Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngilizce Öğrenmek Neden Önemli?

İngilizce Öğrenmek Neden Önemlidir?

İngilizce öğrenmek neden önemli diye soruyorsunuzdur mutlaka. Günümüzde artık İngilizce öğrenmek bir ayrıcalık olmaktan çıkmış, zaten bilinmesi gereken bir dil haline gelmiştir. Dünya çapında iletişim kurmanın ve uluslararası alanlarda fırsatlara erişmenin anahtarı haline gelen İngilizce dilini öğrenmek demek hem eğitimde, hem kariyer hayatında hem de sosyal hayatta sınırlarınızı genişletmeniz ve kendinizi geliştirip dünya insanı olabilmeniz için elzemdir. İngilizce öğrendiğinizde yalnızca bir dil öğrenmekle kalmayıp küresel dünyada başarı ve etkileşim için karşınıza farklı kapılar açarsınız.

Her yaş grubundan insana faydalı olan ve kişisel gelişim açısından önemli bir adımı temsil eden İngilizce, küresel iletişimin temel taşlarından biridir. İngilizce İş dünyasından eğitime, teknolojiden bilim alanlarına kadar birçok alanda etkili bir rol oynamaktadır.

Kendinize yatırım yapmak için gelişmeli ve gelişimi de en ortak dil üzerinden sağlamalısınız. İngilizce dilinin önemi gün geçtikçe artmaya devam etmesi akıllardaki Neden İngilizce öğreniyoruz? sorusuna yanıt olmaktadır. Sadece İngilizce değil anadilinizin dışında yaygın olan herhangi bir dili öğrenmenin kişiye katmış olduğu özgüven paha biçilemez. Yabancı bir dil bilmenin verdiği güven duygusu dışında kendinizi iş veya akademik alanda ilerletmenizde farklı çalışmaların altına imza atacak gücünüzü ortaya çıkaracaktır. Peki İngilizce öğrenmek bize ne kazandırır, yabancı dil bilmek ne işe yarar sorularınız için gelin daha detaylı bir şekilde maddelerle açıklayalım sizlere:

- Uluslararası İletişim: Dünya genelinde insanlar arasındaki ortak dil olarak kabul edilen İngilizce, farklı kültürlere sahip insanlar arasında iletişimi oldukça kolaylaştırır. Hayatınızı verimli kılmak için sağlam bir networke ihtiyacınız var. İster sosyal ister eğitim isterse de kariyer alanında biriktirdiğiniz insanlar sizin hayat kalitenizi büyük ölçüde etkiler ve bu alanı genişletmek için İngilizce bilmek en önemli adımdır. Bunun için en ideal ilk adımlardan biri yaz okulu veya dil okulu opsiyonlarıdır. İngilizce konuşulan bir ülkede yaşamı deneyimlemek, İngilizceye maruz kalmak ve öğrenciyken yaz tatili dönemlerinde buna bir adım atmak en doğru yoldur. Dilerseniz İngiltere dil okulu ve İngiltere yaz okulu linkleri üzerinden okullara ve sunulan programlara göz atabilirsiniz.

- Akademik ve Bilimsel iletişim: Akademik ve bilim yazılarının çoğu İngilizce dilinde yayınlanmaktadır. Yani İngilizce dili araştırmacılar için, en güncel ve kendi paylaşımlarını aktarabilme aşamalarında vazgeçilmez bir dil haline gelmiştir. Akademik başarılarda İngilizce bilgisinin avantajı oldukça fazladır.

- İş Dünyasında iletişim : İngilizce uluslararası iş hayatında resmi iş dili haline gelmektedir. İngilizceyi ilk iletişim dili olarak kullanan global şirketler dünya genelinde işin akıbetini daha olumlu yönde ilerletebilmektedirler. Küresel iletişimde lider konumda olan İngilizce dili, iş hayatında diplomatik ilişkilerde ve kültürel etkileşimlerde insanların birbirleriyle daha etkili iletişim kurmalarına destek vererek uluslararası bağlantılarını güçlendirmektedir.

- Kültürel Zenginlik ve Eğitimde iletişim: Dünya’daki farklı kültürleri anlama veya keşfetme fırsatlarını sunmaktadır. Bunun yanı sıra çoğu üniversite ve eğitim kurumlarında, eğitim programlarını İngilizce olarak sunması da İngilizce bilmenize eğitim ve kariyer alanınızda ilerlemenizde büyük önem sağlar.

- Seyahat Alanında iletişim: Seyahat edeceğiniz ülkelere İngilizce bilerek gitmeniz size daha rahat, özgüvenli ve sorunsuz bir deneyim yaşatır.

Sonuç olarak İngilizce’nin önemi nedir? diye bakacak olursak, yalnızca bir dil değil aynı zamanda geleceğinizi oluşturmak için önemli bir basamaktır. İş hayatınızda, eğitiminizde ve kişisel gelişiminizde büyük bir rol oynamaktadır. Ufkunuzu ve çevrenizi genişletmek için yeni bir dil öğrenmeye başlayabilirsiniz.

İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Yukarıdaki yazımızda Neden İngilizce konuşmalıyız, İngilizce neden önemli bunlardan bahsettik. Gelin birazda günümüzde bu kadar popüler ve hayatımızın merkezinde olmaya başlayan İngilizce nasıl öğrenilir bu konudan bahsedelim.

İngilizce öğrenmenin birçok alternatif yöntemi bulunmaktadır. Nasıl ve ne şekilde öğrenmek tamamen size kalmış bir durumdur. Dilerseniz internetten İngilizce öğrenmek, İngilizce öğrenmek için dizi ve film önerileri, İngilizce podcast önerileri, en iyi İngilizce öğrenme uygulamaları blog yazılarımızı okuyarak İngilizce öğrenmek konusunda adımlar atabilir veya yurtdışı dil eğitimi sayfamızdan okullarımızı inceleyebilirsiniz.

Yurtdışında dil eğitimi ve yurtdışında İngilizce eğitimi alabileceğiniz dil okulları hakkında bilgi almak isterseniz web sitemizi inceleyebilir veya buradan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED