Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngilizce Kitap Önerileri

İngilizcenizi Geliştirebileceğiniz 9 Kitap Önerisi

İngilizce öğrenmek veya İngilizcenizi geliştirerek daha ileri seviyeye taşımak istiyorsanız aşağıda yer alan yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Günümüzde İngilizce öğrenmek, gerek eğitim gerek kariyer hayatımız için neredeyse önemli bir ihtiyaç haline geldiğinden dolayı İngilizce öğrenmek isteyen bireylerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

Hepimiz İngilizceyi geliştirmenin en etkili yollarını aramaktayız. İngilizcenizi geliştirecek en etkili yollardan biri İngilizce kitaplar okumaktır. İngilizce öğrenirken veya İngilizcenizi daha ileri seviyeye taşımak için kitap okumak İngilizce gelişiminize oldukça büyük bir katkı sağlayacaktır. İngilizce kitaplar okuyarak kelime dağarcığınızı genişletebilir, dilbilginizi güçlendirebilir ve okuma becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

İngilizce öğrenim sürecinizde İngilizcenizin gelişimine ve ilerlemesine büyük fayda sağlayacak, seviyelerine göre İngilizce kitap önerileri aşağıda verilmiştir.

The Little Prince (Küçük Prens)

Neredeyse hepimizin Türkçesini okuduğumuz The Little Prince (Küçük prens), dünya çapında okunmuş bir kitaptır. Fransız yazar Antoine de Saint-Exupery tarafından yazılmış bu eser, İngilizce başlangıç seviyesinde olanlar için harika bir kitap seçimi olacaktır. Siz de daha önce okuduysanız konusuna hakim olduğunuz kitabın İngilizcesini okumak kelimelerin pekişmesi açsısından oldukça yararlı olacaktır.

Peter Pan

Peter Pan yine neredeyse çoğumuzun tanıdığı bir eserdir. Dünyaca bilinen bir eser ve karakter olan Peter Pan’ın çizgi filmleri, filmleri yayınlanmıştır ve tiyatroları sahnelenmiştir. J.M. Barrie tarafından yazılan bu eseri İngilizce altyapısı olan bireyler ve başlangıç seviyesinde olanlar da kolayca anlayabilir. Peter Pan’ın maceralarını okuyarak İngilizcenizi geliştireceğiniz harika bir kitap alternatifidir.

Charlotte’s Web (Charlotte’un Sevgi Ağı)

Charlotte’un Sevgi Ağı olarak bilinen bu eser E.B. White tarafından yazılmıştır. Peter Pan ve The Little Prince kadar tanınmayan bir çocuk kitabıdır. Sevgi ve şefkat temalarını içeren bu kitap empati ve nezaket duygusunu okuyuculara aşılayan teşvik edici bir eserdir .Filmi de yayınlanan Charlotte’s Web. İngilizceye yeni başlayan bireylerin zorlanmadan okuyacağı yararlı bir kitaptır.

The Very Hungry Caterpillar (Aç Tırtıl)

Türkçesi ‘Aç Tırtıl’ olarak bilinen The Very Hungry Caterpillar, Amerikalı yazar Eric Carle tarafından yazılmış bir eserdir. Bir tırtılın kelebeğe dönüşmeden önceki maceralarının anlatıldığı bu eser basit bir dille yazılmıştır. İngilizceye yeni başlayanlar için okunması kolay ve anlaşılırdır. İngilizce öğrenim sürecinizde bu kitabı okumak size büyük fayda sağlayacaktır.

Frankenstein

Marry Shelly tarafından yazılan bu eser, gotik bir eser olup okuyucunun empati duygusunun gelişmesinde etkili olacaktır.. Kaos, korku ve ortaya çıkan gerçekler ile okuyucuda bıraktığı etki oldukça büyük ve etkileyicidir. Orta seviye İngilizceye sahip olan bireyler için uygun ve keyif alarak okuyacağı bir eserdir.

Harry Potter

Dünya çapında büyük bir üne sahip olan Harry Potter serisini neredeyse bilmeyeniniz yoktur. İngiliz yazar J.K. Rowling tarafından bu edebiyat eserinin film serisi de yayınlanmıştır. Harry Potter serisi, İngilizce öğrenim süreciniz için oldukça yararlı bir seçim olacaktır. İngilizcesi orta seviye olan bireylerin okuyabileceği, anlaşılır ve sürükleyici bir dil kullanılmıştır.

Gulliver’s Travels

Türkçesi Gulliver’in Gezileri olan gezileri olan bu eser Jonathan Swift tarafından kaleme alınmıştır. Lemuel Gulliver adındaki doktorun seyahatleri sırasında geçirdiği kazaları anlatmaktadır. Bu eserin aynı zamanda filmi de uyarlanmıştır. Orta seviye İngilizce olan bu dizi İngilizce öğrenim sürecinizde çok faydalı bir kitap alternatifidir.

A Tale of Two Cities

Dünya klasiklerinden biri olan A Tale of Two Cities, Türkçesi İki Şehrin Hikayesi olarak geçen eser Charles Dickens tarafından yazılmıştır. Fransız ihtilalini çok güzel ve akıcı anlatan bu eser aşk, tarih, kültür gibi temalara merakı olan okuyucular için muhteşem bir seçim olacaktır. İleri seviye İngilizce düzeyine sahip olan bireylere, İngilizcelerini daha fazla geliştirmek için tavsiye edilen kitaplardan biridir.

The Adventures of Sherlock Holmes

Arthur Conan Doyle tarafından yazılan The Adventures of Sherlock Holmes eserini neredeyse duymayan yoktur. Türkçesi Sherlock Holmes’un Maceraları olan bu eserde başarılı bir dedektifin hikayeleri yer almaktadır. Büyük ses getiren eserin dizi ve filmi de yayınlanmıştır. Dünyaca tanınan bu eseri İngilizce okuyarak İngilizce gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz. İleri seviye olan The Adventures of Sherlock Holmes, İngilizcenizi daha ileri bir seviyeye getirmek için önerilebilecek bir kitaptır.

İngilizce Kitap Okumanın Faydaları

  • Yeni kelimeler öğrenmenizi sağlar.
  • İngilizce dilbilgisine daha hakim olursunuz.
  • Okuma ve yazma becerileriniz gelişir.
  • İngilizce düşünme becerileriniz gelişir.
  • Okuduğunuzu daha iyi anlamanıza yardımcı olur.
  • Konuşurken kendinizi daha iyi ifade etmenizi sağlar.
  • İngilizce okumak özgüveninizi arttırır.


İngilizce öğrenim sürecinizde İngilizce podcast dinlemek, öğrenim süreciniz için çok faydalı olacaktır. İngilizce duyma ve anlama becerilerinizin gelişimi için podcast dinlemeniz önemli alternatiflerden biridir. İngilizce Podcast Önerileri için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İngilizce öğrenim sürecinizi hızlandırmak için İngilizce Öğrenmenin Yolları adlı blog yazımıza bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED