Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İrlanda'ya Dil Eğitimine Gidenler

İrlanda'da Dil Eğitimi ve Yaşam

İngilizce dil eğitimi için oldukça tercih sebebi olmaya başlayan İrlanda dil okulları, maliyetlerin uygunluğu ve zengin kültürü ile harmanlanmıştır. İrlanda’da gezip görebileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Bu da İrlanda’ya dil eğitimine gidenler için farklı kültürlerin bir araya getirmiş olduğu insanlarla popülerliğini ön plana çıkarmayı başarmıştır.

İrlanda halkının oldukça sıcak kanlı ve iletişimi güçlü insanlar olduğunu söyleyebiliriz. Tarihi mimarisiyle, olağanüstü yeşil doğası ve her sene ziyaretçilerin uğrak noktası olan kayak merkezleri ile ününe ün katmıştır. İrlanda’da ulaşım alt yapısı da oldukça gelişmiştir. Tren, tramvay, ve otobüs kullanımı oldukça yaygındır. Bunun yanı sıra bisiklet kullanımı da ucuz olduğu için oldukça fazladır. İrlanda halkı oldukça kuralcı bir halk olduğundan dolayı yaşam kalitesi de çokça yüksek ve rahattır. İrlanda'da dil eğitimi planı yapan öğrenciler için İrlanda, oldukça güzel bir tercih olacaktır.

İrlanda yıl boyunca serin ve ılıman bir iklime sahiptir. Kış aylarında yumuşak yaz aylarında ise serin bir hava yaşanmaktadır. Yılın her mevsiminde İngiltere kadar olmasa da sık aralıklarla yağmurun yağdığını söyleyebiliriz.

Neden İrlanda Dil Okulu ?

İrlanda’da öğrenci olmak, dil eğitimi alan öğrenciler için oldukça çeşitli avantajlar sunmaktadır. İrlandaca ve İngilizce dillerini kullanan İrlanda, İngilizce dilini daha baskın kullanmaktadır. İngilizce konuşulan bir ülkede dil eğitimi almak öğrenciler için daha kolay İngilizce pratiği yapabilecekleri bir fırsat sunmaktadır. Neden İrlanda dil okulu diye soracak olursanız birkaç maddeyle İrlanda dil okulu avantajlarını listeleyelim :

- Kalite standartlarının üstünde bir eğitim hizmeti sunmaktadır. İrlanda’da dil okulları, öğrencilere İngilizce becerilerini öğretmeye ve geliştirmeye odaklı bir dil eğitim hizmeti verdiğinden dolayı birçok farklı öğretim yöntemleri ve materyaller üzerinde oldukça nitelikli ve deneyimli öğretmenler bulunmaktadır.

- İrlanda’da dil okuluna gitmek istediğinizde dil okullarındaki programlarının oldukça geniş bir yelpazede olduğunu söyleyebiliriz. Bütün öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik uygun ve çeşitli kurs ile program imkanları sunmaktadır. İster başlangıç seviyesinde olun ister daha ileri bir düzeye sahip olun sizin ihtiyaçlarınıza uygun bir program seçeneği sunuyor olacaktır.

- İrlanda’da dil okulunda İngilizce dil eğitimi almak sizin, o ülkedeki zengin kültüre ve geleneklerine adapte olmanız için harika bir yol olacaktır. Bunun beraberinde İrlanda dil okulları genellikle yerel bölgeyi keşfetmeye odaklı kültürel etkinlik ve geziler sunmaktadır.

- İrlanda dil okulu programları, dünyanın dört bir yanından öğrenci çekmektedir. İngilizce dilinin yaygı kullanıldığı bir ortamda dil eğitimi almanız ufkunuzu genişletebileceği gibi dil öğrenme deneyiminizi de oldukça güçlendirecektir. Bunun beraberinde farklı kültürlerden birçok insanla tanışma olanağı da sunuyor olacaktır.

- İrlanda’da İngilizce dilini konuşan diğer ülkelere istinaden Türk öğrenci yoğunluğu daha azdır. Gittiğiniz ülkede kendi dilinizi kullanacak ne kadar az ortamda bulunursanız sizin için çok daha faydalı olacaktır.

- İrlanda İngilizce dil eğitimi için oldukça ideal ülkeler arasındandır diyebiliriz. Coğrafi konum olarak da Türkiye’ye yakınlığı da tercih edilme sebepleri arasındadır.

- İrlanda eğitim konusunda kalitesiyle kendisini ön plana çıkarmaktadır. Üniversite konusunda da köklü bir geçmişe sahip olması ön planda olmasının önemli etkenlerinden biri olmaktadır. Özellikle Sosyal Bilimler, Teknik Bilimler ve Mühendislik alanlarında oldukça ileride olmakla beraber günümüzde hala ilerlemeye devam etmekte ve gelişmekte olan bir ülkedir.

- İrlanda Dil okulları ACELS veya MEI tarafından her sene rutin bir şekilde denetlenmeye tabi tutulmaktadır. Bundan dolayı dil okulları kalitelerini ve öğrencilerin okula olan güvenirliğini sağlamak adına oldukça dikkatli davranmaktadırlar.

- İrlanda, dil eğitimi alırken çalışma izni fırsatını da beraberinde getiren seçili ülkelerden biridir. Dil eğitimi alırken yasal çalışma izinlerinin bulunması öğrencilerin tercih etmelerindeki sebepler arasına girmektedir.

İrlanda Dil Okulu Avantajları

Günümüzde çoğu ülke arasından dünyanın her bir yanından gelen öğrencilerin neden İrlanda dil okullarını tercih etmeleri gerektiğinden bahsettik. İrlanda dil okulunun sunmuş olduğu avantajlar neler birkaç maddeyle sizler için listeledik:

- İrlanda halkının akıcı İngilizcesinin en iyi yanlarından biri sade ve oldukça kolay olmasıdır. Dil eğitimi için İrlanda’yı tercih eden öğrencilerin İngilizce öğrenimine oldukça etkisi olacaktır.

- İrlanda halkı Türk halkı kadar misafirperverdirler. Ayrıca oldukça sıcakkanlı ve samimi bir ülke olmaları ülkeye alışma sürecinizi daha da hızlı etkiliyor olacaktır.

- İrlanda’da dil eğitimi dışında kalan zaman diliminde sosyal aktiviteler ile dil gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.

- İrlanda’da bulunan dil okullarında eğitim her yaş seviyeye uygun programlar sunmaktadır.

- İrlanda dil eğitiminde 25 hafta ve üzeri yani uzun dönem dil eğitimi programına katılım gösterdiğiniz taktirde haftada 20 saat yasal olarak çalışma hakkına sahip olabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra 33 haftalık (8 aylık) vize alabilme imkanını da beraberinde getirmektedir.

- İrlanda dil okulları ve yaşam giderleri diğer Avrupa ülkelerine oranla daha uygun maliyetli olması da İrlanda’da dil eğitimi almanın avantajlarındandır.

İrlanda’da Dil Okulu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İrlanda’da dil okulu seçerken nelere dikkat etmeliyiz, sadece İrlanda dil eğitimi değil herhangi bir yerde dil eğitimi almayı düşünüyorsanız genel olarak bazı şeylere dikkat etmeniz sizler için daha sağlıklı kararlar vermenize oldukça faydalı olacaktır. İrlanda’da dil okulu seçerken ilk olarak gideceğiniz okulu seçmeniz gerekmektedir. Okul seçimi yaparken de okulun akreditasyonuna ve kalitesine dikkat etmeniz önemli noktalardan biridir. Tabii bunun yanında okulun mevki olarak konumu da okul tercihi yaparken oldukça etkili bir faktör olacaktır. Öğrenciler genellikle şehri daha yakından tanıyabilmek için şehir merkezlerini veya turistik bölgelerinde bulunan okulları tercih edebilmektedirler. En önemli etkenlerden bir diğeri ise okulun size sunacağı eğitim programları ve özelliklerinin neler olacağı bununla beraber fiyat karşılaştırması yapmanız da karar verme aşamasında sizleri etkileyecektir.

İrlanda’da Dil Okulları

İrlanda’da dil eğitimi, konusundan bahsedildiğinde seçenekler arasında ilk sırada olan şehirler Dublin, Galway, Cork, Limerick ve Bray gibi daha büyük şehirler olmaktadır. Çoğunlukla ise İrlanda’nın başkenti olan Dublin dünyanın dört bir yanından en çok tercih edilmekte olan şehirdir diyebiliriz.

İrlanda Dil okullarından en popüler olanları listeleyecek olursak :


İrlanda dil okulları hakkında daha fazla alternatif için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

İrlanda Dil Okulu Programları

Amacınız İngilizce diline öğrenmek ise bu aşamada kendinize yapacağınız en iyi şey size uygun bir dil eğitim programına katılmak olacaktır. İrlanda dil okulları sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda, kendi bütçenize uygun alternatif seçenekler sunabilmektedir. Belirlediğiniz süreye göre en az 2 hafta olmak şartı ile 35 haftaya kadar dil eğitim programlarına katılabilirsiniz. Çoğunlukla 16+ için dil eğitimi sunmakta olan İrlanda dil okullarında haftada minimum 15 saat ders olmaktadır. İrlanda dil okulu programları arasında Genel İngilizce ve yoğun İngilizce dışında IELTS ve Sınav Hazırlık programları oldukça rağbet görmektedir. Aşağıdaki listede İrlanda dil okulu programlarını görebilirsiniz.

  • Genel İngilizce Kursları
  • Yoğun İngilizce Kursları
  • Work and Study Programı
  • Sınav Hazırlık Kursları
  • Mesleki İngilizce Kursları
  • Üniversite Hazırlık & Akademik İngilizce Kursları


İrlanda dil okulu programları hakkında web sitemizden daha detaylı bilgiye ulaşabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED