Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Dil Okulu

İngiltere Dil Okulu

İngiltere, yurtdışında İngilizce öğrenmek için en ideal ve doğru destinasyonlardan biridir. İngiltere dil okulu eğitimi almak günümüz dünyası için oldukça önemlidir. Çünkü genel olarak eğitim ve öğretim hayatımızda eskiye oranla İngilizce daha sıklıkla karşımıza çıkmakta. Hatta üniversiteye başladığımızda neredeyse çoğu üniversite İngilizce eğitim verdiğinden dolayı dile hakim olmamız ve doğru kullanmamız oldukça önem arz ediyor. Akabinde hayatımızın akışında iş hayatımız gelecek ve görevimizin, alacağımız sorumluluklar, çalıştığımız kurum bizlerden iyi derecede İngilizce dil bilgisi isteyecektir. Dolayısıyla İngilizce problemimizi bir an önce ortadan kaldırmak aslında bizim aleyhimize oluyor. Böylece eğitim ve iş hayatımızda hedefimize daha hızlı ve güvenilir adımlar ile ilerleyebiliyoruz. İngiltere dil okulu maceranız için aşağıda önemli olduğunu düşündüğümüz konu başlıklarını sıraladık.

İngiltere Dil Okulu Fiyatları

İngiltere dil okulu fiyatları eğitim alacağınız süre, konaklama çeşidine, tercih edeceğiniz şehre ve seçtiğiniz programa göre farklılık göstermektedir. Elbette büyük şehirlerde yaşamak ve eğitim almak küçük şehirlere oranla daha yüksek olmaktadır. Ancak İngiltere’de 1 aylık dil eğitimi düşünüyorsanız arada çokta büyük bir fark olmayacaktır. Bundan dolayı toplam eğitim süreniz çok önemli. İngiltere dil okulları her sene Türk öğrencilere indirimlerde yapmaktadır. İndirimlerden faydalanmakta sizler için oldukça önemli olacaktır. Size özel fiyat teklifi almak için bizleri arayabilirsiniz. Dilerseniz İngiltere dil okulu fiyatları için bu linki, indirimli İngiltere dil okullarını görmek için ise bu linki tıklayabilirsiniz.

ingiltere-dil-okullari

İngiltere’nin En İyi Dil Okulları

Genel olarak İngiltere'nin en iyi dil okulları ifadesinden çok en iyi okulun sizin ihtiyaçlarınızı karşılayan okul olduğunu söyleyebiliriz. Ancak elbette İngiltere’nin en iyi dil okulları nedir genel anlamda görmeniz de önemli. Ayrıca şubeleşmemiş butik bir dil okulu veya sadece İngiltere’de değil dünya üzerinde pek çok farklı ülke ve şehirde eğitim veren zincir dil okullarından birini tercih edebilirsiniz. Aşağıda ise genel olarak İngiltere’nin en iyi dil okullarını listeledik.


İngiltere Dil Eğitimi Programları

İngiltere dil okullarınızı incelediğinizde öğrenciler için sunduğu pek çok farklı eğitim programı olduğunu görebilirsiniz. Standartta neredeyse tüm dil okullarının İngiltere dil eğitimi programları içerisinde genel, yoğun veya ekstra yoğun İngilizce eğitimi sunduğunu söyleyebiliriz. Buna ilaveten eğer resmi geçerli bir sınava girmeyi düşünüyorsanız IELTS, TOEFL, Cambridge hazırlık kursları vb. gibi alternatifleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca okuldan okula değişmekle birlikte iş İngilizcesi, hukuk, sağlık, mühendislik, pazarlama, vb. gibi pek çok farklı alanda da özel programlar bulunmaktadır. Ancak unutmayın en doğru İngiltere dil eğitimi programları sizin taleplerinizi karşılayandır.

İngiltere Dil Eğitimi için En İdeal Şehirler

Her ülkede bulunduğunuz şehrin özelinde sosyal hayat, ekonomik düzey, eğitim seviyeleri vb. gibi birçok farklı etken vardır. Ayrıca her şehrin belli bir yaşam koşulu ve buna oranla ortalama ayırmanız gereken aylık bütçesi vardır. İlaveten kimimiz büyük şehirlerden daha keyif alırken kimimiz ise daha küçük şehirlerin samimi atmosferinden hoşlanırız.

Konu İngiltere olunca elbette öncelikle herkesin ilk tercihlerinden biri Londra oluyor. Ancak Londra’nın genel olarak herkese uygun olmadığını da belirtmekte fayda var. Dışarıdan bakınca oldukça hareketli bir atmosfere sahip olan Londra’da aslında çok fazla göçmen olduğundan dolayı temiz bir aksan ile İngilizce duymak oldukça zordur. Bir de buna Londra’nın hayat pahalılığını eklersek aslında Londra harici bir şehrin tercih edilmesi daha doğru olabilir.

Alternatif olarak Cambridge, Brighton, Bristol, Oxford, Bournemouth veya da Canterbury, Eastbourne gibi daha ufak bir lokasyonu da tercih edebilirsiniz. Bu konuyu daha derinlemesine incelemek için İngiltere’nin en iyi 7 öğrenci şehri ve İngiltere dil eğitiminde en popüler 10 şehir yazılarımıza göz atabilirsiniz.

İngiltere Dil Okulu Vize Evrakları

İngiltere genel anlamda vizeyi en zor veren ülkeler arasında yer alsa da aslında evraklarınızı doğru bir şekilde sunmanız da oldukça önemlidir. Genel olarak İngiltere dil okulu vize evrakları nedir aşağıda kabaca sıraladık. Ancak evrakları muhakkak gov.tr üzerinden de kontrol etmeniz gerekmektedir.

  • Geçerli pasaportunuz
  • Varsa eski pasaportunuz
  • Eğitim durumunuzu gösteren belgeler
  • Çalışma evraklarınızı gösteren belgeleriniz
  • Maddi durumunuzu kanıtlayan belgeler
  • İngiltere dil okulunuzdan gelen resmi evraklar


İngiltere Dil Okulu Vizesi

İngiltere dil okulu vizesi iki farklı kategoriye ayrılmıştır. Eğer altı aya kadar eğitim almayı planlıyorsanız “Standard Visitor Visa”, eğer altı aydan on bir aya kadar eğitim almayı düşünüyorsanız da “Short-Term Study Visa” kategorisinde olan İngiltere öğrenci vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir.

Genel olarak baktığımızda her iki vize türünün de evrakları ve vize sonuçlanma süreci birbiri ile neredeyse aynıdır. Ancak unutmayın ki İngiltere vizesi için çok dikkatli hareket etmeniz ve doğru evrakları hazırlamanız oldukça önemlidir. Bundan dolayı başvurunuzu tek başınıza değil muhakkak profesyonel bir destek alarak yapmanızı da tavsiye etmekteyiz. Ek olarak İngiltere vizesi hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak için bu linki tıklayabilirsiniz.

İngiltere Dil Okulu Çalışma İzni

İngiltere dil okulu düşünen birçok öğrenci adayları İngiltere dil okulu çalışma izni merak etmektedir. İngiltere’de dil eğitimi program süreniz fark etmeksizin yasal bir çalışma izniniz olmamaktadır. Ancak İngiltere’de üniversite veya yüksek lisans programı planlıyorsanız haftada 20 saat yasal çalışma izniniz olacaktır. Çalışma izninize ek olarak üniversite veya yüksek lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra İngiltere size 2 yıl tam zamanlı çalışma hakkı vermektedir. Böylece yarı zamanlı ve tam zamanlı olarak iş tecrübesi yaparak hem bulunduğunuz şehirde network yapma hem de yabancı bir kurumda iş tecrübesi elde ederek CV’nizi zengin bir hale getirebilirsiniz.

Yazımızın sonuna geldiğimizde İngiltere dil okulu hakkında epey bir bilgiye değinmeye gayret gösterdik. Eğer İngiltere’de dil eğitimi almayı planlıyorsanız iletişim sayfamızdan Beşiktaş veya Ataşehir ofislerimizi arayabilirsiniz. Dilerseniz randevu alarak bizleri ofislerimizde de ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED