Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Vize Başvurusu

İngiltere Vize Başvurusu

Hem eğitim hem turistik hem de kariyer anlamında İngiltere'nin dünya çapında tercih edilen ülkelerden biri olduğunun hepimiz farkındayız.

İngiltere'de dil eğitimi, yaz okulu gibi kısa süreli eğitim mi planınız mı var? yoksa İngiltere'de lise, İngiltere'de lisans veya İngiltere'de yüksek lisans gibi akademik bir eğitim sürecine mi başlamak istiyorsunuz? Tüm bunların dışında sadece turistik seyahat mi etmek niyetindesiniz? Amacınız her ne olursa olsun eğer sadece Türk vatandaşlığınız bulunuyorsa İngiltere vize başvurusu yapmak zorundasınız.

QS World Ranking ve Times Higher Education World Ranking gibi dünyanın en iyi üniversiteleri listesinin en başarılı üniversiteleri arasında İngiltere'nin birçok üniversitesinin yer alıyor olması akademik anlamda ne kadar iyi bir tercih olduğunu zaten kanıtlıyor. Akademik eğitim aşamalarından bir diğeri olan ve neredeyse her milletten öğrencinin tercih ettiği İngiltere Lise Eğitimi de lise çağındaki öğrenciler için mükemmel bir fırsat.

İngiltere eğitim sistemine erken yaşta dahil olarak sınav derdi olmadan akademik başarınız doğrultusunda üniversiteye yerleşme imkanı bulabilecek olmak size de cazip gelmiyor mu? Peki yaz tatillerinizde bolca pratik yapabileceğiniz, program içerisindeki sosyal aktivite ve etkinlikler sayesinde şehri keşfedebileceğiniz veya ilgilendiğiniz alanlar özelinde akademik eğitimler alabileceğiniz dil okulu ve yaz okulu programlarına ne dersiniz?

İşte tüm bu eğitimler için farklı vize türü mevcuttur ve sizin katılacağınız eğitime göre doğru vize türünü belirlemeniz gerekmektedir. Vize türünüz başvuracağınız eğitime ve süresine bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Gelin hep birlikte İngiltere'de sıklıkla tercih edilen eğitim türlerine ve İngiltere vize başvurusu ile ilgili detaylara göz atalım. 

İngiltere Dil Okulu Vize Başvurusu

İngiltere dil eğitimi genel olarak 16+ itibariyle öğrencilerin yıl boyunca seviyesine göre genel olarak minimum 4 haftadan 1 yıla kadar süreyle tercih edebileceği opsiyonlardan biridir. Londra'dan Cambridge'ye Oxford'dan Brighton veya Bournemouth'a hem başkenti hem de güney kesimde öğrenci şehirlerini tercih edip genel veya yoğun İngilizce programlarından başlayıp mesleki dil eğitimlerine kadar geniş yelpazede programlar bulabilirsiniz. Dil eğitimlerine ne kadar süreli katılmak istediğiniz şu anki İngilizce seviyenize, ulaşmak istediğiniz seviyeye ve bütçenize bağlı olarak şekillenmektedir. 

İngiltere yaz okulları ise dil okullarıyla kıyaslandığında daha kısa süren ve yaz döneminde öğrencilere genel veya akademik İngilizce şeklinde çeşitlendirilecek çoğunlukla 7-17 yaş grubundaki öğrencilere sunulan programlardır.  Bu programlar sayesinde öğrenciler yurtdışında tek başına yaşamı deneyimleme, yeni kültürler öğrenme, farklı milletlerden arkadaşlar edinme, takım çalışması ve yardımlaşma duygularının gelişmesini destekleme ve daha tahmin edemeyeceğiniz pek çok avantaj sağlar. Daha önce hiç yurtdışına tek başına çıkmadığınızı düşündüğümüzde erken yaşta doğrudan uzun soluklu bir eğitime başvurmaktansa daha kısa süreli bir yaz okulu programına katılım göstermeniz size ileride uzun süreli dil eğitimi veya akademik eğitim için mutlaka bir fikir verecektir.

İngiltere yaz okulları İngiltere'de kısa dönem eğitim kategorisindedir. Yaz okulları genel olarak İngiltere liseleri veya üniversiteleri kampüslerinde düzenlendiğinden genel olarak Haziran ayında başlamakta ve Ağustos ayının 2.haftası gibi sona ermektedir. Program süreleri ise çoğunlukla 2 hafta ile başlamaktadır. Bu programlar için tercih edilen vize türü Standart Visitor Visa (Standart turistik vize)'dir. Bu vize ile öğrenciler 6 ay geçerliliği olan bir vizeye sahip olur. Aynı zamanda öğrenci vizesi olarak da tanımlanan bu söylem sadece Standart ziyaretçi vizesi formunu eğitim programı için planladığımızdan öğrenci vizesi ismini alır. 

İngiltere dil okulları ise eğitim sürenize göre 6 aylık kısa dönem veya 11 aylık kısa dönem vize olarak şekil alır. Dil eğitiminiz yaz okullarında bahsettiğimiz gibi eğer altı ayı geçmeyecekse standart visitor visa üzerinden işlemlerinize devam edebilirsiniz. Ancak 6 aydan daha uzun süreli bir dil eğitimine ihtiyacınız varsa Short Term Study Visa olarak adlandırılan ve 6 aydan daha uzun süren ancak 11 aya kadar sınırlı olan vize başvurusu yapılması gerekir. 11 aylık kısa dönem öğrenci vizesi olarak da bilinen bu vize genel olarak uzun dönem dil eğitimi alacak olan öğrenciler için tercih edilmektedir.

İngiltere'de vizeler  6 aylık, 2 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık şeklindedir. Vize süresi uzasa dahi ülkede kalma süresi elbette sınırlandırılmıştır. Örneğin 2 yıllık vize ile tek gidişte 2 yıl kalmanıza izin verilmez. 

Bu vize türlerine en erken 3 ay öncesinde başvuru yapılabilmektedir. Vize sonuçları genel olarak 4. hafta içinde sonuçlanmaktadır ancak yoğunluğa, başvuru yapılan tarihe  veya öngörülemeyen durumlara göre süreler uzayabilmektedir.

Standart Visitor Visa ile ilgili detaylı bilgi için bu linki tıklayabilirsiniz.

Short-term Study Visa ile ilgili detaylı bilgi için bu linki tıklayabilirsiniz.

İngiltere Lise Vize Başvurusu 

Çocuklarının lise eğitimini yurtdışında tamamlaması üzerine plan yapan ailelerin büyük bir kısmı İngiltere'de eğitimi tercih ediyor. Yüksek başarı oranı, eğitim sistemi, kampüs olanakları, eğitim alanı ve uluslararası öğrencilerle birlikte çok kültürlü bir ortamda eğitim imkanı sunması anlamında oldukça geniş olanaklarıyla İngiltere'de lise eğitimi almak tabi ki ayrıcalık.

İngiltere lise eğitimi alacak öğrenciler liseye kabul alması için mutlaka birçok aşamadan geçiyor oluyor. Gerekli lise başvuru formlarını tamamlayıp başvuru süresince gerekli sınavları başarıyla tamamlayan ve kabul alan öğrencileri bir vize süreci bekliyor.  Lise eğitimi alacak öğrencilerin başvuru yapması gereken vize türü Child Student Visa.

Bu vize öğrencilerin eğitim süresi kadar verilmektedir ve öğrencilere program başlangıcından 6 ay kadar önce vizeye başvurma izni vardır. Bu vize türünün başvuruları genel olarak 3 hafta içinde sonuçlanmaktadır ancak vize yoğunluğuna göre süreçler değişiklik gösterebilir. Eğitim amaçlı bir vize olduğundan mutlaka eğitim belgelerinin başvurulacak olan okuldan doğru bir şekilde temin edilmesi ve vize başvurusu için CAS (Confirmation of Acceptance for Studies) belgesinin zamanında getirtilmesi gerekmektedir.

Bu vize dahilinde öğrenciler eğitim başlangıcından ancak 1 ay öncesinde ülkeye giriş yapabilir. Eğitim sonrasında ise öğrencinin sadece 4 ay daha ülkede kalmasına izin verilmektedir.

Child Student Visa ile ilgili detaylı bilgi için bu linki tıklayabilirsiniz.

İngiltere Üniversite Vize Başvurusu

İngiltere dünyanın en başarılı 100 üniversitesi arasındaki onlarca üniversitesiyle başarısını kanıtlamış ve kanıtlamaya devam etmektedir. E tabi hiç bir başarı tesadüf olmadığı gibi İngiltere'de üniversitelerdeki eğitmenleri, araştırma çalışmaları ve köklü geçmişleriyle Türkiye'den de lisans veya yüksek lisans için öğrencilerin tercih ettiği popüler destinasyonlardan biri olarak kendisine yer bulmaktadır.

Eğitim alırken sunduğu çalışma izni ve eğitim sonrasında yaşama ile çalışma imkanı, sunduğu geniş yelpazede program alternatifleri ile de tercih sebebi olan İngiltere Üniversite vizesi Student Visa olarak geçmektedir. 

Öğrenciler başvuracakları üniversiteyi seçtikten ve başvuru sürecini tamamlayıp CAS (Confirmation of Acceptance for Studies) belgesi geldikten sonra vizeye başvurabilmektedir.

Bu vize türüne program başlangıç tarihinden en erken 6 ay öncesinde başvuru yapılabilmektedir ve genel olarak 3 haftada sonuçlanmaktadır ancak süreçler yoğunluğa ve öngörülmeyen durumlara göre süreçler uzayabilir.

Öğrencinin vizesi çıktıktan sonra da ancak 1 ay öncesinde ülkeye girilmesine izin verilmektedir.

Student Visa ile ilgili detaylı bilgi için bu linki  tıklayabilirsiniz.

İngiltere Vize Başvurusunda Sunulan Ek Hizmetler 

İngiltere vize başvuruları TLS Contact üzerinden yapılmaktadır. Doğrudan vize başvuru sahiplerinin konsolosluğa gitmesi gerekmemektedir. Vize başvurusu standart yapılabileceği gibi ihtiyaca ve duruma göre ek hizmetlerden faydalanılabilmektedir.

- Başvuru sürecinde farklı bir seyahat planı olanlar pasaport iadeli başvuru hizmetini kullanarak işlem devam ederken pasaportunu geri alıp vize sonuçlandığında pasaportunu başvuru merkezine geri teslim etmek üzere alabilmektedir.

- Gün yoğunluğuna kalmadan sabah erkenden başvuru yapmak isteyenler  8:00-8:30 saatleri ek ücret ödeyerek prime-time randevu alabilmektedir.

- Seyahat tarihine kısa bir süre kalmış olanlar hızlı vize (genelde 5 iş günü içinde sonuçlanır) veya süper öncelikli vize (genelde başvuru bir sonraki iş günü bitimine kadar sonuçlanır) hizmetlerini başvurularına ücret karşılığında dahil ederek daha kısa sürede sonuç alma imkanı bulabilir. 

- Flexi randevu sayesinde ek ücret ödeyerek istediğiniz saatte vize randevunuza gidebilirsiniz.

- Başvurunuz sonrasında pasaportunuz evinize teslim edilsin  ve size bilgi gelsin istiyorsanız ek ücretler ödeyerek posta hizmeti alabilir, bilgilerin sms ile telefonunuza gelmesini sağlayabilirsiniz.

Diğer tüm ek hizmetlerle ilgili detaylara ve güncel ücret bilgisine bu link üzerinden ulaşabilir.

İngiltere Vize Başvuru Süreciyle İlgili Bilinmesi Gerekenler 

- Vize başvuru evraklarınızın eksiksiz hazırlanması

- Vize türünüze göre seçmiş olduğunuz formunuzu eksiksiz, doğru bilgilerle ve doğru şekilde doldurulması gerekir.

- Form tamamlandıktan sonra uygun şekilde gerekli ödemenin sistem üzerinden yapılıp randevunun organize edilmesi gerekir. 

- Randevu alındıktan sonra randevu öncesinde mutlaka evrakların sisteme uygun şekilde yüklenmesi gerekir.

- Doğrudan vize merkezine gidilmesi ve fotoğraf ile parmak izi verilmesi gerekmektedir.

- Vize başvuru sonrasında bekleme sürecinin takip edilmesi (bu süreçte ek evrak talep edilebilir) 

- Vize teslim alınması için gelen mail üzerine belirlenmiş saatler arasında pasaportun teslim alınması 

İngiltere Vize Başvuru Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler 

  • Yeni pasaportunuz yanında olmadan başvuru yapmanız imkanızdır. 
  • Her TLS contact merkezi adresi başvurulan şehre göre mutlaka kontrol edilmelidir.
  • İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Bursa'da başvuru merkezleri bulunmaktadır.
  • İstanbul TLS Contact adresi bu yıl itibariyle değişmiştir. 
  • TLS Contact resmi tatil günleri ve çalışma saatleri mutlaka kontrol edilmelidir.
  • Pasaportunuzu teslim almak için gerekenlerin mutlaka yanınıza  olması gerekmektedir.


Bizimle eğitim sürecinde olan tüm öğrencilerimizin vize başvuru süreçlerinde Global Yurtdışı Eğitim olarak biz destek oluyoruz. İngiltere'de lise eğitimi, İngiltere'de üniversite eğitimi, İngiltere'de dil okulu veya İngiltere'de yaz okulu planınız var ise bilgi istek formu doldurabilirsiz. Dilerseniz buradan bizimle iletişime geçebilir ve randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED