Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Dil Okulu ile Çalışma İzni Veren Ülkeler

Dil Okulu ile Çalışma İzni Veren Ülkeler

Günümüzde yeni bir dil bilmek, öğrenmek başarılı bir eğitim, sağlam bir kariyer ve sosyal hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Yeni bir dil öğrenirken hepimiz öğrenmenin en iyi yollarını aramaktayız. Yabancı bir dil öğrenmenin, geliştirmenin en iyi ve etkili yöntemlerinden biri olan yurtdışı dil okulları oldukça popüler bir hale geldi. Dil öğrenmek isteyenler tarafından yoğun ilgi gören dil okulları, oldukça verimli sonuçlar vermekte ve çok fazla tercih edilmektedir. Bu sebepten dolayı dünyanın birçok ülkesi dil okullarına ev sahipliği yapmaktadır.

Yurtdışında dil eğitimi almak isteyen öğrenciler yaşamlarının belirli bir dönemini gidecekleri ülkede geçireceklerdir. En çok sorulan sorulardan biri de dil okulu ile gidilen ülkelerde çalışma izni var mıdır? sorusudur. Evet her ülkede olmasa da dil okulu ile çalışma izni veren bazı ülkeler bulunmaktadır.

Her ülkede çalışmak için farklı kurallar ve yasalar vardır. Çalışma saatleri farklıdır. Work and Study kapasamında genelde haftada 20 saat çalışılır. Turist vizesiyle gidilirse çalışma izni hakkı tanınmayacaktır. Tam çalışma izni genelde tatil dönemlerinde ya da belirli koşullar altında verilmektedir. Çalışırken yerel dilde yeterli seviyede iletişim kurulabilmeli ve aynı zamanda birlikte çalışılacak farklı kültürdeki çalışma arkadaşlarıyla uyum sağlanabilmelidir.

Dil okulu öğrencilerine sadece 5 ülkede yasal olarak çalışma izni hakkı verilmektedir. Bu ülkeler İrlanda, Avusturalya, Yeni Zelanda, Malta ve Dubai’dir. Bu ülkelerde dil eğitimi alırken bir yandan da part-time (yarı zamanlı) çalışarak para kazanma fırsatınız olacaktır.

İrlanda Work and Study

İrlanda, yurtdışında dil eğitimi almak denince akla ilk gelen ülkeler arasındadır. İngilizce öğrenmek ve İngilizcesini geliştirmek isteyen öğrenciler için en çok tercih edilen eğitim noktalarından biridir. Kaliteli yaşam standartları, eğlence dolu eğitim süreci ve başarılı bir dil eğitimiyle birlikte aynı zamanda size çalışma izni fırsatı da vermektedir. Eğitim aldığınız sürece çalışarak ihtiyaçlarınızı karşılamak istiyorsanız, İrlanda dil okullarında 25 haftalık ve üzeri programlara kayıtlı olmanız gerekmektedir. Eğitim aldığınız sürede haftalık 20 saat çalışma izniniz olacaktır. Tatil günlerinde 40 saat (full-time) çalışma izni bulunmaktadır. Ayrıca öğrenciler dilerlerse 25 haftalık dil eğitimin sonunda da ekstra 8 hafta (2 ay) kalmaya devam edebilir. Kaldıkları süre zarfı boyunca çalışma izinleri de olacaktır.

İrlanda dil okulları hakkında daha fazla bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Malta’da Çalışma İzni

Harika bir iklime sahip olan Malta, eşsiz denizlerinin ve zengin kültürünün yanı sıra ev sahipliği yaptığı dil okullarıyla da tanınmaktadır. Her yıl dünyanın birçok ülkesindeki öğrenciler tarafından tercih edilen Malta, hem kaliteli hem daha uygun maliyette eğitim sunmaktadır. Malta’da dil eğitimi alırken aynı zamanda çalışmak için 12 hafta üzeri (min. 13 hafta) bir programa katılmanız gerekmektedir. Yasal çalışma izni için 12 haftayı tamamlamanız gerekmektedir. Yasal süreniz boyunca haftada 20 saat çalışma iznine sahip olacaksınız. Bununla birlikte ders devamlılığınızın %75’in altına düşmemesi gerekliliği de yasal olarak çalışma hakkına sahip olmak için zorunlu şartlardan biridir.

Malta dil okulları hakkında daha fazla bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yeni Zelanda Çalışma İzni

Dil eğitimi alırken çalışma izni veren ülkeler arasından biri de Yeni Zelanda’dır. İnsanlık tarihi açısından genç bir ülke olan Yeni Zelanda yemyeşil vadileri, göz kamaştırıcı kumsalları ve muhteşem mağaralarıyla tanınmaktadır. Yüksek yaşam standartları ve ev sahipliği yaptığı kaliteli dil okulları ile dil öğrenmek isteyen öğrenmek isteyen öğrencileri cezbeden bir ülkedir. Yeni Zelanda’ da yasal olarak çalışma iznine sahip olmak için en az 14 haftalık bir dil okuluna kayıt yaptırmanız gereklidir. Öğrenciler eğitim gördükleri süre boyunca haftada 20 çalışma iznine sahip olabileceklerdir. Tatil zamanlarında ise 40 saate (full-time) kadar çalışabileceklerdir. Aynı zamanda Yeni Zelanda’da çalışma izni almak için IELTS sınavından en az 5.0 skorunu almaları gerekmektedir.

Yeni Zelanda dil okulları hakkında daha fazla bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Avustralya Çalışma İzni

Dil okulu ile Avustralya’ya gitmek, dil eğitimi alırken aynı zamanda çalışıp para kazanmak isteyen öğrenciler için oldukça iyi bir seçim olacaktır. Eşsiz iklimi, zengin kültürü ve muhteşem konumlarıyla size hem eğlenerek hem de gezerek harika bir eğitim dönemi geçirme fırsatını sunacaktır. Avustralya’da yasal olarak çalışma hakkına sahip olmak için 12 hafta üzeri bir dil programına kayıtlı olmanız gerekmektedir. Öğrenciler eğitim aldıkları sürece haftalık 20 saat olmak üzere çalışabilmektedir.

Avustralya dil okulları hakkında daha fazla bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Dubai Çalışma İzni

Büyüleyici manzaraları, göz alıcı yapılarıyla günümüzde hızla globalleşen Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı olan 7 emirlikten biridir. Dünyanın birçok yerinden gelen öğrenci, işçi ve turist nüfusunun fazla olmasından dolayı kozmopolit bir şehirdir ve İngilizce daha aktif olarak konuşulmaktadır. Dubai’de yasal olarak çalışma hakkına sahip olmak için minimum 8-12 haftalık programlara kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Kayıt yaptıran öğrencilerin eğitim süreleri boyunca haftalık 20 saat çalışma izinleri olacaktır. Dubai hem tatil yapmak hem eğlenmek için harika bir eğitim lokasyon seçimi olacaktır. Dubai’de çalışma izni yazısı sadece bilgi amaçlıdır.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED