Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngilizce Öğrenmek İçin Dizi ve Film Önerileri

İngilizcenizi Geliştirebileceğiniz Dizi ve Film Önerileri

Dünya dili olarak adlandırılan İngilizceyi doğru şekilde kullanabilmek, konuşabilmek gerek eğitim gerek iş hayatımızın önemli bir parçası haline geldiği için İngilizce öğrenmek isteyen bireylerin sayısı oldukça artış göstermektedir.

Çoğumuz İngilizce öğrenmeye başladığında öğrenim sürecinin daha kısa sürede daha etkili sonuçlar vermesini beklemektedir. Bu yüzden İngilizce öğrenmenin en hızlı yolunu en kısa yolunu araştırmaktadır. Bu pek de mümkün olmayabilir fakat elbette İngilizce öğrenmenin püf noktaları bulunmaktadır.

Bunlardan biri İngilizce dizi ve filmler izlemektir. Hem eğlenerek hem de keyifli vakit geçirerek öğreneceğiniz bir öğrenme yöntemidir. Bu yöntem ile dinleme becerilerinizi geliştirebilirsiniz. İngilizcenin günlük hayattaki kullanımını, kalıplarını, jest ve mimikleri görmeniz size oldukça fayda sağlayacaktır. Bunun için İngilizcenizi geliştirecek diziler ve filmler birçok internet sitesinde kolayca bulabilirsiniz.

ingilizce-icin-dizi-ve-film-onerileri-friends

İngilizcenizi Geliştirecek 5 Dizi

1- Friends: Tüm zamanların kuşkusuz en sevilen sitcomlarından biri olan Friends... Neredeyse çoğumuz tarafından bilinmektedir. New York’ta yaşayan, yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen 6 arkadaşın günlük hayatlarını, komik maceralarını konu alan bir dizidir. Müthiş bir mizaha sahip olan bu dizide yeri geliyor ağlıyorsunuz. Basit cümleleri, günlük, sade konuşma dili ile beginner seviyesinde diyebiliriz. İngilizcenizi geliştirirken izleyeceğiniz bu dizi kesinlikle sizin için muhteşem bir seçim olacaktır.

2- How I Meet Your Mother : İngilizce öğrenirken izlenecek diziler arasından biri olan How I Meet Your Mother, neredeyse hepimizin bildiği ve izlerken çok eğleneceğiniz bir komedi dizisidir. Ted Mosby çocuklarına anneleriyle tanışma hikayesini anlatıyor ve 2005 yılına dönerek, beş yakın arkadaşın gençlik yılarındaki eğlenceli yaşantılarına konuk oluyoruz. 9 sezondan oluşan bu dizide günlük konuşma dili hakimdir. Sade bir konuşma dili ve konuşma hızı ideal olduğundan izlerken zorlanmayacaksınız.

3- The Walking Dead : Oldukça popüler ve başarılı bir yapım olan The Walking Dead, dram ve korku sevenlerin sevenler için harika bir seçim olacaktır. İnsan eti yiyen zombilere karşı verilen mücadele anlatılmaktır. Yeni başlayanlar için çok iyi bir seçim olacaktır. İngilizce basit, anlaşılır ve telaffuzlar kolaydır.

4- Black Mirror : Teknolojinin karanlık yüzünün distopik şekilde kurgulandığı Black Mirror her bölümü birbirinden farklı konuları anlatmaktadır. 6 sezondan oluşmaktadır. Oldukça akıcı ve anlaşılır bir dil kullanılmaktadır. Sürükleyici bölümleriyle hem keyifli vakit geçirecek hem de İngilizcenizi geliştirmiş olacaksınız.

5- Stranger Things : Psişik güçleri ve farklı boyutları konu alan dizide, küçük bir çocuğun kaybolmasıyla ortaya çıkan korkutucu güçler, gizli deneyler ve doğaüstü olayların ortaya çıkması anlatılmaktadır. Bilim-kurgu, korku ve drama sevenler için izlerken çok keyif alacakları bir dizidir. Biraz ileri seviye olan olan bu diziyi, İngilizce altyapısı olanlar izleyerek İngilizcelerini daha üst seviyeye taşıyacaklar. Bu dizinin seviyesi için intermediate diyebiliriz.

ingilizce-icin-dizi-ve-film-onerileri-harry-potter

İngilizcenizi Geliştirmek için 5 Film

1- Harry Potter Serisi : Hem yetişkin hem çocuklara hitap eden Harry Potter serisini birçoğunuz biliyorsunuzdur. Harry Potter, tüm zamanların sevilen ve bilinirliğini koruyan bir film serisi olmuştur. Sihir, büyücülük gibi konuları işleyen korku, fantastik film türüdür. Sürükleyici sahneleriyle İngilizce öğrenirken aynı zaman keyifli anlar yaşayacaksınız. Doğal, yalın bir dil kullanıldığından İngilizce öğrenirken izlenilmesi gereken filmler arasından biridir.

2- Forrest Gump : Küçükken bacaklarında sorun olan olan ve yürümek için metal desteğe ihtiyacı olan Forrest’in hikayesini konu alır. Romantik-komedi, dram türünde olan bu dizi, Forrest’in acılarını, maruz kaldığı yaşıtlarının zorbalıklarını konu alır. Bu yüzden zaman zaman ağlayacağınız sahnelere şahit olacaksınız diyebiliriz. Akıcı bir dil olmasıyla birlikte, Forrest’in zihinsel sorunlarından dolayı yavaş konuşması sebebiyle diyaloglar daha anlaşılırdır.

3- The Hunger Games : Bu filmde gelecekte, 12 eyaletten oluşan Panem adında bir ülkede her yıl farklı eyaletlerden kura ile seçilen iki gencin katıldı Açlık oyunları düzenleniyor. Bilim-kurgu, macera türü olan bu dizide aksiyon dolu ve sürükleyici sahneleriyle sizi oldukça heyecanlandıracaktır. Filmde temiz bir Kuzey Amerika aksanı kullanıldığından dolayı cümleleri kolayca anlayacaksınız. Ayrıca görsel sahnelere çok önem verildiğinden ötürü kaçırdığınız detayları bu görsellerle tamamlayabileceksiniz.

4- Irreplaceable You : İngilizce öğrenmeye yeni başladıysanız tavsiye edilebilecek en iyi dizilerden biridir. 2018 yapımı olan, dram, komedi, romantik türüdür. Kanser teşhisi konulan genç bir kız ana konudur. Abbie’nin öldükten sonra sevgilisinin hayatına girmesi için bir kız bulmaya çalışması anlatılmaktadır. Filmde İngilizce basit ve gündelik bir şekilde kullanılmıştır. Oyuncuların yavaş ve tane tane konuşmasından dolayı diyaloglar anlaşılırdır.

5- Ibıza - Drunk Love : Önemli bir iş toplantısı için İspanya’ya giden bir kadının bir DJ'e aşık olmasını ve onun peşinden gidip seyahat etmesini konu alan bir dizidir. Kelime haznesi basit olup, kolay cümle yapılarına sahiptir. Romantik komedi türde olan bu filmde İngilizce oldukça basit ve nettir. İngilizce geliştirmek için netflix filmleri arasından kesinlikle izlemeniz gerekenlerden birisidir. Başlangıç veya orta seviye İngilizceye sahipseniz bu filmi izlemek sizin için faydalı olacaktır.

İngilizcenizi daha ileri seviyeye taşıyabilmek için en etkili yöntemlerden biri yurt dışında İngilizce dil eğitimi almaktır. İngiltere, İngilizce dil eğitimi almak için en popüler destinasyonlardan biridir. İngiltere dil okulları hakkında bilgi almak için bu linke tıklayabilirsiniz.


İngilizcenizi geliştirmek veya İngilizce öğrenmenin yolları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED