Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İrlanda Vizesi ile İngiltere’ye Gidilir mi?

İrlanda Vizesi ile İngiltere’ye Gidilir mi?

İngiltere ve İrlanda, köklü tarihleri ve kültürel güzellikleriyle bilinen iki ülkedir. Resmi dili İngilizce olan İngiltere ile birlikte İrlanda’nın da resmi dillerinden bir İngilizcedir. Geçmişte İrlanda’nın uzun bir süre boyunca İngiliz egemenliği altında kalması sebebi ile kültür, karakteristik özellik, yeme-içme gibi alışkanlıklarında büyük farklar bulunmamaktadır.

Neredeyse her mevsim turist çeken İngiltere ve İrlanda her yıl oldukça fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. Yalnızca turistik amaçlı ziyaretçi değil eğitim hedeflerini gerçekleştirmek isteyen birçok öğrenci için İngiltere ve İrlanda büyük tercih sebeplerinden biridir. Yüksek standartlarda birbirinden kaliteli dil okulları bulundurduklarından dolayı dil eğitimi için öğrenciler tarafından oldukça rağbet gören ülkelerdir.

İngiltere dil okulları ve İrlanda dil okulları hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İngiltere ve İrlanda’ya birçok amaçla ziyaret etmek isteyen kişilerin en çok sorduğu sorulardan biri İrlanda vizesi ile İngiltere’ye gidilir mi? veya İngiltere vizesi ile İrlanda’ya gidilir mi? soruları sıkça merak edilmektedir. Aşağıdaki yazımızı okuyarak bu soruların cevaplarını alabilirisiniz.

İngiltere’nin kendi vizesi olduğunu hepimiz biliyoruz. İrlanda ise Avrupa Birliği’ne üye olan bir ülke olsa da Schengen vizesine dâhil değillerdir. Her iki ülkenin de seyahat etmek için kendi vizeleri bulunmaktadır. Bu ülkelerin vize konusunda kendi farklı gereklilikleri ve kuralları vardır.

İrlanda vizesi ile İngiltere’ye gidilir mi? sorusuna cevabımız: Hayır. Sahip olduğunuz İrlanda vizesi ile İngiltere’ye seyahat etmeniz mümkün değildir fakat İngiltere vizesi ile İrlanda’ya belirli kurallar çerçevesinde seyahatinizi gerçekleştirmeniz mümkün olabilir.

Hem İngiltere hem de İrlanda’yı ziyaret etmek gibi bir isteğiniz varsa İngiltere vizesi alarak önce İngiltere’de bir süre bulunursanız daha sonra İrlanda’yı seyahat etme imkanı elde edebilirsiniz. Bu yöntem sizin için daha kolay ve keyifli olacaktır.

Bazı ülkelerin vatandaşları İrlanda’ya vizesiz olarak seyahat etme hakkına sahiptiler. Fakat bizim ülkemizdeki vatandaşlar vize almadan İrlanda’ya seyahat edememektedir. İngiltere vizesi alarak Kısa Süreli vize Muafiyet Programı ile İngiltere’den İrlanda’ya geçebiliriz.

İngiltere Vizesi ile İrlanda’ya Gitmek

İrlanda bazı ülkelerin vatandaşlarına yönelik kısa süreli ziyaretler için vize gerekçesi sunmamaktadır. Bu ülkeler arasında Türkiye yer almamaktadır. İngiltere’ye kısa süreli ziyarette bulunmak için sahip olduğunuz C tipi İngiltere vizesi ile, İrlanda’ya seyahat edebilmeniz mümkündür.

C Tipi İngiltere Vizesi Nedir?

Bu vize Standart Ziyaretçi Vizesi (Standard Visitor Visa) olarak bilinmektedir.. İngiltere’de kısa süre (6 ay ve altı) İngiltere’de bulunacak olan bireylerin aile, eğitim, veya turistik gibi ziyaret amaçlarıyla başvuruda bulunabilecekleri İngiltere vize türlerinden biridir. İrlanda’ya seyahat etmeden önce Birleşik Krallık’a girmek için bu vizeyi kullanmanız gerekmektedir.

Standart Ziyaretçi Vizesi hakkında daha fazla ve detaylı bilgi almak için GOV.UK sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere’den İrlanda’ya vizesiz şekilde geçebilmek için İngiltere ve İrlanda arasında Kısa Süreli Vize Muafiyet Programı bulunmaktadır.

Kısa Süreli Vize Muafiyet Programı 

İngiltere ve İrlanda arasında bulun tek taraflı vize programıdır. İngiltere’ye aile ziyareti, iş ziyareti, dil eğitimi amacıyla aldığınız kısa süreli ziyaretçi vizesi ile Kısa Süreli Vize Muafiyet Programından yararlanarak İrlanda’ya vizeden muaf bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Fakat bu program her ülkenin vatandaşları için geçerli değildir. Türkiye’nin de dahil olduğu 22 ülke için geçerli olan bir programdır.

Bu program ile İngiltere’den İrlanda’ya seyahat etmek için şartlar aşağıda verilmiştir:

  • Uygun bir Birleşik Krallık vizeniz olmalıdır.
  • Birleşik Krallığa yasal olarak giriş yapmış olmanız veya orada kalmak için izne sahip olmanız gereklidir.
  • Birleşik Krallık vizenizde belirtilen süre içerisinde seyahat etmelisiniz.
  • Programın dahil olduğu ülkelerden birinde vatandaş olmalısınız.


Kısa Süreli Vize Muafiyet Programı hakkında daha fazla ve detaylı bilgi almak için bu link üzerinden sayfayı ziyaret edip göz atabilirsiniz.

En çok merak edilen konulardan biri de İngiltere vizesi ile İrlanda’ya seyahat ettikten sonra ne kadar süre kalınabilir? sorusudur. Bu programda Birleşik Krallık vizesi olan vatandaşlar İrlanda ülkesine vizeye ihtiyaç duymadan maksimum 90 gün boyunca seyahat etme hakkına sahip olurlar veya vizelerinin kalan süresi kadar seyahat edebilirler. Ancak 90 gün kalma hakkınız yalnızca vizenizde belirtilen kalacağınız süre için geçerli olmaktadır. Sahip olduğunuz İngiltere vizenizin geçerliliği bittiği takdirde İrlanda’da kalma veya seyahat etme hakkınız bulunmayacaktır.

İngiltere’den İrlanda’ya vizesiz gidilir mi konusunda daha detaylı bilgi için bu link üzerinden sayfamızda yer alan blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED