Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Kanada Yaşanabilir 7 Şehir

Kanada'nın En Yaşanılası Şehirleri Hangileridir?

Kanada yaşam kalitesi açısından en iyi ülkeler arasında yer almaktadır. Güçlü bir sosyal destek sistemine, istikrarlı bir hükümete, kibar insanları, suç oranının düşük olması ve kaliteli sağlık sistemleri ile pek çok kişi tarafından yaşanabilir bir ülke olarak tanınmaktadır. Suç oranının düşük olması ve kamu güvenirliğinin kaliteli olması Kanada’yı en güvenilir ülkelerden biri yapmaktadır. Ayrıca farklı kültürlere olan sıcak kanlılığı ile de bilinmekte ve bünyesinde çeşitli kültürlerden binlerce insanı barındırmaktadır. Bu kültür çeşitliliğini festivallerinden ve çeşitli yiyeceklerinden gözlemlemek mümkündür.

Kanada’nın öğrenciler için tercih edilebilecek bir ülke olasının en önemli etkenlerinden biri kaliteli eğitim sistemidir. Kanada eğitim sistemi öğrencilerini araştırmaya yöneltmektedir. Kanada, Ekonomi Kalkınma ve İş birliği Örgütü ülkeleri arasında eğitime ortalamanın üzerinde bir harcama yapmaktadır. Sınıflar modern teknoloji ile donatılmıştır, tecrübeli ve yüksek eğitimli öğretmenlerle eğitim vermektedir. Öğrenci olarak Kanada’da eğitim almak dünyanın dört bir yanından eğitim görmek için gelen çeşitli kültürlere sahip öğrencilerle öğrenim görmek anlamına gelmektedir.

Bu yazımızda Kanada’nın yaşanabilir 7 şehrine örnek verdik. Sizlerde hangi şehrin size daha çok uyum sağlayacağına yazımızın devamında okuyarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Kanada Şehirleri

Kanada, Kuzey Amerika’nın en yaşanabilir bazı şehirlerine ev sahipliği yapmaktadır. Calgary, Vancouver, Toronto, Montreal bu şehirlere verilebilecek bazı örnekler arasındadır.

- Calgary, Alberta

Calgary, gelişen ekonomisi ve hava rekreasyonu fırsatlarıyla Kanada’nın en hızlı büyüyen şehirleri arasındadır. Sağlık hizmetleri, kültür, istikrar ve çevre bakımından Kanada’nın en iyi şehirlerinden biridir. İş fırsatları, düşük satış vergileri ve dünyanın en temiz şehri olarak derecelendirilmesi Calgary’i diğer Kanada şehirlerinden ayrıştırmaktadır. Bow Nehri ve Elbow Nehri’nin birleştiği noktada Rocky Dağı Eteklerinde konumlanmaktadır.

Şehrin ekonomisi finans, enerji, film ve televizyon, ulaşım, teknoloji, imalat, sağlık, havacılık ve turizm gibi sektörlerde faaliyet göstermektedir. Ve ülkenin en büyük kurumsal merkez ofislerinden birine ev sahipliği yapmaktadır.

- Vancouver, Britanya Kolumbiyası

Ilıman bir iklime, gelişen bir ekonomiye ve çok sayıda hava etkinliğine sahip Vancouver, Kanada’nın yaşanabilir en iyi şehirleri arasında yer almaktadır. Bir liman şehri olan Vancouver, farklı etnik kökenden gelen insanların bir aradan yaşadığı kozmopolit bir şehirdir ve ülkenin üçüncü büyük metropolüdür.1870’lerde Granville adlı bıçkıcılık merkezi olarak kurulan şehir 1886 yılında kent statüsü kazanarak İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri kaptanlarından George Vancouver’ın adını almıştır. 1915 yılında Panama Kanalı’nın açılmasının ardından Avrupa’ya tahıl ve kereste ihraç edilmeye başlanmıştır. Büyük Okyanus kıyısındaki en büyük liman şehirleri arasındadır.

- Toronto, Ontario

Çeşitli nüfusu ve gelişen kültürel ortamıyla Toronto, “Mercer Quality of Living Survey” tarafından birçok dünyanın yaşanabilir şehirleri arasında seçilmiştir. Kuzey Amerika’nın ve dünyanın en ferah ve güvenli şehirlerinden biri olan Toronto, Kanada’nın en büyük şehridir. Kent sunduğu imkanlarla öğrenciler tarafından oldukça sık tercih edilmektedir. Toronto Üniversitesi, York Üniversitesi, Ryerson Üniversitesi gibi önemli eğitim kurumlarının bulunduğu şehir İngilizce öğrenmek isteyen öğrencilerin tercih ettiği destinasyonlardan biridir.

- Ottawa, Ontario

Kanada’nın başkenti ve dördüncü büyük şehri olan Ottawa, zengin bir tarihe ve yüksek yaşam standartına sahiptir. Ottawa, İngilizce ve Fransızca olarak iki resmi dile sahip Ontario eyaletindeki tek kenttir. Müzeler ve galeriler gibi birçok kültürel cazibe merkezlerine ve birçok yeşil alana sahiptir. Hükümetle ilgili alanlarda güçlü bir iş piyasasına sahip olan şehir, Ottawa Üniversitesi ve Carletan Üniversitesi başta olmak üzere birçk daha eğitim kurumuna ev sahipliği yapmaktadır. Nüfusun çoğunluğunu Fransızlar oluşturduğundan Fransızca dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin ilk tercih edeceği şehirlerin başında gelmektedir.

- Quebec City

Coğrafi konum olarak dünyanın batı ve kuzey yarım kürelerinde bulunan Quebec, 2006 yılında Kanada’nın bir eyaleti ilan edilmiştir. Quebec eyaletinin başkenti yine Quebec şehridir. Quebec eyaleti Kanada’nın resmi dili Fransızca olan tek eyaletidir. Eyalette çok farklı kültürlerden pek çok insan yaşadığı için Kuzey Amerika’nın Avrupası olarak da anılmaktadır. Şehir UNESCO Dünya Miras Alanı olarak tanımlanana Kanada’nın iki şehrinden biridir.

- Montreal, Quebec

Sanat ve eğlence ortamıyla tanınan iki dilli bir metropol olan Montreal, Avrupalı esintilere sahip bir şehirdir. Festivaller, çeşitli mutfakları, eski mimari yapıları, eğlence ortamı, canlı gece hayatı ve kendine özgü cazibesiyle turistleri ve eğitim amaçlı gelen öğrencileri kendine hayran bırakmaktadır.

- Victoria, Britanya Kolumbiyası

Vancouver Adası’nın güneydoğu’sunda yer alan Victoria, tam bir emekli şehri olarak bilinmektedir. Doğası, sakin yaşam tarzı ve yumuşak iklimi ile bir cazibe noktasıdır. Önemli faaliyetleri arasında teknoloji ve turizm gelmekte olup Kanada’nın Büyük Okyanus kısmındaki deniz donanmasına ev sahipliği yapmaktadır. Dikkat çekici bohem mağazaları, turistik pubları ve Kuzey Amerika’nın en eşsiz bahçelerinden bazılarına ev sahipliği yapmasıyla ilgi odağı haline gelmiş bir şehirdir. Yemyeşil ve çiçek dolu doğasıyla kendine hayran bırakan bir şehirdir.

- Kanada hakkında yazılan diğer blog yazılarımıza bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

- Kanada dil okulları hakkında detaylı bildi için bu linke tıklayabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED