Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İrlanda'da Görülmesi Gereken 17 Yer

İrlanda'da Görülmesi Gereken 17 Yer

Görülmeye değer muhteşem doğası, aksanı, mistik havası ve mitolojileriyle ünlü İrlanda, sahip olduğu doğal harikalarıyla insanların dikkatini hemen çekmeyi başarmaktadır. Birbirinden güzel yeşil alanları, sarp dağları, esrarengiz Kelt harabeleri, ormanları ve daha birçok birbirinden güzel ilgi çekici yerleriyle her yıl binlerce turisti kendisine çekmektedir. Bizlerde bu yazımızda yeşilin tüm tonlarına sahip bu ülkenin, muhteşem doğası ve mistik havasıyla insanları büyüleyen İrlanda gezilecek yerler listesini sizin için aşağıda sıraladık.

İşte bu büyüleyici ülkeyi daha yakından tanımanız için İrlanda'da görülmesi gereken yerler hakkında bilgileri derleyip yazımızın devamında sunduk.

1. Moher Falezleri 

Cliff of Moher ülkedeki en dikkat çekici doğal güzelliklerden biridir. 120 metre yüksekliğindeki bu kayalıklar Aran adalarının muhteşem manzarasını gözler önüne sermektedir. Atlantik boyunca 8 km ‘ye kadar uzanan falezin en yüksek noktası 210 metreye kadar çıkmaktadır.

2. Cashel Kayası 

Orta çağda Munster Krallığının ikamet ettiği bir kale olarak inşa edilmiştir. 13.yy’dan kalma katedral 1230-1270 yılları arasında inşa edilmiştir. Koridorları olmayan yuvarlak kalesi, haç şeklindeki yapısı ve Cormac Şapeli ile turistlerin oldukça dikkatini çekmektedir. İçerisinde Aziz Patrick haçının bulunduğu bir müzede bulunmaktadır.

3. Dublin 

Aziz Patrick katedrali ve Dublin Yazarlar Müzesi ile ünlü olan şehir İrlanda’nın başkenti ve ülkenin en güzel mevkilerinden biridir. Viski damıtma tesisleriyle dikkat çeken şehir içkiyle arası iyi olanlar için eğlenceli bir gezi alternatifidir. Guinness Storehouse ve Temple Bar mekanlarıyla özellikle de Avrupalı turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir.

4. Galway

Geleneksel İrlanda müziğinin ana merkezi kabul edilen Galway, pubları ve canlı müzik yapan mekanlarıyla herkesin ilgisini çekmektedir. Orta çağ mahallesinin dolambaçlı sokakları, cadde boyu uzanan sanat galerileri ile ünlü olan şehir ülkedeki en sevilen yerlerdendir. Bir liman kenti olan Galway halen daha İrlanda dilinin konuşulduğu sayılı yerlerden biridir.

5. Bunratty Kalesi – Folk Park 

1425 yılına kadar dayanan tarihi kale İrlanda’daki en iyi korunmuş Ortaçağ kalesi olarak bilinmektedir.1950 yılında restore edilerek turizme açılmıştır. İçerisinde 15. ve 16.yüzyıllardan kalma mobilyaları ve duvar halıları gibi birçok tarihi eserler bulunmaktadır. Folk Park kırsal alanlarda 30’dan fazla yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Çiftlik evleri ve köy mağazalarıyla çocukların ve yetişkinlerin severek gezeceği mevkilerden biridir.

6. Cork Kontluğu 

İrlanda’nın en büyük ikinci şehri olan Cork, geleneksel barları, doğal güzellikleri ve kasabalarıyla her kesimin ilgisini çekmektedir. Kinsale sahil kasabası yelken, balık tutma, yürüyüş yapma gibi aktiviteleriyle ve yaz aylarındaki canlılığı ile güzel bir destinasyondur.

7. Killarney Milli Parkı ve Muckross Malikanesi 

Muckross malikanesi görkemli yapısıyla dikkat çekmektedir. Geleneksel çiftlik yaşamını, halkın o zamanlar nasıl bir hayat sürdüğünü anlamak için görülmeye değer yerlerden biridir.

8. Doolin 

İrlanda’nın geleneksel müziğinin ve halk sahnelerinin evi olarak bilinen Doolin, Moher kayalıklarının ve Aran Adalarını görmek için muhteşem bir üstür. Doolin’in geleneksel rengârenk evleri, gelen turistlerin oldukça dikkatini çekmektedir.

9. Guinness Storehouse 

İrlanda ile özdeşleşen siyah birası Guinness, üretimi sağlanan fabrikasında ziyaretçilerin gezerken fabrikanın tadını çıkarabilecekleri barları bulunmaktadır. Fabrikanın üst katında bulunan barlarda çeşit çeşit biraları tadabilir ve fabrikayı doyasıya gezebilirsiniz.

10. Phoneix Parkı 

İrlanda dilinde “temiz su” anlamına gelen park, Liffey nehrinin kenarına kurulmuştur. Yaklaşık 700 küsür hektarlık alanıyla Avrupa’nın en büyük parklarından biridir.

11. Menlo Kalesi 

Corrib nehrinin kıyısına kurulan 16.yy’dan kalma bir kaledir. Kale trajedi ve gizemiyle ün salmıştır. Zamanında kalede yaşayan Blake ailesinin kızları nedeni belirsiz bir yangında hayatını kaybetmiş ve bedenine ulaşılamamıştır. Daha sonrasında kaleyi satın alan bir baronda yine nedeni belirsiz bir şekilde arabasında ölü bulunmuştur. Mistik ve gizemli havasıyla turistlerin ilgi odağıdır.

12. Powerscourt Şelalesi 

İrlanda'nın en yüksek şelalesi olan Powerscourt, 121 metre yüksekliği ile İrlanda’nın görülmeye değer yerlerindendir.

13. Christ Church Cathedral 

Ortaçağ’dan kalma Roma Katolik kilisesine bağlı olan katedral 1030 yılında kurulmuştur. Gotik ve Romanest mimarisiyle halen daha ihtişamını korumaya devam etmektedir.

14. Coole Park 

Galway’e kısa mesafede yer alan Park anıt olarak kabul edilmektedir. İrlandalı şairlere de ilham kaynağı olmuş olan park Gregory ailesinin malikanesinin bulunduğu alanda bulunmaktadır. Fakat malikane günümüze kadar ulaşamamıştır.

15. Eyre Meydanı 

1700’lü yıllardan günümüze kadar uzanan geçmişiyle adını aldığı belediye başkanı önderliğinde şehrin merkezine konumlandırılmıştır. Eyre Meydanı, eski ABD başkanı John F. Kennedy onuruna Kennedy Anıt Parkı olarak da bilinmektedir.

16. Dublinia 

Dublinia’yı ziyaret eden turistler kendini Ortaçağ dönemlerine geri dönmüş gibi hissetmektedir. Eski çağlardaki evleri, pazarları, halkın pazarlarını ve kıyafetleri gibi birçok ayrıntıyı bu merkezde inceleyebilirsiniz. Hatta 700 yıl öncesine ait olan diş çekimi aletleri de bu merkezde yer almaktadır. Orta çağdan Vikinglere kadar uzanan yolculuğuyla ziyaretçilerini beklemektedir.

17. Blarney Şatosu 

Günümüze kadar defalarca yıkılıp inşa edilen şatonun en son değişikliği 1446 yılında yapılmıştır. Çevresindeki harika şato bahçeleriyle turistlerin ilgi odağıdır. İrlanda halkının bir inanışına göre şatonun duvarına bir öpücük bırakırsanız beklenmeyen bir yerden hediye alacağınıza inanılmaktadır.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED