Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngilizce Öğrenmenin Yolları

İngilizce Neden Önemli?

Dil, duygu ve düşüncelerimizi ifade ederken kullandığımız en önemli ve etkili iletişim aracıdır. Dünyada adını bilmediğimiz birçok sayıda dil varken, oldukça yaygın olan ve gelişen diller de bulunmaktadır. Dünya dili, uluslararası dil olarak adlandırılan İngilizce, ilk akla gelen ve en çok konuşulan diller arasında yer almaktadır. Peki İngilizce neden dünya dili?

Aslında bu sorunun cevabı köklü bir geçmişe dayanıyor. Britanya İmparatorluğu dünyanın birçok noktasında egemenlik kurmuştur. Sadece topraklarını genişletmekle kalmamış aynı zamanda dilini de yaygınlaştırmıştır. Bununla birlikte İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ABD’nin ekonomik, askeri gücü ve kültürü dünyada yayılarak İngilizcenin önemi artmıştır.

Bilim, teknoloji gibi bize yarar sağlayan ve hayatımızı kolaylaştıracak birçok hizmet veren ülkeler İngilizce ile iletişim kurmaktadır. İnternetin bulunduğu ve yayıldığı toprakların ABD olması, sosyal medyanın ve birçok internet tabanlı sistemlerin İngilizce olması dünyada en çok öğrenilen diller arasında ilk sırada yer almasına neden olmuştur. Günümüzde başarılı bir eğitim ve kariyer hayatına sahip olmak amacıyla İngilizce öğrenmek artık tercih değil neredeyse zorunluluk haline gelmiştir.

İngilizce Öğrenmek Zor Mu?

İngilizce öğrenmek, iyi ve doğru bir eğitimi ile zor değildir. Hint-Avrupa dil ailesine ait olan İngilizce, dil ailesi grubundan en sade dile sahiptir. Birçok dile göre basit gramer yapısına sahiptir ve telaffuz yönünden de kolay bir dil olduğu için öğrenmeniz zor olmayacaktır. Ayrıca İngilizce’den Türkçe’ye geçen kelimeler de oldukça fazladır.

İngilizce öğrenmeye başlamadan önce yapmanız gereken en önemli şey motivasyonunuzu yüksek tutmaktır. İngilizceyi niçin, hangi amaçlarla öğrenmek istiyorsunuz? Hedefleriniz neler? Bunları belirleyin. Kendinizi motive etmek sizi başarıya daha hızlı götürecektir.

İngilizce Öğrenmenin En Etkili 7 Yolu

 1- Dilbilgisine Hakim Olun : Dilbilgisine hakim olmak, doğru ve etkili bir İngilizce kullanmanızı sağlar. Sağlam bir gramer bilgisine sahip olmadan iyi ve etkin bir dil kullanmamız pek mümkün değildir. Dilbilgisi kurallarına hakim olmak, doğru yerde doğru sözcük kullanımı başarılı şekilde sözlü ve yazılı iletişim sağlamamızı sağlar. Kelime öğrenmek de en etkili yollardan biridir. Fakat ezber yapmak yerine sık sık not alıp pratik yapmak daha faydalı olacaktır.

 2- Konuşma Pratiği Yapın : En hızlı İngilizce öğrenme yolları arasında en önemli olanı sık sık konuşma pratiği yapmaktır. Konuşmaktan ve hata yapmaktan korkmayın. Öğrenme sürenizde konuşmayı günlük hayatınızın bir parçası olarak görün. Böylece konuşma becerilerinizin geliştiğini göreceksiniz.

 3- Kitap, yayın veya içerikler okuyun : Günümüzde İngilizce okumak için erişebileceğimiz çok sayıda basılı ve online kaynak vardır. Seviyelerine göre uyarlanmış çeşitli hikayeler, makaleler, kısa yazılar bulunmaktadır. Ayrıca sevdiğiniz klasik eserleri, magazinleri, yemek tarifleri ve yayınları İngilizce olarak okumanız fayda sağlayacaktır. Yazılarda bildiğiniz kelimelerin kullanımları pekiştirecek, aynı zamanda yeni kelimeler öğreneceksiniz.

 4- Müzik Dinleyin : İngilizceyi eğlenerek öğrenme yollarından biridir. Neredeyse hepimiz müzik dinlemeyi çok seviyoruz. Dünyaca tanınan, beğendiğimiz birçok ünlü ve İngilizce müzikler bulunmaktadır. Sevdiğimiz bir İngilizce müziği dinleyerek anlamını merak edip, öğrenmek isteriz. Bu bize hem yeni kelimeler katar hem de kelimelerin telaffuzlarını öğrenerek dinleme becerilerimiz gelişir.

 5- Film, dizi, video izleyin : Hepimizin boş zamanlarında sık sık severek yaptığı aktivitelerden biri dizi-film izlemektir. Yabancı dil öğrenmek için eğlenceli olan bu yöntem yöntem ile dinleme becerilerimizi geliştirebiliriz. Günümüzde sevdiğimiz birçok dizi-filmleri veya YouTube kanallarını alt yazı ile izlemek mümkün. Bu bizi hem dil hem kültür açısından geliştirecektir.

 6- Günlük, makale, içerik yazın : İngilizce yazarak öğrenmek gramer bilgimizi daha hızlı geliştiririz. Gün sonunda günlük rutininizi yazmak, ilgili olduğunuz bir alanda makale, blog gibi yazılar yazmak dilbilginizi geliştirecek iyi bir yöntemdir. Yazma becerilerinizi geliştirirken aynı zamanda kelime bilginizi de arttıracaktır.

7- Yurtdışına Gidin : Bir dili öğrenmenin en kısa ve etkili yolu o dilin konuşulduğu ülkede doğru bir dil eğitimi almaktır. İngiltere, ABD, Kanada, İrlanda gibi birçok ülkede dil okulu bulunmaktadır. Bu dil okulları sayesinde öğrenmek istediğiniz dili kullanmak ve dinlemek zorunda kalırsınız. Böylece dili yaşayarak öğrenirsiniz. Aynı zamanda farklı yerler, farklı kültürler ve farklı insanlar tanıma fırsatınız olur. Özellikle İngiltere, İngilizce dil eğitiminde hiç şüphesiz en iyi ülkelerden biridir. İngiltere'de alacağınız dil eğitimi ile muhteşem bir öğrenim süreci imkanına sahip olursunuz. İngiltere dil okulları hakkında detaylı bilgi almak için bu linke tıklayabilirsiniz.

Yurtdışında eğitim alma ve Yurtdışı dil okulları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz veya doğrudan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İngilizce Öğrenmenin Faydaları

  • İnternet tabanlı sistemlerin çoğu İngilizce olduğu için teknoloji alanında, medyayı kullanırken oldukça işinize yarayacaktır.
  • Yurtdışı seyahatlerinizde insanlarla dilediğiniz gibi rahatça iletişim kurma fırsatınız olur.
  • Eğitim ve kariyer hayatınızda önemli bir etkisi olacaktır. Kolay ve hızlı iş bulma, ulusal ticaret ve turizm gibi büyük şirketlerde çalışma olanağı sağlar.
  • Farklı kültür ve ülkeleri tanımak isterseniz, İngilizce bilmeniz sizin için artı bir yarardır.
  • Birden fazla dil bilmeniz her alanda rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlayacaktır.
  • Dünyada bulunan birçok İngilizce edebi, sanat eserlerinin çevirilerini yapmadan doğrudan inceleyebilme fırsatınız olacaktır.
  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED