Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yaz Okulu En Çok Sorulan Sorular 2024

Yaz Okulu En Çok Sorulan Sorular 2024

Siz de yaz döneminizi daha verimli ve eğlenceli geçirmek için yaz okullarında eğitim almayı planlıyorsanız ve merak ettiğiniz konular varsa, aşağıda yer alan yaz okulları hakkında en sık sorulan soruları cevapladığımız yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Okulların kapandığı ve yaz tatilinin başladığı zamanda çocukların vakitlerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmeleri adına, öğrenciler ve ebeveynler kurs, tatil programı, spor ve sanat faaliyetleri gibi birçok alternatif arayışına girmektedir. Öğrencilerin yaz tatillerini sıkılmadan ve keyifle geçirecekleri alternatiflerden biri yaz okuludur. Günümüzde oldukça popüler olan yaz okulları özellikle yurt dışında çok sık tercih edilmekte ve denetimli olarak yürütülmektedir.

Yurtdışı yaz okulları, öğrencilere hem dil hem akademik hem de sosyal anlamda büyük bir katkı sağlamaktadır. Özellikle yeni bir dili öğrenmek isteyen öğrenciler için muhteşem bir olacaktır. Öğrenciler yeni bir dili öğrenirken aynı zamanda ilgilendikleri alan veya kariyere yönelik verimli bir eğitim alma fırsatına sahip olacaktır.

Yurt dışı yaz okullarında unutulmaz bir deneyim yaşamak istiyorsanız bu linke tıklayarak sayfamız üzerinden yaz okullarını inceleyebilirsiniz.

Yaz okulunda eğitim alma hayalinizi tam anlamıyla gerçekleştirebilmeniz için en çok merak ettiğiniz, kafanızı karıştıran sorulara aşağıda cevap verdik.

Yaz Okulu Nedir?

Yaz okulu, çocukların yaz döneminde ilgilendikleri sanat, spor ve kariyere yönelik alanlarda gelişimlerine katkı sağlayacak, çeşitli aktivitelerle eğitim aldığı aynı zamanda dillerini geliştirebileceği ve keyifli zaman geçireceği eğitim programıdır.

Yurtdışı Yaz Okulu Programları Ne Zaman Başlar?

Yaz okulu programlarının tarihleri seçtiğiniz okula göre değişiklik göstermektedir fakat genel olarak Haziran ortasında başlayıp Ağustos ortasına kadar sürmektedir.

Yurtdışı Yaz Okulları Eğitim Süresi Nedir?

Yaz okulu eğitim süreleri okullar tarafından sunulan programın içeriğine göre değişiklik gösterebilmektedir. Genel ve yoğun programlar minimum 2 hafta ile başlayıp 5 hafta üzerine çıkabilmektedir.

Yurtdışı Yaz Okulu Programları Ne Tür Eğitimler İçerir?

Yaz okullarının çoğu yabancı dil eğitimi odaklı olmakla birlikte çeşitli sosyal aktiviteler, sanat ve spor faaliyetlerle de öğrencilere eğitim verilmektedir. Yaz okulu programları şunlardır:

  • Yurtdışı Genel Yaz Okulları
  • Yurtdışı Yoğun Yaz Okulları
  • Yurtdışı Akademik Yaz Okulları
  • Kariyer Seçimine Yönelik Yurtdışı Yaz Okulları
  • Yurtdışı Spor Yaz Okulları
  • Yurtdışı Sanat Yaz Okulları


Konaklama Alternatifleri Nelerdir?

Konaklama seçenekleriniz eğitim alacağınız okula göre farklılık gösterebilmektedir. Yaz okullarında sunulan konaklama alternatifleri şunlardır :

  • Kampüs içi konaklama
  • Kampüs dışı konaklama
  • Öğrenci yurdu
  • Aile yanı konaklama


Öğrencilerin Beslenmesi Nasıl Olacak?

Okula göre değişmekle birlikte genel olarak öğrencilerin günlük yeme-içmeleri yaz okulu programına dahildir. Akademik yaz okulu programlarında ve bazı okullarda yaşa göre öğünler farklılık gösterebilir. Aile yanı konaklamada yemek aile tarafından hazırlanır ve öğrencinin yeme-içme alışkınlıkları göz önünde bulundurulur. Öğrencinin herhangi bir besine alerjisi olması veya domuz eti tüketmemesi gibi durumlara dikkat edilmektedir.

Öğrenciler Giderken Yanına Ne Almalıdır?

Yaz okulu programı boyunca öğrenciler çeşitli aktivite ve gezilere katılacakları için, rahat olmak adına yanlarına daha çok spor kıyafetler ve iç çamaşırı almalıdır. Eğitim alacağınız ülkenin genel iklim şartlarını göz önünde bulundurarak kıyafet ve eşya götürmelisiniz. Örneğin; İngiltere’de eğitim alacaksanız, yağışlı bir ülke olduğu için şemsiyeniz muhakkak yanınızda olmalıdır.Kişisel temizlik ürünleri, günlük hayatta kullandığınız gözlük, lens gibi eşyalarını almalısınız. Özellikle kullanmak zorunda ilaç vs. tıbbi ürünleri unutmamalısınız.

Öğrencilerin Güvenliği Nasıl Sağlanıyor?

Yaz okullarının en dikkat ettiği hususlardan biri güvenliktir. Yaz okulları en güvenli merkezlerde ve genellikle kampüs içerisinde bulunur. Öğrenciler hem kampüs içi hem kampüs dışı sürekli olarak sorumlu kişiler ve öğretmenler tarafından güvenlik altına alınır.Aile yanında konaklayacak öğrenciler için ise, aileler okullar tarafında dikkatle seçilmiş, güvenli, kötü huyu olmayan, çocuklara ve gençlere karşı anlayışlı, hoşgörülü kişilerdir.

Öğrenciler Gittiklerinde Okul mu Karşılayacak?

Öğrencilerin karşılanma işlemi okula göre değişiklik göstermektedir. Bazı yaz okullarında karşılama belirli şartlar dahilinde programa dahil olmaktadır. Bazı yaz okullarında belirli bir ek ücret karşılığında karşılama işlemi gerçekleştirilmektedir.

Yaz Okullarında Ne Tür Aktiviteler Bulunmaktadır?

Yurtdışı yaz okulu programları, aktivite bakımından oldukça çeşitlidir. Futbol, basketbol, tenis, yüzme gibi daha birçok spor faaliyetleri haricinde müzik, resim, dans gibi sanat faaliyetleri bulunmaktadır. Ayrıca ders dışında çok fazla gezi turları düzenlendiğinden yaz okulları, sosyal aktivite bakımından oldukça zengindir.

Öğrenci Kayıt ve Vize İşlemleri Nasıl Gerçekleşir?

Yurtdışı yaz okullarında eğitim almayı düşünüyorsanız iyi bir yurtdışı eğitim danışmanlık şirketinden destek almanız sizin için oldukça yararlı bir seçim olacaktır. Biz Global Yurtdışı Eğitim olarak, öğrencilerimizin okul başvuru ve kayıt işlemleri, vize süreçleri gibi birçok konuda titizlikle öğrencilerimize yardımcı olmaktayız. Yurt dışı yaz okulları hakkında bilgi almak ve ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanmak için bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.



  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED