Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Kanada Hakkında Bilinmesi Gereken 15 İlginç Bilgi

Kanada Hakkında Bilinmesi Gereken 15 ilginç Bilgi

Dünyanın büyük ve gelişmiş ülkeleri arasında bulunan Kanada, Anayasal Monarşi ile yönetilen ve İngiliz Milletler Topluluğu’na bağlı bir ülkedir. Kanada bayrağında bir akçaağaç sembolünün olması onun bir ağaç devleti olduğun göstermektir. Yaklaşık 10 milyon km2’lik alanı onu dünyanın en büyük 2. ülkesi yapmaktadır. Ülkenin yüz ölçümünün yarısı ormanlarla kaplıdır. Bu sebeple Kanada halkı kamp yapmayı ve outdoor faaliyetlere katılmayı çok sevmektedirler.

Ülkenin sembolü gibi görülen Akçaağaç yaprağı Kanada ile bağdaşmış bir parçadır. Ağacın gövdesinden elde edilen şurup kahvaltılarda sıklıkla tercih edilen tatlardandır. Doğal bir şeker olan Akçaağaç şurubu (Maple Syrup) kahvaltıdan başka olarak antioksidan özelliği sayesinde de bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve iltihap kurutucu özelliği ile sıklıkla kullanılmaktadır.

Kanada hakkında bilinmesi gereken 15 İlginç Bilgi denildiğinde aklınıza ne geliyor. İşte size en ilginç olanları

1- Kuzey Işıkları olayını görmek ve doğa harikası olaya şahit olmak mümkündür. Kuzey ışıkları Finlandiya, Norveç, İzlanda, İsveç gibi İskandinav Ülkeleri’ne gitmeden de Kanada’nın Yellowknife şehrinde gökyüzünün doğal olayı olan Aurora Borealis yani kuzey ışıklarını gözlemlemek mümkündür.

2- Noel Baba’ya mektup yollaya bilirsiniz. Her sene Noel zamanı Kanada’ya dünyanın birçok ülkesinden mektuplar akın akın gelmektedir. Çocuklar resimler çizerek veya cümlelerle Noel Baba’dan yani Santa’dan dileklerde bulunmaktadır. Bu mektuplar yaklaşık 30 farklı dilde çevrilerek cevaplanmaktadır.

3- Mars kadar soğuk bir ülkedir. 1947 yıllarında Kanada’nın en kuzeylerinde bulunan Yukon’da kaydedilen sıcaklık -63 dereceye kadar düşmüştü. Bu da Mars gezegeni ile yapılan araştırmaya göre Mars’ın yüzeyindeki sıcaklıkla neredeyse eşit olarak gözlemlenmiştir. Fakat bu soğuğa rağmen gelişmiş ekonomi ve yaşam standartları ülkede yaşam sürdüren insanların hayatlarını oldukça kolaylaştırmaktadır.

4- Dinozorlar Ülkesi Kanada. UNESCO Dünya Mirası listesine alınan Alberta Eyaletindeki Dinozor Eyalet Parkı dünyanın en büyük dinozor mezarlığı olarak bilinmektedir. Parkta 75 milyon yıl öncesine ait balık, sürüngen, ilkel memeli ve dinozor tarih öncesi fosilleri bulunmuştur. Çoğunun nehir yataklarına gömülü olarak yaklaşık 500 canlı türüne ve 40 dinozor türüne ait olduğu belirlenen kemikler bulunmuştur.

5- Yonge Street dünyanın en uzun caddesidir. Toronto şehrinde bulunan ve 1790 yılına uzana geçmişiyle dünyanın en uzun caddesi olarak Guinness rekorlarına giren Yonge caddesi, 1896 km uzunluğundadır. Arabayla bile 40 küsür dakika alan caddeyi yürümek ise ortalama 8-9 saati bulabilmektedir.

6- Kutup ayıları için hapishane vardır. Kanada’nın Churchill kasabasında bulunan hapishane önceden uçak hangarı olarak kullanılmaktaydı. Fakat Ekim ve Kasım ayaları arasında artan kasaba halkı nüfusunun neredeyse 2 katına ulaşan ayı sayıları halk için kabusa dönüşmüştür.

7- Dünyanın en büyük 3. Petrol rezervi Kanada’dır. Suudi Arabistan ve Venezuela’dan sonra dünyanın en büyük üçüncü petrol rezervine sahiptir.

8- Göller ülkesi Kanada. Kanada’da büyük ve küçük olarak göllerin sayısı 250 bini bulmaktadır. Bu göllerin en büyüğü 31.080 km2 ile Ayı gölü, 28.919 km2 ile Büyük Esir Gölleridir. Saing Laurent göller serisi ABD ve Kanada toprakları arasında kalmaktadır.

9- Dünyanın en uzun kara sınırı ABD ve Kanada arasındadır. Yaklaşık 9000 km ile en uzun kara sınırına sahiptir.

10- Sınırlı alkol tüketimi. Kanadalılar çok alkol tüketmeyi sevmezler. Kamuya açık bir yerde içki içmesi yasaktır. İstenilen her yerde içki içilememektedir.

11- Trafik cezaları can yakıyor. Kanada’da bir trafik kuralı ihlali yapar ya da ceza yerseniz ödeyeceğiniz normal cezalardan 2 misli olabilmektedir. 

12- Buz Hokeyi ülkenin milli sporudur.

13- Bazı eyaletlerde araba plakaları kutup ayısı şeklindedir.

14- Dünyanın ilk Ananaslı Pizza olarak bilinen Hawaii Pizzaları Kanadalılar tarafından yapılmıştır.

15- Kanada’daki içme suları şişelenmiş sulardan daha temiz olduğu söylenmektedir.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED