Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Festivalleri

İngiltere Festivalleri

Olağanüstü mimarisi, tarihi yapıtları, eğitim kalitesi ve yaşanabilir bir ülke olan İngiltere, eğlence dolu festivalleri ile de güzelliğine güzellik katmaktadır. Bir ülkenin festivallerine katılmak o ülkeyi anlamak ve kültürüne tanıklık etmek için iyi bir aktivitedir. İngiltere’de birçok yerel festivallere katılarak İngilizleri daha yakından anlayabilirsiniz ve ek olarak pek çok fark etnik kökenin de şaşırtıcı festivallerine şahit olma fırsatı yakalayabilirsiniz.

İngiltere’de okumak isteyen öğrenciler veya tatil zamanlarını İngiltere’de geçirmek isteyen ziyaretçiler, unutulmaz ve anlatılacak anılar biriktirmek isteğiyle İngiltere festivallerinin neler olduğunu ve hangi zamanlarda yapıldığını merak etmektedir. Eğlence hayatı akıcı ve hızlı olan, birçok farklı etkinliği içinde barındıran İngiltere’ye gideceğiniz zamanı festival tarihlerine göre de ayarlayabilirsiniz.

Müzik ve dansın soylu buluşması olarak da söyleyebileceğimiz İngiltere'nin Festivalleri, yaz boyu devam etmektedir. İngiltere’nin pek çok şehrinde düzenlenen festivaller, başkent Londra da oldukça yoğun ilgi görmektedir.

Aşağıda sizler için hazırladığımız İngiltere’de mutlaka gitmeniz gereken 9 festival yazımızı inceleyebilirsiniz.

Thames Festivali

Thames Nehri’nin adeta canlandığı bu festival İngiltere’nin başkenti Londra’da eylül ayı içerisinde düzenlenmektedir. İlk kez 2014 yılında düzenlenen festival halen daha bir gelenek şeklinde her yıl gerçekleşmektedir. Festivalin içerisinde sanat illüstrasyonları, bedava sergiler ve canlı performanslar gibi etkinlikler yer alır. Nehir kıyısında gerçekleşen eğlenceli konserlere katılarak, nehirde süzülen, festival için özel olarak süslenmiş kayıkları izleyerek ve eşsiz nehir turlarında yer alarak öğrencilik sürecinize veya tatil zamanınıza unutulmaz anılar katabilirsiniz.

Notting Hill Karnavalı

Avrupa’nın en büyük karnavalından biri olan Notting Hill, her yıl ağustos ayının son haftasında düzenlenen karnaval ırkçılığa karşı gir grup tarafından 1966 yılında başlatılmıştır. Buram buram karayip esintilerini hissedeceğiniz karnavalda rengarenk kostümler, eğlenceli danslar ve hiç durmadan devam eden müzik ile kendinizi adeta Brezilya’da gibi hissedeceğiniz anlar yaşayabilirsiniz. Festivalde karayip mutfağını da tadabileceğiniz yer bulabilirsiniz. Rengarenk kostümler giyilerek festival alanı boyunca yürüyen insan insanlar kesinlikle görülmeye değerdir.

Guy Fawkes Night / Şenlik Ateşi

Her yıl kasım ayının ilk haftasında düzenlene festival diğer bir adıyla Bonfire Night 1605 yılında İngiltere parlamento binasını havaya uçurmak isteyen fakat başarısız olan Guy Fawkes adlı kişi düzenlenmektedir. Bu şenlikte Guy Fawkes’in bir maketi ateşe verilip yakılmakta ve havai fişekli gösteriler düzenlenmektedir.

V for Vandetta filminden de tanıyabileceğiniz Guy Fawkes maketi yakıldığı esnada herkes hep bir ağızdan filmde de yer alan “Remember” şarkısını söylemektedir.

Diwali Festivali

Işık festivali olarak da bilinen Diwali, başta hindular, sihler, budistler ve jainler olmak üzere pek çok farklı kültürden insanlar tarafından kutlanmaktadır. Kasım ayının ortalarında başlayan festival Hintliler için bir nevi yeni yıl kutlaması niteliğindedir. Londra’da Trafalgar Square’de kutlanan Diwali festivaline her yıl yaklaşık 30 bin kişi katılım göstermektedir. Canlı müzik performansları ve dans gösterileri ile kendinizi adeta bir Bollywood film sahnesinde gibi hissedeceğiniz bu festivale katılmanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Festivalde Hint mutfağının birbirinden farkı lezzetlerini de deneyimleyebilirsiniz.

ingiltere-en-unlu-festivaller

Chinese New Year

Çin Yeni Yılı her yıl 26 Ocak’ta Londra Trafalgar Square’de kutlanmaktadır. Ejderha maketlerinin Londra’nın sokaklarını süslediği bu festivalde canlı müzik eşliğinde doyasıya dans edebilir, unutulmaz ve sürekli anlatabileceğiniz anılar biriktirebilirsiniz. Soğuk kış ayında Asya kültürünü Londra sokaklarına taşıyan Chinese New Year’da içinizi ısıtacak vakitler geçirebilirsiniz. Çin mutfağı meraklılarına ise bu festivali kesinlikle kaçırmamalarını öneririz.

Chelsea Flower Show

Her yıl Chelsea’da mayıs ayı içerisinde düzenlenen Chelsea Flower Show mükemmel bir botanik sergidir. İlk olarak kraliyet ailesinin daha sonrasında ise halkın katılım gösterdiği sergide birbirinden güzel ve göz alıcı çiçekleri görebilir ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Kendinizi dünyanın en güzel çiçek bahçelerinin birinde hissedeceğiniz Chelsea Çiçek Fuarı, kesinlikle görülmesi ve deneyimlenmesi gereken ruhunuza hitap edecek bir festivaldir.

Cheese Rolling /  Peynir Yuvarlama

İngiltere’nin Gloucestershire eyaletinde bulunan Coopers tepesindeki dik bir yamaçta gerçekleştirilen bu festivalde, yüzlerce kişi yamaçtan aşağıya yuvarlanan Gloucester peynirini yakalaya bilmek için birbirleriyle yarışmaktadır. Her yıl mayıs ayında yapılan peynir yuvarlama festivali, dik bir yamaçta gerçekleşmesinden dolayı tehlikeli oluğu için bir süre yapılması yasaklanmıştı fakat sonrasında tekrardan düzenlenmeye başlamıştır.

Bristol Balloon Fiesta

Bristol balon festivali eğlencelerle dolu dört günlük bir festivaldir. Gece parıltıları, havai fişek gösterileri, büyük balon uçurma gösterileri gibi etkinliklerle küçükten büyüğe herkesin nutkunun tutulduğu bu festivale katılmanızı tavsiye ederiz. Avrupa’da türünün en büyü örneklerinden olan festivalde paraşüt gösterileri, müzik sahneleri, lunapark eğlenceleri ile harika dakikalar yaşayabilirsiniz.

Isle of Wight Festival

Her yıl İngiltere’nin Wight Ada’sındaki Newport da düzenlenen İngiliz müzik festivali olan Isle of wight festivali ilk 1960 yıllarının sonlarında karşılıklı kültürlerin kutlanması amacıyla düzenlenmiştir. 1970 yılında düzenlene festival açık ara en büyük festivallerinden biri olarak tarihe geçmiştir. 600 bin kişinin katıldığı tahmin edilen 1970 yılındaki elliden fazla sanatçının da katılım gösterdiği festival, dünyanın en büyük insan buluşmalarından biri olarak söylenmektedir.


Bu yazımızda sizler için İngiltere’nin en eğlenceli festivallerinden birkaçına yer vermek istedik. Sizlerde İngiltere’nin diğer eğlenceli ve ilginç geleneklerini ayrıca ilgi çekici kültürünü merak ediyorsanız internet sayfamızda bulunan İlginç İngiliz Gelenekleri ve İngiltere Hakkında 21 İlginç Bilgi blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

İngiltere'nin ilginç yönlerini ve daha pek çok merak uyandırıcı kültürel özelliklerini yerinde deneyimlemek ve aynı esnada da eğitim almak istiyorsanız bu link üzerinden İngiltere dil okulu sayfamızı inceleyebilir ve iletişim numaramız üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED