katkı sağladığını kabul etmemiz gerekir. Yeni bir kültürün arasında, dünyanın her yerinden akranlarıyla eğitim almak, bireylere erken yaşta özgürlük, sorumluluk ve özgüven duygularını kazandırır.

İngiltere’de Yaz Okuluna Gitmek

Yurtdışında yaz okulu dendiğinde akla gelen ilk ülkelerden biri elbette İngiltere’dir. Seçkin ve saygın eğitim kurumlarıyla İngiltere’de eğitim almak, hevesli öğrenciler için canlı ve zenginleştirici bir deneyim sunar. İngiltere’nin tanınmış eğitim kurumları, akademik titizliği kültürel katılım ile harmanlayan yaz kursları için kapılarını açmaktadır. Tarihi üniversitelerden özel akademilere kadar İngiltere’nin eğitim ortamı çok çeşitli ilgi alanlarına hitap etmektedir. Bu yaz programları, edebiyat ve tarihten STEM alanlarına ve sanattan futbola kadar çeşitli konuları derinlemesine incelemek için fırsatlar sunar.

İngiltere'de yaz döneminde eğitim almanın cazibesi sadece akademik mükemmellikte değil, aynı zamanda öğrenciyi büyüleyen kültürel dokuda da yatmaktadır. Kampüsler genellikle geleneği modernlikle harmanlayan mimari harikalara sahiptir. Derslerin ötesinde, İngiltere’nin zengin mirası ve çeşitli toplulukları çok sayıda deneyim sunar. Ders kitaplarının ötesinde keşfetmeye ve öğrenmeye davet eden müzeler, galeriler ve tarihi simge yapılar elinizin altında.Dahası, yaz aylarında İngiltere’de eğitim almak, öğrencileri kültürlerin kaynaştığı bir potaya maruz bırakır. Dünyanın çeşitli köşelerinden gelen akranlarla etkileşim kurmak, küresel bir bakış açısını geliştirir ve kültürler arası anlayışı teşvik eder, bu da onu gerçekten sürükleyici bir deneyim haline getirir.

İngiltere  yaz okulları genellikle saha gezileri, atölye çalışmaları ve ilgi çekici aktiviteler içerir ve bütünsel bir öğrenme ortamı sağlar. İster belirli bir konuda tutkulu olun ister yeni ufuklar arıyor olun, bu programlar akademik ve kişisel ufkunuzu genişletme şansı sunar.

Ayrıca, İngiltere’deki yaz okullarında öğrencilere rehberlik eden deneyimli eğitimciler ve uzmanlar, ders müfredatının sınırlarının ötesine geçen mentorluk ve içgörüler sağlar.

İngiltere’de yaz okulu eğitimi almak, akademik gelişim ile kültürel keşfi harmanlayan, canlı ve tarihi açıdan zengin bir ortamda çok yönlü bir eğitim deneyimini teşvik eden zenginleştirici bir yolculuktur.

Peki unutulmaz deneyimde hangi programları göreceksiniz? Gelin birlikte inceleyelim.

İngiltere Yaz Okulları Programları

İngiltere yaz okulları programlarının çeşitlilik gösterdiğini ve herkese hitap ettiğinden yukarıda bahsetmiştik. İngiltere yaz okulu programlarında genel İngilizceden akademik programlara kadar çok çeşitli programlar mevcut. Bu programlarla İngilizcenizi ilerletmenin yanı sıra yaşamınızın ileriki safhalarında kariyer seçiminize etki edecek ve çok yönlülüğünüzü keşfedeceğiniz bir yolculuğa başlayacaksınız. Şimdi bu programlara kısaca göz atalım.

-Genel İngilizce : bu program genelde haftada 15 saat genel İngilizce eğitimi sunulmaktadır. Ayrıca birçok okul yoğun İngilizce programı alternatifi de sunmaktadır. Derslerin içeriği okula göre değişebilmektedir. Seçmeli dersler arasında spor macera dans atletizm tiyatro gibi etkinlikler yer alabilmektedir. Bu programlarda genellikle İngilizce yeterlilik aranmamaktadır.

-Akademik İngilizce Programları : Bu programlarda genellikle 16 yaş sınırı bulunmaktadır ve min B1 İngilizce istenebilmektedir. Seçilecek dersler genelde yaş grubuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Okullar; dans, müzik, futboldan, mimarlık, 3D tasarım, işletme, oyun tasarımı, müzik ve yaratıcı yazarlığa kadar ilgi alanlarına göre çok geniş bir yelpazede diledikleri dersleri seçebilirler.

-Üniversiteye Yönelik Programlar : Bu tür programlar öğrencilerin üniversite eğitimine yönelik geliştirici programlar sunmaktadır. IELTS, GSCE müfredatı ya da üniversite kariyer planlarına yönelik akademilerde eğitimler alabilmektedir. Bu programlar genellikle B1/B2 İngilizce dil yeterliliği aranmaktadır.

-Spor Programları : İngiltere’de özellikle Manchester ve Liverpool şehirleriyle özdeşleşen futbol, yaz okulu programı ile özellikle futbol tutkunu gençlere hitap etmektedir. Futbol İngilizcesi ve futbol eğitimi içeren bu programlarda futbol seminer ve workshopları da yer almaktadır. Programlar türüne göre B1/B2 dil yeterliliği isteyebilmektedir.

İngiltere Yaz Okulu Konaklamaları

İngiltere yaz okulu konaklama genellikle kampüs içi ve yurt konaklama olarak sunulmaktadır. Öğrenciler için bu çok kültürlü ortam, bir dünya bakışı kazanmaları açısından oldukça önem teşkil etmektedir. Ayrıca yaz okullarında en çok tercih edilen seçenek olmasa da aile yanı konaklama da öğrenciler için cazip bir seçenek olarak öne çıkmaktadır.

İngiltere Yaz Okulu Fiyatları

İngiltere yaz okulu fiyatları en merak edilen konuların başında yer almaktadır. Ancak yaz okulu fiyatlarında okulun bulunduğu konum, seçeceğiniz program ve programın süresi gibi çeşitli faktörler fiyatlarda değişikliğe sebep olmaktadır. Dilerseniz bu link üzerinden İngiltere yaz okullarını inceleyebilir okul sayfalarından fiyatları görebilirsiniz.

İngiltere En İyi Yaz Okulları

İngiltere köklü ve prestijli eğitim deneyimi ile dünya standartları üzerinde eğitimi ile her dönemde dikkat çeken bir destinasyon olarak karşımıza çıkmakta. Ancak bu yazıda tüm İngiltere yaz okullarına yer veremeyeceğimizden en iyi bazı okullara değineceğiz.

Belirli konulardaki mükemmeliyeti ile en iyi İngiltere yaz okulları listesini aşağıda inceleyebilirsiniz.

1- TASIS England Yaz Okulu : İngiltere ve İsviçre’de eğitim verem Amerikan okuldur. İsviçre’de 1956 yılında ilk kampüsünü açmış olan TASIS Avrupa’daki en uzun ömürlü Amerikan koleji olarak eğitim faaliyetlerini gururla sürdürmektedir. Yıl içinde uluslararası öğrencilere yönelik lise programları sunmakta olan TASIS England yine kendi öğretmenleri tarafından hazırlanan yaz okulu eğitimleri ile 11-17 yaş öğrencilere hizmet vermektedir. TASIS England Londra Yaz Okulu hakkında daha detaylı bilgiye ve sunduğu eğitim programlarına bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

2- Queen Mary University Yaz Okulu : İngiltere’nin en iyi üniversiteleri arasında yer alan Queen Mary University, Embassy Summer aracılığı ile İngilizce dil becerilerini geliştirmek isteyen 12-17 yaş aralığındaki öğrencilere hizmet vermektedir. Londra şehir merkezine 20 dakika mesafede bulunan Queen Mary University öğrencileri Londra eğitim almanın tüm ayrıcalıklarını yaşayabileceklerdir. Queen Mary University Londra Yaz okulu hakkında detaylı bilgiye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

3- Brighton College Yaz Okulu : Yaz okulu dendiğinde İngiltere’nin en canlı şehirlerinden Brighton’ı anmamak olmaz. 1845 yılından beri faaliyet gösteren Brighton Colloges İngiltere’nin en başarılı kolejleri arasında bulunmaktadır. Ardmore Language Schools tarafından organize edilen Brighton College Yaz okulu programları İngilizce öğrenmek isteyen 9-17 yaş aralığındaki öğrencilere hizmet vermektedir. Brighton Colloge hakkında detaylı bilgiye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

4- Eton Colloge Yaz Okulu : 12. Yüzyılda Kral VI. Henry tarafından kurulan Eton College, birçok politikacı, yazar ve sanatçı yetiştirmiş köklü ve prestijli bir okuldur. Yaz aylarında 12-16 yaş arası uluslararası öğrencilere genel İngilizce ve akademik yaz kampları sunan Eton Colloge hakkında detaylı bilgiye bu link üzerinden bakabilirsiniz.

Siz de hem kişisel hem de akademik gelişiminize katkı sağlayacak unutulmaz İngiltere Yaz Okulları deneyimi yaşamak istiyorsanız bilgi istek formu doldurabilir ya da bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED