Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Kanada Gezilecek Yerler

Kanada Gezilecek Yerler 

Dünyanın en güzel doğasına sahip olan Kanada yaklaşık 10 milyon km2 Büyük Okyanus’tan Atlantik Okyanusu’na kadar uzanan yüz ölçümüyle Rusya’dan sonraki en büyük yüzölçümlü ülkedir. Kendilerini “denizden denize kadar” sloganı ile tanıtmaktadırlar. Bu yazımızda sizler için bir çok güzelliği ile dikkat çeken Kanada gezilecek yerler listesini oluşturduk.

Toronto : Kanada’ya gitmeye karar verdiğinizde Toronto gezilecek yerlerin başında gelmektedir. Ülkenin en büyük şehri, ticaret merkezi ve Ontario eyaletinin başkenti olan Toronto göçmenlerinde en çok tercih ettiği şehirdir. Bir başka özeliği de medya sanatları alanında UNESCO yaratıcı şehirler alanına dahil olmuştur.

Niagara Şelaleleri : 10 bin yıllık geçmişiyle Kuzey Kutbu’ndan gelen buz kütlelerinin yol açtığı çöküntülerden oluşan şelaleler, doğa harikası olmakla beraber Kuzey Amerika’nın en büyük şelaleleridir. Amerika ve Kanada sınırı oluşturan şelale 3 büyük şelaleden oluşmaktadır. Bu büyük şelaleler American Falls, Bridal Veils ve Horseshoe’dan oluşmaktadır. Tamamen ıslanmayı göze alanlar için unutulmaz bir deneyim olacak olan şelalelerin altına kadar giden bot turları düzenlenmektedir.

Agawa Kanyonu : 1,2 milyar yıl önce Canadian Shield boyunca çökmelerle oluşan ve daha sonran Agawa Nehri’nin erozyona uğramasıyla oluşan kanyona ulaşım doğa yürüyüşü yolları ile ve Agawa Central Railway demiryolu ile sağlanmaktadır. Eğer trekking yapmak istemiyorsanız Agawa Kanyonu’nun güzelliğini trenle de çıkarabilirsiniz.

Ottawa : Kanada’nın başkenti ve dördüncü büyük şehri olan Ottawa, Quebec ve Ontario eyaletlerini ayıran Ottawa Nehri kıyısında kurulmuştur. Soğuktan oldukça etkilenen şehir de Ridesu Kanalı’nda buz pateni yaparak içinizi ısıtacak bir aktiviteye katılarak özel bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Montreal : Kanada’nın ikinci büyük kenti olan Montreal, Paris’ten sonra dünyada en çok Fransızcanın konuşulduğu Kuzey Amerika’nın en güzel şehirlerindendir. UNESCO tarafından Şehir Tasarım Ödülü verilmesi şehrin güzelliğinin kanıtlarındandır. Montreal, 1976 yaz olimpiyatları, expo 67, Montreal fil festivalleri, Montreal jazz festivali gibi birçok kültürel aktivite ve festivallere ev sahipliği yapmaktadır.

Quebec City : 1985 yılında UNESCO Dünya Miras listesine giren Quebec City ayrıca edebiyat alanında da UNESCO Yaratıcı Şehirler alanına dahil olmuştur. Quebec City kış festivalleri, buzdan yapılmış olan yatakları dahil her şeyin buzdan oluştuğu Hotel de Glace ve kentle özdeşleşen Chateau Frontenac Oteli ile ünlenmiştir.

Prens Edward Adası (PEI) Doğu Kanada ve Maritimes bölgesindeki eyaletlerden biridir. PEI en çok golf tutkunları tarafından ziyaret edilse de golf merakı olmayanların da ilgisini doğası ve kırmızı renkli toprağıyla kendine çekmektedir. Kanada’nın meşhur soğuğundan fazlasıyla nasibini alan ada Temmuz ya da Ağustos aylarında ziyaret edilmesi önerilir.

kanada-gorulmesi-gereken-yerler

New Brunswick : Doğu Kanada’da 3 Maritimes eyaletlerinden biri olan New Brunswick 2 resmi dile sahip tek eyalettir. Eyaletin en popüler yeri gel-gitlerden oluşan Hopewells Rocks kayalıklarıdır. Bölge balina izlemek için yapılan tekne gezileri ile de meşhurdur.

Vancouver : British Colombia eyaletinde bir liman şehri olan Vancouver farklı etnik gruplara, Asya’dan gelen göçmenlerin olmuştur. Pasifik Okyanusu’na olan yakınlığı ile yüzme, balina izlemeyi seven ve turlara katılmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. İçinde bulunan Stanley Park, dünyanın en güzel parklarından biri olarak sayılmaktadır.

Jasper Ulusal Park : Alberta eyaletindeki Rocky Dağları’nda bulunan milli park, Columbia Icefield’e ait buzullar, sıcak su kaynakları, gölleri, şelaleleri ve dağları ile meşhurdur. Parkta ren geyiklerini, ak kuyruklu geyikleri, katır geyiklerini, Kuzey Amerika boz ayısını, ıslıklı tavşangiller ve puma gibi hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır.

Yellowknife : Kuzey topraklarının başkenti olan Yellowknife, Büyük Esir Gölü (Great Slave Lake) kuzey kıyısında kurulmuştur. İsmini yerli halkı olan Sarıbıçaklar (Yellowknife) kabilesinden almıştır. Kuzeybatı topraklarının sekiz resmi dilinden beş tanesi Yellowknifelılar tarafından konuşulmaktadır. Bu diller Denesulinece, Tlınçonca, Denetaca, Satuca, İngilizce ve Fransızca'dır. Neredeyse kutup noktasında bulunmasından dolayı doğa harikası olan, doğa üstü görüntüsüyle herkesi büyüleyen Kuzey ışıkları (Aurora Borealis) nedeniyle oldukça fazla turisti kendine çekmektedir.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED